KyKy-Betset vs Akaa Volley Ottelu Avaa Lentopallon Mestaruusliiga Kauden 2022-2023

23.9.2022

KyKy-Betset vs Akaa Volley Su 25.9. Klo: 17:00 Kyyjärven Liikuntahallilla
KyKy-Betset vs Akaa Volley Su 25.9. Klo: 17:00 Kyyjärven Liikuntahallilla

Kyyjärven unelma toteutuu

Kauan tätä odotettiin, toivottiin, harjoiteltiin, pelattiin, petyttiin ja taas harjoiteltiin ja pelattiin kunnes unelma toteutui!

KyKy-Betset aloittaa ensimmäisen Mestaruusliiga kautensa kotisalissaan Sunnuntaina 25.9.2022 Klo: 17:00. Vastaan asettuu viimekauden pronssijoukkue Akaa-Volley. Ennakkoon lähtökohdat otteluun on selvät, KyKy-Betset on haastajan roolissa. KyKy-Betset marssittaa kentälle uudistuneen joukkueen, kuten myös Akaa-Volley.

Käsitellään ensin vierasjoukkue Akaa. Viimekauden joukkueesta lähti kolme tukipilaria, lajilegenda Urpo Sivula siirtyi VaLePaan, libero Voitto Köykkä siirtyi ammattilaiskentille Saksaan ja joukkueen pitkäaikainen kapteeni Joni Mikkonen löi kengät naulaan.

Akaa-Volleyn tavoitteena on tälläkin kaudella kärkisijat, hakkuriksi on hankittu Raision Loimusta viimekauden Mestaruusliigan pistepörssin voittaja Iranilainen Ali Fazli, yleispelaajina niin ikään Iranilainen Mohammadreza Beyk sekä rapakon toiselta puolelta Amerikkalainen Greg Petty. Liberon tonttia pelaa Kanadalainen Elijah Risso, keskipelaajina kokeneet Sauli Sinkkonen sekä Paalijärven mies Panu Pitkänen ja passipeliä pyörittää Anton Välimaa. Tämä seitsikko lienee Akaan aloitus kokoonpano. Akaan päävalmentajana toimii Suomilentiksen todellinen legenda Olli Kunnari.

No entäs KyKy-Betset? Viimekauden joukkueesta jatkavat Miko Kostamo, Aaro Keisanen, Aivars Petrusevics, Olli Saarenmaa ja Aatu Pöllänen. Uusia hankintoja odotettiin vesi kielellä ja keväällä jysähti todellinen pommi, kun liigan eliittihakkuri Oskari Keskinen siirtyi Kokkolan Tiikereistä KyKyyn! Toinen ehdoton tähtihankinta tuli elokuussa julki kun tämänhetkisen Suomen Maajoukkueen kokenein pelaaja Tommi Siirilä siirtyi Betonimiehiin.

KyKy-Betsetillä on mahdollisuus asettaa aloitus kokoonpanoon kaksi eri variaatiota. Passariksi Maks Skowronek, keskipelaajiksi Tommi Siirilä ja Pöllänen tai Keisanen, yleispelaajan tontille Aivars ja Oskari sekä hakkuriksi Saarenmaa, liberon tehtäviä hoitaa Illia Liunenko. Toinen vaihtoehto on siirtää Keskinen hakkuriksi, ja Savo Volleystä betonimiehiin siirtynyt Kasper Pennanen yleispelaajaksi. Näitä vaihtoehtoja varmasti päävalmentaja Eduard Venski miettii.

Itse ottelun ennakoin ratkeavan siihen kumpi joukkue onnistuu syöttö-vastaanotto pelissä paremmin ja tässä on betonimiesten iskun paikka. Kyyjärven sali on vierailijoille hankala paikka pelata, matalahko ja pitkä sali tuo oman mausteensa peliin. Tätä kotietua on KyKy-Betsetin hyödynnettävä. Etenkin kun tehoja löytyy syöttöruudusta, niin Akaa on lyötävissä. Tästä saatiin jo esimakua Vilppulassa pelatusta harjoitusottelusta, jonka KyKy-Betset voitti 3-2.

Edellinen virallinen sarja-ottelu KyKy-Betsetin ja Akaan välillä on 1-sarjasta 5.2.2017. Sen pelin KyKy voitti 3-1(22-25,25-22,25-20,25-17) tässä ottelussa KyKyn toinen keskitorjuja oli Eduard Venski!

Kävin kysymässä päävalmentajan ajatuksia, Eetu Venski: ”ensimmäinen ottelu on varmasti kaikille tosi jännittävä! Odotan kovaa taistelua ja haluamme voittaa joka pallon, voittaa erän ja koko pelin. Odotan että katsomot on täynnä ja saamme kovaa kannustusta silloin kun sitä tarvitsemme. Tämä ensimmäinen ottelu on meille todella tärkeä”

Kotiyleisö pääsee siis testiin heti ensimmäisessä ottelussa! Akaalta on tulossa bussilastillinen vierasjoukkueen kannattajia, Akaa on luonut hienon fanikulttuurin liigataipaleensa alusta saakka. Uskoisin että katsomossa ääntä riittää ja kannustusta kuuluu molemmille joukkueille.

Vielä yksi lisämauste otteluun. Alajärven Ankkureiden kasvatit kohtaavat toisensa, Akaa-Volleyn Panu (Pentin poika) Pitkänen ja KyKy-Betsetin Tommi (Pekan poika) Siirilä! Molemmat herrat kuuluvat liigan eliittiin pelipaikoillaan. Tötterötukka Pitkänen on kuulunut liigan torjuntatilaston top5 useana kautena, Siirilällä vyöllä kolme SM-kultaa ja maajoukkue sekä ulkomaan vuodet puhuvat puolestaan.

Nyt meillä seutukunnan ihmisillä on loistava tilaisuus luoda oma ja mahtava Mestaruusliigan fanikulttuuri Kyy Yorkiin ensimmäisestä ottelusta alkaen! Täytetään Kyyjärven Liikuntahalli musta-keltaisella!

Kyyjärvellä tehdään seutukunnan palloiluhistoriaa Su 25.9.2022 klo.17.00.

https://www.facebook.com/groups/kykybetsetkyyjarvi/

https://www.instagram.com/kykybetset/