14.10.2023

Pisteet mukaan...
Ottelun palkitut: Vantaa Ducks: Kalle Kattelus, KyKy-Betset: Joel Laakso.

Vantaa Ducks vs KyKy-Betset 1-3 (23-25, 19-25, 25-23, 20-25)

KyKy-Betset nappasi tänään kauden toisen voittonsa. Vantaa Ducks sai tunnustaa KyKy-Betsetin paremmaksi. Helpolla vantaalaiset eivät kuitenkaan pisteitä Keski-Suomeen antaneet.

KyKy-Betset aloitti ottelun räväkästi. Taululla oli pian luvut 10-5 Betonimiehille, kunnes vantaalaiset saivat pelirytmistä kiinni ja tasoittivat tilanteessa 11-11. Huomion arvoista lienee myös, että kyyjärveläisten erän kolmesta torjunnasta kaksi tuli heti alkuerästä. Erää edettiin tasaisesti pisteiden tullessa vuorotellen
isännille ja vieraille. Ducks puolusti todella hyvin, mihin KyKy-Betset vastasi libero Joel Anderssonin johdolla. Hienoja puolustuksia ja loppuun asti pelaamisia nähtiin puolin ja toisin. Loppuerästä KyKy-Betset repäisi turvallisen tuntuisen johdon ja ensimmäiseen eräpalloon päästiin tilanteessa 24-21. Vantaalaiset kuitenkin vielä taisteli itsensä pisteen päähän, kunnes erä päättyy Ankkojen hyökkäysvirheeseen, kun takakentällä olleen hakkuri Pavisevicin tossu osuu kolmen metrin viivalle ja erä vieraille.

Toinen erä alkaa Ducksin komennossa. Passari Joona Väänäsen syöttövuorolla Ankat saavat otettua muutaman pisteen eron kyyjärveläisiin ja pian tilanne onkin 10-7. Ensimmäisen erän tapaan tasoitus tällä kertaa vierailijoiden toimesta nähdään tilanteessa 11-11. Tämän jälkeen KyKy-Betset kasvatti hiljalleen
johtoaan ja 12-17 Ducksin Juho Rajala turvautuu aikalisään. Erä kuitenkin jatkuu Betonimiesten hallinnassa ja pallo kuolee latvialaishakkuri Renars-Pauls Jansonsin johdolla. Erä KyKy-Betsetille 25-19. Kyyjärveläiset onnistuivat tappamaan palloa erässä 63% teholla Ducksin 52% vastaan.

Tutuksi tullut sanonta ”pitkä erätauko kaiken muuttaa voi” päti tänäkin päivänä. Ducks tuli kolmanteen erään aivan uudella ilmeellä. Erää lähdetään heti etenemään isäntien komennossa ja vaikka KyKy-Betset välillä pääsikin kaventamaan tilannetta, ei Ankat otettaan erästä luovuttanut. Erästä muodostui myös hakkureiden taisto, jonka vei KyKy-Betsetin Jansons takoen erään tehot 10/+10 tappaen palloa 69%:sti. Kollega Pavisevicin vastaavat tehot olivat 8/+7 ja 50%. Erä kuitenkin Ducksille lopulta tiukasti 25-23. He puolustivat koviakin lyöntejä peliin ja esimerkiksi erän viimeisen pallorallin saivat käännettyä itselleen.

Viimeistä erää edettiin päivän trendin mukaisesti tasaisesti piste pisteeltä. Kymmenennen pisteen jälkeen vierailijat repäisevät 10-13 johdon, jolloin Ducksin Rajala ottaa aikalisän. Tästä erää aletaankin etenemään Betonimiesten 2-3 pisteen johdossa. Tilanteessa 14-17 kyyjärveläisillä oli jo mahdollisuus kasvattaa
johtoaan neljään pisteeseen, kun Ducksin hyökkäys menee reippaasti pitkäksi, mutta päätuomari näkee tilanteessa torjunnan osuneen palloon ja isännät kaventavat 15-17. Tämä ei kuitenkaan lannistanut vaan pian tilanteessa 16-19 Jansons syöttää verkkonauhan kautta ässän ja tilanteeksi 16-20. Kyyjärveläisten eleet ja ilmeet näyttävät, että tämä peli viedään 3-1 ja johto kasvaa hiljalleen. Ottelun parhaana palkittu passari Joel Laakso päättää erän 25-20 ja pelin 3-1 heittämällä pallon toisesta kosketuksesta Ducksin kenttään.

- Oli kiva pelata tänään. Vähän jännitti. Ei ollut helppo peli, vähän tunteiden vuoristorataa. Tilastot myös näyttävät kivalta tiettyjen sektorien osalta, arvioi parhaana palkittu Joel Laakso.

- Viime kevään pahin vihollinen kaatui hyvällä työn teolla. On parannettu paljon asioita viime keväästä ja ansaittiin voitto. Ollaan treenattu hyvin. Vähillä syöttövirheillä selvittiin tämä peli. Joel jakoi passia hyvin ja löysi tehokkaimmat pelaajat, pohtii apuvalmentaja Hannu Kalliojärvi.

Ottelun MVP:t:

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks, Joel Laakso, KyKy-Betset

PROLibero: Joel Andersson, KyKy-Betset

Ottelun tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan Ottelut, sarjataulukko, tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan sivusto: Etusivu - Mestaruusliiga