Vuoristorataottelu kääntyi lopulta KyKy-Betsetille

13.11.2023

Ottelun palkitut Tiikerit: Antti Leppälä, KyKy-Betset: Renars Jansons.

Tiikerit vs KyKy-Betset 2-3 (18-25, 25-20, 21-25, 25-17, 14-16)

Maanantai-iltana Kokkolassa nähtiin tiukka otatus niin sanotusta paikallispelistä, kun Kyyjärven KyKy-Betset kohtasi Kokkolan Tiikerit. Lopulta KyKy-Betset pääsi poistumaan kentältä kaksi sarjapistettä taskussaan. Ottelu Betonimiehille 2-3.

Ensimmäinen erä alkaa tasaisesti ja molemmat joukkueet käyvät vuorostaan johdossa. Ensimmäisen kerran Tiikerit pääsevät repäisemään kolmen pisteen johdon tilanteessa 11-14, mutta tämä ilo jäi lyhyeksi. Betonimiehiltä syöttöruutuun astelee Renars Jansons, joka viihtyykin tällä paikalla tilanteeseen 18-14 asti. Tiikerit sortuvat virheisiin ja KyKy-Betsetin torjunta on betonin kovaa. KyKy-Betset nappaa yhteensä kuusi torjuntaa erän aikana ja hyökkäävät 57% tehoilla. Erän hahmoksi Betonimiehiltä nousee Romans Sauss, joka paukutti tehot 6/+3. Erä päättyy Betonimiesten torjuntaan 25-18.

Toisessa erässä isännät näytti saaneen pelistä kiinni. Alusta alkaen edettiin Tiikerien komennuksessa ja erityisesti Jere Mäkisen syöttövuorolla Tiikerit kasvattaa tilanteeksi 7-2, mistä ei enää erän aikana luovu. KyKy-Betset pääsee erässä parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta Tiikerit puolustavat sisukkaasti ja nostattavat johtoaan takaisin neljään pisteeseen. Tiikerit myös kunnostautuivat keskihyökkäyksissä, sillä molempien keskitorjujien tappoprosentti oli 100%. KyKy-Betsetiltä hieman yksin hyökkäyspuolella jäi Renars Jansons, joka takoi yhteen erään 9/+7 75% tehoilla. Seuraavaksi eniten pisteitä onnistui tekemään Colin Lovejoy 2/+2. Tiikerit vievät erän ansaitusti 25-20 ollen lähes kaikilla osa-alueilla Betonimiehiä edellä.

Kolmatta erää edettiin ensimmäisen erän tapaan tasaisesti pallon pomppiessa puolelta toiselle. Tiikerit onnistui kuitenkin menemään johtoon sen ollessa parhaimmillaan neljän pisteen suuruinen. Renars Jansonsin syöttövuorolla KyKy-Betset kuitenkin pisteen päähän. Tiikerit hyökkäävät vahvasti keskeltä, erityisesti kapteeni-Leppälä tekee verkolla mitä haluaa: 6 passia ja 6 tappoa. Guntis Atars vaihtaa Colin Lovejoyn pois ja tilalle Aapo Huhtamäki, joka onnistuukin heti pisteen teossa keskeltä. 20 pisteen jälkeen Betonimiehet onnistuvat kasvattamaan johtoaan ratkaisevasti. Erä päättyy Atro Bergin ässään 25-21. KyKy-Betset teki erään 6 suoraa virhettä, mutta vastaavasti hyökkäsivät 71% tehoilla ja syöttäen vahvasti, sillä Tiikerien vastaanottoprosentti oli 39%. Renars Jansons sai tulitukea nelospaikalta Romans Saussilta.

