KyKy-Betset taisteli, mutta Akaa-Volley nappasi välieräpaikan

22.3.2024

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Otteluisäntä: TORSTAI Lehden Edustaja: Jani Levijoki.

Klikkaa Kuvat Suuremmiksi...

KyKy-Betset vs Akaa-Volley 1-3 (21-25, 27-25, 26-28, 23-25)

KyKy-Betsetin ja Akaa-Volleyn välisestä neljännestä puolivälierästä tuli melkoinen jännitystrilleri. Peli oli pienistä asioista kiinni ja ensimmäistä erää lukuunottamatta kaikki erät menivät kahden pisteen erolla. Tällä kertaa pallo pomppi Akaa-Volleylle ja he ansaitsivat paikkansa välierissä otteluvoitoin 3-1. Peli Akaa-Volleylle 1-3 (21-25, 27-25, 26-28, 23-25.).

Erän alku on tasainen ja molemmilla joukkueilla on pelin alussa hyvä side-out. Erän puolivälissä Akaa-Volley repäisee 13-17 johdon, mikä pitää erän loppuun asti. KyKy-Betset saa vielä eroa kavennettua, mutta vieraat takoivat palloa kovilla tehoilla kenttään. Akaalaisten hyökkäysprosentti olikin erässä 60% ja vastaanotto 56%, joten Ilja Ivanov pääsi mainiosti pyörittämään omiensa peliä. Erä Akaa-Volleylle 21-25. KyKy-Betsetillä taas erä oli harvinaisempi kuin koko kaudella, sillä peräti kolme miestä keräsi 4 pistettä nimiinsä: Sauss, Berg ja Jansons. Aikaisemmin tällä kaudella Jansons on ollut ensimmäisestä erästä alkaen selkeästi pistetehokkain.

Toinen erä alkaa ensimmäisen toisinnolla - tasaista ja Akaa-Volley menee kahden pisteen johtoon. Johto ei kuitenkaan kauaa kestä, kun Betonimiehet tasoittavat pelin. Erä eteneekin pisteiden mennessä puolin ja toisin aivan ratkaisuhetkille asti. KyKy-Betset onnistui päättämään erän nimiinsä kolmannen eräpallon jälkeen 27-25. Erässä nähtiin myös kuumentuneita tunteita puolin ja toisin, kun tuomarien ratkaisut eivät miellyttäneet. Eräpallotilanteessa nähtiin myös, miksi ennen peliä kotijoukkue kävi pelaamassa jalkapalloa pihalla, sillä Romans Sauss onnistuu puolustamaan vastapallon jalallaan peliin – eräpallo tilanteessa. Sauss nousi muutenkin Betonimiesten joukkueesta esiin tehden erään tehot 7/+5 (6/9 hyökkäyspistettä, 1 torjunta).

Betonimiehet aloittaa kolmannen terävästi ottaen nopeasti 7-3 johdon. Tästä ei kuitenkaan Akaa-Volley hätkähdä, sillä he tasoittivat pelin 15-15. Erää jatketaankin tasatahtiin aivan loppuun asti, sillä tämäkin erä menee aina jatkopalloille asti. Tällä kertaa Akaa-Volleylla oli neljä eräpalloa, kunnes he onnistuivat nappaamaan 2-1 johdon. Erä Akaa-Volleylle 26-28. Pitkän erätauon jälkeen Renars Jansons onnistui pisteiden teossa tehden erään hänelle tällä kaudella normaalit lukemat 13/+12. Akaa-Volleylla kuitenkin ratkaisijoita löytyi useammasta osoitteesta, kun hakkuri Smidlin lisäksi pisteiden teossa onnistui erinomaisesti Heiskanen ja Tyynismaa.

Akaa-Volley otti komennon neljänteen erään hetkeksi. KyKy-Betset joutui tekemään kuusikkoonsa muutoksia, sillä Joel Andersson palasi takaisin liberon paitaan ja edelleen puolikuntoinen Aivars Petrusevics nappasi toisen yleispelaajan tontin. Betonimiehet ottivat pian eron kiinni ja menivät ohi. Akaa-Volley kuitenkin tasoitti erän jo tilanteessa 10-10. Erässä tilanteet vaihtuivat nopeasti ja molemmat joukkueet kävivät aina johdossa. Tämäkin erä päättyi kahden pisteen erolla Akaa-Volleyn hyväksi. Viimeiseen asti kotijoukkue taisteli erän tasoittamisesta 24-24, mutta Jere Heiskanen sai kunnian niitata ottelupallon kenttään ja päättää erän tilanteeseen 23-25 ja ottelu akaalaisille 1-3. Näin KyKy-Betsetin huikea kausi sai päätöksensä ja vakuuttavasti koko kauden pelannut Akaa-Volley otti paikkansa välierissä.

Petteri Tyynismaa, Akaa-Volley:

- Tiukkaa peliä. Molemmilta joukkueilta ajoittain hyvää lentopalloa. Tyytyväinen olen omaan peliini, toki keskitorjujana olisi voinut torjuntoja ottaa enemmän. Tuli aika paljon virheitä. syöttöä ja torjunta-puolustusta pitää parantaa.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset:

- Oli tiukka peli. Olen iloinen jätkistä, kaikki yritti parhaansa. Kolmannessa oli hetkiä, kun keskittyminen katosi ja hävittiin pisteitä. Passari luotti minuun tänään ja oli hyvä tunne. Hän luotti minuun tärkeissä palloissa. Viimeinen erä pelattiin eri kuusikolla. Aivars on edelleen loukkaantuneena ja pelasi silti.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

- Tiukka ja tasainen peli. Kaikki muut paitsi ensimmäinen erä meni kahden pisteen erolla. Tilastoista katsottuna aika tasainen peli. Petteri oli hyvässä kunnossa tänään. Tänään puolustettiin ihan hyvin, mutta vielä jäi sellaisia palloja kenttään, mitkä olisi pitänyt peliin kaivaa. Huilataan pikkasen ja torstaina aloitetaan välierät.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Hyvä vääntö. Pojat taistelivat. Pienistä asioista kiinni. Pelillä oli iso panos ja hermot eivät ehkä kestäneet tai sitten oli jo väsymystä, kun neljäs peli lyhyen ajan sisään. Omia virheitä jonkin verran. Kolmannessa erässä oltiin johdossa ja hävittiin se. Tänään kaikki yritti ja peli oli vuoristorataa molemmille. Lopussa vastustajan keskarit olivat parempia. Joukkuepeli toimi tänään, jätkät tiesi mitä pitää tehdä.