KyKy-Betset takaisin voittokantaan kotonaan – Akaa-Volley hallitsi ottelun alkua

11.11.2023

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Otteluisäntä: R.Uusisalo Oy:n. Toimitusjohtaja: Jari-Pekka Uusisalo.
Taistelu voitto...
Hakkuri puolustaa...

KyKy-Betset vs Akaa-Volley 3-2 (22-25, 18-25, 25-22, 27-25, 15-12)

KyKy-Betset ja Akaa-Volley kohtasivat isänpäivän aattona Kyyjärvellä. Vierailijat aloittivat vahvasti ja veivät kaksi ensimmäistä erää vakuuttavasti. Betonimiehet kampesi kuitenkin voittoon vieden ottelun erin 3-2.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti pisteiden mennessä vuoroperään joukkueelta toiselle. Ottelun ensimmäinen aikalisä nähtiin vierailijoiden puolelta, kun Matej Smidl lyö hyökkäyksen pitkäksi ja tilanteeksi muodostui 15-12. Aikalisä toimi, sillä 17-17 tilanteessa Akaa-Volley tuli tasoihin hakkuri-Smidln syöttövuorolla. Lähestyttäessä 20 pistettä Akaa-Volley löi vielä yhden vaihteen silmään ja ottivat
ratkaisevan eron. Yleispelaaja Jere Heiskanen pääsee nelospaikalta niittaamaan erän vieraille 22-25. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin, että illasta on tulossa hakkurien taisto, sillä kotijoukkueen Renars Jansons kirjautti nimiinsä 8/+6 ja vieraiden Matej Smidl 7/+4. Tilastojen valossa yksi merkittävin ero tuli hyökkäyksessä, sillä Akaa-Volley onnistui tappamaan palloa 72% tehoilla, kun kyyjärveläisten vastaava luku oli 47%.

Toisessa erässä ei jäänyt epäselvyyksiä kuka peliä vie. Erän alkua edettiin tasaisesti aina tilanteeseen 6-6 asti, minkä jälkeen Akaa-Volleylta syöttämään Matej Smidl ja tilanteeksi pian 6-9. Toisessa erässä KyKy- Betset sortui virheisiin, kun taas Akaa-Volley jatkoi vahvoja otteita hyökkäyksessä. Renars Jansons jää
hieman yksin hyökkäyspäässä ja Akaa-Volleylta Smidln lisäksi toisessa erässä onnistui Jere Heiskanen tappaen palloa 83%. Akaa myös onnistui puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä 82%. Mainittavaa toisessa erässä on myös mainion pelin pelanneen Ilja Ivanovin kolme hyökkäystä, joista jokaisesta hän teki pisteen.

Pitkän erätauon jälkeen kentällä nähtiin sisuuntunut ja ärsytetty kotijoukkue. Kyyjärveläiset ottivat heti erän alusta johdon eikä siitä luopunut koko erän aikana, vaikka Akaa-Volley pääsikin jo kahden pisteen päähän. Kolmannessa erässä Betonimiehet parantavat hyökkäystehojaan 63%:n ja Akaan vastaavat hieman
hyytyivät. Aivars Petrusevics antoi hyvin tulitukea maanmiehelleen Renars Jansonsille tehden erään 5/+3 tappaen palloa 100%. Vierailla vahvoja otteitaan jatkoi tshekkihakkuri Smidl. Kolmannessa erässä myös KyKy-Betsetin side-out pelaaminen parani. Hyvästä nostosta onnistuttiin pisteiden teossa 71% ja huonommasta 64%.

Neljäs erä alkaa kolmannen tavoin vahvasti. Colin Lovejoyn syöttövuorolla kyyjärveläiset karkaavat 6-3 johtoon, josta he eivät luovu. Isännät vievät erää vahvasti, kunnes tilanteessa 14-9 vierailta syöttämään pääsee Mikko Räsänen. Hänen syöttövuorollaan Akaa nousee aina pisteen päähän, jolloin Guntis Atars
turvautuu aikalisään. Erää edetään pallon pomppiessa puolelta toiselle pelin muistuttaessa kovasti kissa-hiiri -leikkiä. Kahdenkymmenennen pisteen jälkeen Betonimiehet kasvattavat johtoaan 24-21. Neljäs erä näyttää jo tulevan isännille, mutta Akaa-Volleyn Ilja Ivanov on asiasta toista mieltä. Ivanov on tunnetusti
tiukissa tilanteissa kova syöttäjä, kuten nytkin. Ensin KyKy-Betsetin vastaanotosta vastapallo Akaalle ja aikalisän jälkeen seuraava syöttö on ässä, tilanteeksi 24-24. Neljännen erän lopussa Atro Berg näyttää, mikä on miehiään napaten joukkueensa reppuselkään. Berg teki neljännen erän loppuun kaksi tärkeää
hyökkäyspistettä. Erä päättyi Smidln hyökkäysvirheeseen 27-25.

