30.1.2024

Ottelun palkitut Oskari Keskinen: Tiikerit, Renars Jansons: KyKy-Betset.

Klikkaa kuvat suuremmiksi...

Kokkolan Tiikerit vs KyKy-Betset 3-2 (21-25, 25-20, 25-20, 33-35, 15-8)

Tiistai-iltaan saatiin nähdä melkoinen jännitystrilleri. Ottelu oli jo menossa Tiikereille 3-1, mutta KyKy-Betset onnistui venyttämään pelin viidenteen. Ottelun hahmo oli Renars Jansons, joka takoi pelkästään neljänteen erään huimat tehot. Ottelu Tiikereille 3-2.

Tiikerit ottavat johdon ensimmäisessä erässä 5-2. Tasoitus nähdään kuitenkin pian, kun Renars Jansons paukuttaa kaksi ässää perä jälkeen ja tilanne tasan 6-6. KyKy-Betset pääsee vielä pisteen johtoonkin, minkä jälkeen joukkueet ottavat pisteen johdon lähes vuorotellen. Betonimiehet pääsevät ensimmäistä kertaa kolmen pisteen karkumatkalle tilanteessa 13-16, mutta Tiikerit kaventavat vielä 17-18. Kyyjärveläiset kuitenkaan ei johdostaan enää luovu vaan voittaa erän 21-25, kun Aivars Petrusevics niittaa pallon kutospaikalta kenttään. Erän hahmoksi nousi, ei ehkä niin yllättäen, Renars Jansons, joka onnistui tekemään jo ensimmäiseen erään tehot 10/+8. Keskeltä Atro Berg onnistui 5/+4 arvoisesti.

Kokkolalaiset nappaavat erän alusta johdon. Kyyjärveläiset pääsevät tasoihin tilanteessa 7-7, kun Atro Berg pysäyttää ensimmäistä kertaa koko pelissä Antti Leppälän hyökkäyksen keskeltä. Tiikerit ottavat kuitenkin nopeasti useamman pisteen johdon käyttämällä hyökkäyksessä fiksusti KyKy-Betsetin pelaajien torjunnan käsiä hyödykseen. Erän lopussa KyKy-Betset saa vielä kaunisteltua erän lukemia, mutta erä loppujen lopuksi selvästi isännille 25-20. Huomioitavaa ensimmäiseen erään oli, että Tiikerit saivat vastaanottopeliään paremmin rullaamaan. Lisäksi Oskari Keskinen pelasi Tiikereiltä mahti erän 11/+11.

KyKy-Betset nappaa erän alusta johdon, mikä kestää aina tilanteeseen 12-12 asti. Erän puolivälin tienoilla Kokkolalaiset ottavat kuitenkin otteen erästä ja karkaavat pian ratkaisevaan johtoon osittain myös Betonimiesten virheiden avittamana. Kuten toisen erän tapaan, myös kolmannen lopussa kyyjärveläiset pääsevät lähinnä kaunistelemaan eräpisteitä. Myös kolmas erä Tiikereille 25-20. KyKy-Betsetiltä Renars Jansons jää hieman yksin hyökkäyspuolella.

Neljäs erä oli jo kovaa vauhtia menossa isännille, mutta lopusta saatiinkin trilleri. Erän hahmoksi nousi Renars Jansons, joka teki pelkästään neljänteen erään 22/+19 tehot. Eräpallot pomppi molemmin puolin, mutta lopulta erä päättyi KyKy-Betsetille 33-35. Neljään erään mennessä Renars Jansons oli jo hakannut tehot 45/+36 ja lisää vain tuli, kun ottelu saatiin venytettyä viidenteen.

Viidennessä erässä Betonimiehiltä oli puhti pois, kun taas Tiikerit olivat päättäneet ottaa paikallispelien herruuden tällä kaudella nimiinsä. Isännät onnistuivat laajalla rintamalla ja veivät ansaitusti erän 15-7 ja pelin 3-2. Peli oli kuitenkin paikallispelin veroinen: pitkiä palloralleja, tunnetta ja tunnelmaa. Kaiken kruunasi myös hakkurien päivä, vaikka Oskari Keskinen omien sanojensa mukaan olikin selvästi jäljessä Betonimiesten hakkurista Renars Jansonsista.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset:

- Oma peli tuntui hyvältä neljännessä erässä. Ei väsyttänyt oikeastaan. Tiikerit pelasi enemmän joukkueena kuin me. Siinä ehkä syy, miksi hävisimme. Tärkeintä kuitenkin nyt on levätä.

Oskari Keskinen, Tiikerit:

- No jotain hyvää omassa pelissä, mutta kaverista (Renars Jansons) jäätiin vielä jälkeen. Tietenkin voitto maistuu hyvältä. Jos kaveri ei ollut vielä viidennessäkään erässä väsynyt niin itse väsyin jo toisessa. Tästä hyvä jatkaa Suomen Cupiin. Ei voi kuin hattua nostaa, jos Jansons päättää tehdä yhteen erään 22 pistettä.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Vastustaja pelasi hyvää lentopalloa. Oman joukkueen pelistä harmitti, kun Renarsilla hyvä päivä, mutta ei tule apuja muualta. En tykkää tuollaisesta pelistä. Huomenna vapaapäivä ja ensi keskiviikkona Savoa vastaan.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- En muista, että olisin koskaan tuollaista nähnyt, että kaveri paukuttaa 22 pistettä yhdessä erässä. Täytyy nostaa hattua. Tuli korkealta ja hyökkäsi fiksusti. Ei saatu oikein puolustuksellakaan otetta, ehkä viidennessä erässä vasta. Pelasimme kokonaisuutena hyvän pelin. Side-out oli hyvää. Molemmin puolin oli tehokasta hyökkäämistä. Omassa pelissä paljon hyviä juttuja. Palautellessa mennään Suomen Cupia kohti.

Ottelun MVP:t:

Oskari Keskinen, Kokkolan Tiikerit, Renars Jansons, KyKy-Betset.

PROLibero: Teemu Lahti, Kokkolan Tiikerit.

Ottelun tilastot: Competition Site by Data Project

Ruutu+: Huippuhetket: Tiikerit - Kyky-Betset 30.1.2024 | Ruutu

Mestaruusliigan Ottelut, sarjataulukko, tilastot: Competition Site by Data Project