KyKy-Betset haki 3-1 voiton Joensuusta Karelian Hurmoksesta

6.12.2023

Ottelun palkitut Karelian Hurmos: Janne Marttila, KyKy-Betset: Renars Jansons.

Karelian Hurmos vs KyKy-Betset 1-3 (24-26, 18-25, 25-22, 26-28)

Itsenäisyyspäivän illassa nähtiin tiukka otatus pisteistä. Betonimiehet näyttivät Hurmokselle mallia vahvasta joukkuepelaamisesta ja siitä, miten jokaista pelaajaa tarvitaan otteluiden voittamiseen. Koko kentällinen onnistui pisteiden teossa libero Andersson mukaan lukien. Peli KyKy-Betsetille 1-3.

KyKy-Betset aloittaa ensimmäisen erän pirteästi ja tilanne onkin pian 7-3. Kyyjärveläiset veivät erää selkeästi eron ollessa parhaimmillaan kuudessa pisteessä. Hurmos hieman heräilee erän edetessä ja pääsee tasoittamaan tilanteessa 18-18. Tästä erää edetään tasaisesti aina jatkopalloille asti, kunnes erä päättyy ansaitusti Betonimiehille 24-26 Hurmoksen hyökkäysvirheeseen.

Hurmos vaihtaa toiseen erään Niko-Matias Puhakan Matias Korhosen tilalle. Joensuulaiset menevät heti erän alussa 5-2 johtoon, mutta Aapo Huhtamäen painavilla leijoilla kyyjärveläiset painelevat tasoihin ja pisteen johtoon. KyKy-Betsetin syöttökohteena selkeästi näytti olevan juuri kentälle tullut Puhakka, mikä
olikin hyvä ratkaisu, sillä hän näytti hapuilevan vastaanotossa. Toisessa erässä KyKy-Betset puolustaa hyvin ja onnistuu päättämään pallot kuroen eroa Hurmokseen. Tilanteessa 13-18 nähtiin pitkä taistelupallo, joka harmittavasti päättyy, kun Hurmoksen hakkuri Sanches kompuroi ja kaatuu, mistä tulee uusi pallo. Sanches kuitenkin pystyy jatkamaan peliä normaalisti. Betonimiehet saavat erän lopussa draivin päälle ja erityisesti Colin Lovejoy on verkolla hyvin hereillä päättäen vastapalloja onnistuneesti kenttään. Erä selkeähkösti Betonimiehille 18-25.

Erätauon jälkeen Hurmos aloittaa pirteästi ja erityisesti keskeltä pallo kuolee kenttään kerta toisensa jälkeen. Liekö Hurmoksen kopissa puhuttu, että keskihyökkäystä pitäisi enemmän saada mukaan? KyKy-Betset kuitenkin johtaa erää ja tilanteessa 13-14 nähtiin Joel Anderssonin hieno sormisijoitus ja
Mestaruusliigan pistetili auki myös liberolle. Tilanteessa 17-15 nähtiin jopa erän kannalta ratkaiseva hetki, kun Hurmoksen Daryl Tay ottaa aikalisän, minkä jälkeen kotijoukkueessa nähtiinkin ryhtiliike. Ratkaisuhetkillä Hurmos painelikin ohi erävoittoon 25-22.

Neljäs erä näytti jo siltä, että taas mennään pitkän kaavan mukaan. Hurmos otti kuskin paikan heti erän alussa, mutta Colin Lovejoyn syöttövuorolla Betonimiehet kampeavat tasoihin. Hurmos kuitenkin vie erää ja erityisesti nelospaikalla oli tukkoista kyyjärveläisillä. Kapteeni-Laakso otti joukkueen kuitenkin reppuselkäänsä ja hänen syötöillään päästään tasoihin 19-19. Hurmos käy vielä kahden pisteen johdossa 21-19 ja erityisesti Ruudun selostajat olivat peliä jo viemässä viidenteen, mutta Betonimiehet eivät luovuttaneet vaan tasoittivat jälleen erän 22-22 Romans Saussin torjunnalla. Hurmos nappaa ensimmäisen ottelupallon, mutta KyKy-Betset tasoittaa erän Renars Jansonsin hyökkäyksellä. Joensuulaiset saavat vielä eräpallon Sanchesin ässäsyötöllä 26-25, mutta syöttää seuraavan syöttönsä verkkoon. Ensin Lovejoyn torjunnalla Betonimiehet ottelupalloon ja Jansons niittaa ottelupallon kenttään 26-28.

- Peli oli tosi tiukka. Joka hetkellä oli paljon jännitystä. Voitimme aikaisemman ottelun, joten meillä oli luottavaisempi fiilis. Olimme onnekkaita lopussa. Pelin alussa en päässyt rytmiin, mutta muutama onnekas lyönti ja pääsin rytmiin takaisin. Läpi pelin yritimme saada passarin kanssa passeja kohdilleen ja se toimi lopussa, kertaili KyKy-Betsetiltä parhaana palkittu Renars Jansons.

- Olen todella tyytyväinen kolmesta pisteestä. Alussa sanoin jo pojille, ettei ole helppo peli tulossa. Hurmos on kotona todella vaarallinen joukkue. Lopussa olin todella tyytyväinen. Tarkoitus oli pelata enemmän keskeltä, mutta keskarimme olivat ihan jäässä, kommentoi päävalmentaja Guntis Atars.

Ottelun MVP:t:

Janne Marttila, Karelian Hurmos, Renars Jansons, KyKy-Betset.

PROLibero: Tatu Hakkarainen, Karelian Hurmos.

Ottelun tilastot: Competition Site by Data Project

Ruutu+: Huippuhetket: Karelian Hurmos - Kyky-Betset 6.12.2023 | Ruutu

Mestaruusliigan Ottelut, sarjataulukko, tilastot: Competition Site by Data Project