KyKy-Betsetille 3-1 kotivoitto FIN-18 Kuortaneesta

20.11.2018

FIN-18: Sebastián Pozo Hernández, Otteluisäntä St1 Perho: Risto Harju, KyKy-Betset: Martins Jansons.
Rytmiryhmä Lauteilla...

KyKy-Betset vs FIN-18 Kuortane 3-1 (22-25)(25-23)(25-19)(25-22)

KyKy Betset taisteli 3-1 voiton Kuortaneen FIN-18 maajoukkueesta. Sarjatilanteen kannalta ottelun kolme pistettä olivat erittäin tervetulleet Kyyjärvelle. Ennakkoasetelma oli selvä. KyKy-Betset lähtee peliin ennakkosuosikin asetelmista, kun taas Kuortane tulee pelaamaan todella suurella riskillä, joka tässä tapauksessa pelin etenemisen kannalta tarkoittaisi hyvinkin tasaväkistä vääntöä.

KyKy-Betset lähti aloitukseen seitsikolla: Sillanpää, Jansons, Väliaho, Jylhä, Petrusevics, Väliaho ja Rasinperä.

Ensimmäisen erän alku oli loistava Mikko Väliahon aloittaessa syöttö ruudussa usealla perättäisellä ässällä. Näin ollen Kuortane oli heti pelin alku minuuteilla pakotettu käyttämään aikalisä. Aikalisä rauhoitti valmennuskeskuksen nuoria pelaajia, ja tästä eteenpäin edettiin rinta rinnan. Ensimmäinen erä kuitenkin Kuortaneelle, ja betonimiehet saivat aivan erilaisen aloituserän, kuin mitä he olivat lähteneet tavoittelemaan.

Toinen erä eteni hyvin samanlaisissa merkeissä, lukuun ottamatta alun ässäputkea. Kuortaneen tehokkaat syötöt ja hyökkäykset koettelivat toden teolla betonimiesten uskoa erävoittoon, mutta onneksi isännätkin alkoivat päästä pelin makuun syöttöruudussa ja Kuortaneen pojille vastattiin samalla mitalla. Toinen erä tätä myöten KyKy-Betsetille.

Pelin alku osoitti, että Kuortaneen riskinotto kannatti, ja tätä myötä he saivat betonimiesten uskon horjumaan. Ensimmäisessä ja toisessa erässä isännillä oli havaittavissa epätavallista hermostuneisuutta, sekä omien suoritusten jännittämistä.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle marssi hieman vapautuneemman oloisia pelaajia. Kolmas erä oli betonimiesten, vaikkakin edelleen, Kuortane pyrki erittäin kovalla syötöllään rikkomaan kotijoukkueen vastaanottoa, ja tätä myöten pehmentämään KyKyn hyökkääjiä. Erässä nähtiin selvää kotijoukkueen ylivoimaa, mutta vain ajoittain, sillä Kuortane otti erän lopussa KyKyä kiinni merkittävästi.

Neljäs erä jatkui kolmannen kaltaisesti, vaikkakin Kuortane johti neljättä erää ennen isoja pisteitä, kuroi betonimiehet heidät kiinni ja ohi ja erä KyKylle.

Yhteenvetona ottelu oli kotijoukkueelle pisteiden valossa täydellinen, mutta pelillisesti erittäin haasteellinen. Kuortane pelasi erittäin rohkeaa peliä, joka miltei tuotti tulosta. Kuitenkin kotijoukkue pystyi vastaamaan haastajien onnistuneeseen peliin omilla kovilla syötöillään.

Ottelun palkitut: KyKy-Betset: Martins Jansons, FIN-18: Sebastián Pozo Hernández.

Pelin parhaat pisteentekijät:

KyKy-Betset: Sillanpää (15p), Väliaho Mikko (13p), Petrusevics (11p)

Kuortane: Hernandez (13p), Mäki (11p), Puholainen & Tupeli (9p)

Ottelun videotallenne kapteeneiden ja otteluisännän haastatteluineen tästä linkistä: Linkki