Kausi avattu Raision Loimua vastaan – Tiukka tappio KyKy-Betsetille

30.9.2023

Ottelun palkitut KyKy-Betset: Renars-Pauls Jansons, Loimu: Tomas Rodriguez.

Raision Loimu vs KyKy-Betset 3-1 (25-14, 25-23, 15-25, 25-21)

KyKy-Betset aloitti historiansa toisen Mestaruusliigakauden vierasottelulla Raision Loimua vastaan. Viime vuonna neljänneksi sijoittunut Loimu on KyKy-Betsetin tapaan uudistunut melkoisesti. He onnistuivat myös nappaamaan riveihinsä takaisin viime kauden kovimman pisteiden tekijän Ali Fazlin Akaa-Volleysta sekä pitämään joukkueessaan tärkeitä runkopelaajia, kuten passari Tomi Saarisen,
keskitorjuja Eetu Mäen sekä libero Esko Vuorisen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 9-9 asti, kunnes Loimu sai revittyä Betonimiehiin eroa ja tilanteessa 13-9 KyKy-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars oli pakotettu ottamaan ottelun ensimmäinen aikalisä. Tilanne oli kuitenkin pian jo 18-11 isännille, kun Atars joutui turvautumaan jo toiseen aikalisäänsä. Vierasjoukkueen pelissä oli havaittavissa kauden ensimmäiseen peliin kuuluvaa pientä jännitystä ja näin Loimu marssi kauden ensimmäisen erän voittoon numeroin 25-14. Erä kuitenkin osoitti, mitä tuleva ilta pitää sisällään: palloja haettiin aivan mainosaitojen vierestäkin peliin.

Toiseen erään Guntis Atars laittoi Betonimiesten uuden vahvistuksen Joel Anderssonin kentälle Illia Liunenkon tilalle. Harjoituskertoja joukkueen kanssa ruotsalaisella ennen tätä peliä vain yksi, joten pientä riskiäkin täytyi valmentaja Atarsin ottaa. Andersson kuitenkin näytti heti, mistä mies on tehty.
Pallo nousi hyvin vastaanotossa ja puolustuksessa jalkoja riittää. Toinen erä alkaa ensimmäisen toisinnolla tasaisissa merkeissä. Tilanteen 9-9 jälkeen Loimu pääsee repäisemään taas pienen johdon, mutta 11-9 tilanteessa valmentaja Atars ottaa aikalisän, minkä jälkeen KyKy-Betset pääsevät kaventamaan Renars Jansonsin hyökkäyksellä tilanteeksi 10-11. Tämän jälkeen erää edetään Loimun kahden tai kolmen pisteen johdolla, kunnes vieraat pääsevät tasoittamaan 21-21. Erä kuitenkin päättyy tiukasti 25-23 Loimulle ja pitkälle erätauolle mennään isäntien 2-0 johdossa.

Kolmanteen erään KyKy-Betset tulee aivan uudella ilmeellä ja erää lähdetäänkin etenemään heidän komennossaan. Vaikka tilanne olikin vieraille 4-8, Loimu puolusti hyvin koviakin lyöntejä peliin. Tilanteessa 5-9 Loimun valmentaja Kari Raatikainen ottaa keltaisen kortin, mikä näyttää herättäneen Loimun taas peliin mukaan, sillä tilanteeksi tulee pian 8-9. KyKy-Betset kuitenkin saa katkaistua Ali
Fazlin syöttöputken ja repii eroa tasaisesti. Loimu sortuu virheisiin ja Betonimiehet hyökkäävät fiksusti ja terävästi. Erä päättyy Ali Fazlin hyökkäysvirheeseen 15-25.

Neljänteen erään Loimu tulee aivan uudella ilmeellä. Tilanteen ollessa 4-1 isännille, ottaa Guntis Atars kentältä pois Romans Saussin ja hänen tilalleen Kasper Pennanen. Erää edetään Loimun pienoisessa johdossa. KyKy-Betset pääsee tilanteessa 16-16 tasoittamaan erän. Tämän jälkeen nähtiin Betonimiesten taistelua takakentällä, kun palloa haettiin aivan mainosaitojen vieressä. Piste
kuitenkin tästä Loimulle, päättäjänä isäntien kovassa iskussa ollut hakkuri Ali Fazli. Hän olikin koko illan ajan melko pysäyttämätön ja pääsi myös niittaamaan kenttään ottelupallon. Erä isännille 25-21 ja ottelu 3-1.

Peli oli molemmin puolin kauden alkuun kuuluen hakemista. Virheitä nähtiin puolin ja toisin. Loimulle tuli peliin peräti 42 virhettä, kun taas KyKy-Betsetille virheitä kertyi 31. Loimu kuitenkin päätti palloja tehokkaammin kuin KyKy-Betset ja saivat pidettyä kauden avauksessa pisteet kotonaan. KyKy-Betsetin parhaana palkittiin eniten pisteitä tehnyt hakkuri Renars-Pauls Jansons (16/+10). Täytyy kuitenkin kehua ensimmäistä Mestaruusliigapeliään pelannutta 19-vuotiasta Aapo
Huhtamäkeä, joka keräsi itselleen tehot 5/+4 tappaen palloa 80% tehoilla.

Renars-Pauls Jansons:
- Olen henkilökohtaisesti innoissani, että kausi alkoi ja pääsen pelaamaan. Tietenkin ensimmäisen pelin häviäminen ei anna mukavaa fiilistä joukkueen moraalille, mutta näemme selvästi asioita, mitä meidän pitää kehittää ja työstää. Olimme katsoneet Loimun peliä ja puhuneet taktiikasta, mutta emme odottaneet heidän pelaavan noin hyvää puolustuspeliä. En antanut parasta esitystäni joukkueelle, mutta kausi on pitkä ja minulla on aikaa näyttää, mihin pystyn, Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betsetin hakkuri.

KyKy-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars on samoilla linjoilla Jansonsin kanssa:
- Kaikki kunnioitus Loimulle. Hyvää lentopalloa kauden ensimmäiseen peliin. Loimu pelasi hyvin puolustuksessa ja päätti hyökkäyksiä tehokkaasti. Analysoidaan virheet ja tehdään lujasti töitä parantaaksemme ensi viikolle Karelian Hurmosta vastaan.

Ottelun MVP:t Loimu: Tomas Rodriguez, KyKy-Betset: Renars-Pauls Jansons.

Ottelun PROLibero: Loimu: Esko Vuorinen.

Ottelun tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan Ottelut, sarjataulukko, tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan sivusto: Etusivu - Mestaruusliiga