Viidennessä erässä Betonimiehet löivät vielä lisää kaasua. Erää edetään tasaisesti, kunnes Atro Bergin syöttövuorolla KyKy-Betset saa kahden pisteen johdon eikä tästä johdosta enää pelissä luovu. Ratkaiseva tekijä viidennessä erässä oli Guntis Atarsin päätös vaihtaa Manu Asikanius syöttämään 8-7 tilanteessa. Asikanius kiittää luottamuksesta, sillä hänen pahoilla syötöillään Betonimiehet kasvattavat johtoaan 12-7. 13-9 tilanteessa Akaa-Volleylta syöttämään edellisessä erässä hyvin onnistunut Ilja Ivanov, jonka syöttövuorolla Akaa nousee 13-11. Tämän jälkeen nähtiin melko voimakas syöttö Ivanovilta, sillä pallo antenniin ja antenni lentää Iljan taakse. Ottelu ei ensimmäisestä ottelupallosta vielä ratkea vaan 14-12
tilanteessa huikeassa vireessä ollut Renars Jansons päättää pelin fiksulla hyökkäyksellään 15-12. Näin voitto Kyyjärveltä kiertää edelleenkin Akaa-Volleyn parhaana palkittua Ilja Ivanovia.

Aivars Petrusevics, KyKy-Betset:

- Ensimmäinen erä aloitettiin hyvin. Akaa-Volley pelasi hyvää puolustuspeliä ja olivat ansaitusti kaksi ensimmäistä erää parempia. Pitkän erätauon jälkeen oli meiltä hyvä come back. Kentällä oli fiilis, että voidaan voittaa tämä peli. Olen iloinen tästä ottelusta ja näytimme, että voimme haastaa kovia joukkueita. Omaan peliini olen tyytyväinen, mutta olen myös tyytyväinen, miten pelattiin joukkueena. Aloimme painostamaan Akaa-Volleyta enemmän ja he alkoivat tehdä enemmän
virheitä.

Ilja Ivanov, Akaa-Volley:

- Kaksi ensimmäistä erää oli ihan ok. Toinen erä tuli suht helposti. KyKy-Betset pelasi paremmin pitkän erätauon jälkeen eikä oltu valmiita siihen. Pojat veteli hyökkäyksessä kenttään palloja. Saatiin mitä ansaittiin. Ei passarina voi olla tyytyväinen, vaikka kehuja tuleekin. Voitto on tärkein.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Olimme valmiita tähän peliin. Syöttö-vastaanottoon ratkesi tänään. Smidln ja Räsäsen syöttövuoroilla hävittiin muutamia palloja putkeen. Nosto ei ollut kahdessa ensimmäisessä erässä täydellistä, jolloin Joelilla (Laakso) oli vaikea rakentaa peliä. Kahden erän jälkeen sanoin joukkueelle, että syötöllä pitää enemmän painaa, kun ollaan kotisalissa. Se auttoi myös torjunta- puolustusta ja peli alkoi kääntymään toisinpäin.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

- Oman pelin kautta lähdettiin tänään. Tiedettiin hyvin KyKy-Betsetin vahvuudet. Kaksi ensimmäistä erää saatiin hyvin puolustuksia ja side-out oli hyvää. Pitkä erätauko on vaarallinen. Kaveri löysi uuden vaihteen ja ei pystytty siihen vastaamaan. Joka erässä päästettiin kaveri liian kauas karkuun ja lopussa saatiin pikkasen kiinni. Lopussa KyKy-Betsetillä pysyi peli paremmin kasassa. Mahdollisuudet pitää pystyä käyttämään.

Ottelun MVP:t:

Aivars Petrusevics, KyKy-Betset, Ilja Ivanov, Akaa-Volley.

PROLibero: Joel Andersson, KyKy-Betset

Ottelun tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan Ottelut, sarjataulukko, tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan sivusto: Etusivu - Mestaruusliiga