Neljäs erä lähti Tiikeri komennuksella. Tilanne oli nopeasti 9-3 ja erityisesti Antti Leppälä hyökkäsi sekä syötti varmasti. KyKy-Betset sortuu virheisiin tehden niitä neljänteen erään 7 kappaleen verran, kun Tiikerit teki niitä 4. Tiikerien passari Anton Välimaa pyörittää peliä hyvin luoden Tiikerien hyökkääjille hyviä paikkoja takoa palloa kenttään. Betonimiehiltä virheitä tulee vähän jokaiselta. Erä päättyy Asikaniuksen hiuksen hienoon pitkäksi venyneeseen syöttöön, mistä varmasti keskustellaan vielä pitkään, oliko pallo ässänä kentässä vai ei. Tuomari kuitenkin päättää ja erä täysin ansaitusti Tiikereille 25-17.

Viides erä lähtee tasaisesti ensimmäisen ja kolmannen tavoin liikkeelle. Guntis Atars laittaa Akaa-Volley pelin tavoin nuoren Asikaniuksen syöttämään, joka on jälleen mies paikallaan. Asikanius paukuttaakin heti ässän ja siirrytään Tiikerien aikalisälle tilanteessa 8-6. Ero venyy jo kolmeen pisteeseen, mutta Tiikerit
kaventavat 10-9 ja siirrytään KyKy-Betsetin aikalisälle. Aikalisä kannatti, sillä tästä Tiikerien virhe ja Betonimiehet kahden pisteen johtoon. Tiikerit tasoittaa viidennen erän 13-13 tilanteessa ja katsomosta alkoi jo kuulua enteilyä jatkopalloista. Betonimiehet onnistuvat nappaamaan ensimmäisen ottelupallon, mutta Tiikerit tasoittavat nopeasti. Kovassa iskussa ollut Renars Jansons lyö päivän 32. pisteensä ja ottelu saa onnellisen lopun kyyjärveläisten kannalta, sillä syöttelemään astellut Colin Lovejoy päättää erän ja ottelun ässään 16-14.

”Oli vaikea peli. En etukäteen ajatellut, että kaksi peliä kolmeen päivään olisi paha. Katsojille varmasti mielenkiintoinen peli. Tilastot näyttää omalta kohdalta hyviltä, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä”, tuumii KyKy-Betsetin parhaana palkittu Renars Jansons

Tiikerien parhaana palkittu Antti Leppälä oli myös Jansonsin kanssa samoilla linjoilla ja antoi tälle myös tunnustusta: ” Tasaista vääntöä oli. Miehekkäitä lyöntejä puolin ja toisin. Pitäisi varmaan Jansonsia puolustaa, kun häntä on aika hankala torjua.”

KyKy-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars oli pelin jälkeen tyytyväinen lopputulokseen: ” Jännittävä peli. Katsojat varmasti tyytyväisiä tälläiseen otteluun. Ensimmäisessä erässä olimme vahvoja ja pelattiin suunnitelman mukaan. Toisessa erässä Tiikerit alkoivat pelaamaan enemmän keskeltä. Leppälä oli kingi tänään. Lopussa oltiin onnellisempi joukkue ja saatiin voitto, mikä on tärkeintä.”

Mikko Keskisipilä oli Atarsin kanssa hieman eri mieltä päivän kingistä ja korosti pelin olleen kiinni pienistä asioista: ” Viihdyttävä ja tasainen peli. Antti oli meiltä vahva, mutta kyllä kingin tittelin kuitenkin tänään ansaitsee Renars Jansons. Peli oli meiltä nousujohteinen ja paljon hyviä juttuja oli. Pienet marginaalit, olisi voinut meillekin kääntyä.”

Ottelun MVP:t:

Antti Leppälä, Tiikerit, Renans Jansons, KyKy-Betset.

PROLibero: Joel Andersson, KyKy-Betset

Ottelun tilastot: Competition Site by Data Project

Ruutu+ Huippuhetket: Huippuhetket: Tiikerit - KyKy-Betset 13.11.2023 | Ruutu

Ruutu+: Näin horjutetaan Hollihakaa! Kyky nuiji tiikerilauman kuumassa maanantaisaunassa | Ruutu

Mestaruusliigan Ottelut, sarjataulukko, tilastot: Competition Site by Data Project

Mestaruusliigan sivusto: Etusivu - Mestaruusliiga