Betonimiesten pommi jäi Oulussa niukasti suutariksi torstaina

24.3.2012

Kyyjärven Kyky-Betset oli lähellä todellista pommia historiansa tärkeimmässä ottelussa torstaina Oulussa. Kahden voitetun erän jälkeen "Betoniehet" kuitenkin joutuivat kuskin paikalta matkustajiksi ja Sun Volley taisteli voiton 3-2 (24-26, 21-25, 25-15, 25-23, 15-10).

 


Lauantaina pelataan toinen ottelu Kyyjärven naapurikunnassa Karstulassa 28 kilometrin päässä Betonimiesten normaalista kotiluolasta. Kyyjärven sali on mitoiltaan vain 24 x 22 metriä ja syöttötilaa pitää löytyä liigakarsinnoissa pelattaessa vähintään kuusi metriä.

Liigasta tutut Jaakko Aninko (17/+6) ja Pasi Hyvärinen (13/+4) saivat hyää tukea hakkuri Madis Järveotsilta (17/+5). Oleg Cebialis pyöritti peliä. Isännistä toiseen erään peliin tullut Alan Soares teki 20/+10 ja Joni Savimäki 19/+6.

Sami Kurttila / Sun Volley:

- Valmistautuminen otteluun oli pikkuisen erilainen kuin normaalisti siitä syystä, että vastustajasta ei ollut paljoa tietoa. Kaikki mitä tiesimme oli oikeastaan se, että he ovat pelanneet hyvin.

- Vastustajan pelin kuva on pikkuisen normaalista poikkeava, joka aiheutti meille ongelmia. Siinä joutui valmentaja pelaamaan shakkia ennen kuin peli lähti kulkemaan. Nihkeä avaus, mutta tyylipisteitä ei näissä peleissä jaeta.

- Pitkällä tauolla piti käydä läpi, että mitä taas oikeasti luullaan olevamme ja mitä oikeasti ollaan. Jos ei luota itseensä niin ei voi luottaa myöskään kaveriin. Itseluottamus piti löytää tuossa tilanteessa nopeasti. Nämäkin ovat henkimaailman asioita.

Hannu Kalliojärvi / Kyyjärven Kyky-Betset:

- Meidän etsikkoaika oli neljännessä erässä. Pari kolme kertaa päästiin lyömään ratkaisuvaiheessa, mutta meillä oli vähän rimakauhua.

- Aamupäivä meni töissä, siitä haalarit naulaan ja sitten lähettiin tänne semmosin mielin, että katsotaan, millainen joukkue siellä on vastassa. Peliin lähdettiin selvästi haastajan asemasta.

- Lopputulosta ei nyt jäädä muistelemaan vaan keskitytään seuraavaan otteluun. Lauantaina on taas tiukka vääntö. Toki vastustajallekin jäi nyt vähän tietoa, miten me pelataan. Tänään olisi ollut se yllätyksen paikka. 2-0 tilanteessa alettiin kuitenkin kysellä itseltä, että voiko näin helposti mennä. Yksi ratkaiseva tekijä oli Kallioniemen Mikon tulo passariksi, joka tuntee meidän pelaajat ja pelitavan.

Parhaat pistemiehet
Sun: Soares 20/+10, Savimäki 19/+6, Aho 15/+13, Hakala 14/+11
KyKy: Aninko 17/+6, Järveots 17/+5, Hyvärinen 13/+4, Arak 12/+8
Yleisöä: 179