Vantaa Ducksille voitto tiukan väännön jälkeen

31.3.2019

Ottelun palkitut: KyKy-Betset: Lauri Jylhä, Otteluisäntä: Reijo Uusisalo Oy:n: Jari-Pekka Uusisalo, Ducks: Akseli Lankinen.
Ottelun palkitut: KyKy-Betset: Lauri Jylhä, Otteluisäntä: Reijo Uusisalo Oy:n: Jari-Pekka Uusisalo, Ducks: Akseli Lankinen.

KyKy-Betset vs Vantaa Ducks 0-3 (22-25)(24-26)(27-29)

Vantaa Ducks joutui rutistamaan tiukasti kaikki kolme erää Kyyjärvellä, mutta se nappasi silti 3-0 voiton liigakarsintansa avauksessa sunnuntaina. Lauantaina Karelian hurmoksen kaatanut KyKy-Betset hävisi erät kolmella, kahdella ja kahdella pisteellä.

Akseli Lankinen, Ducks:

- Tasainen vääntö, tiedettiin että Kyky-Betset on pelannut nousujohteisen kauden ja meillä itsellä takana pitkä tauko. Koti joukkue tulee eilisen pelin tapaan vahvalla sykkeellä peliin.

Flunssan kourissa ja pientä alaraajavammaa potenut Akseli aloitti vaihdosta ja tuli toisen erän ratkaisuhetkillä kentälle ja hänen syöttövuorollaan Ducks tuli peliin mukaan.

Lauri Jylhä, KyKy-Betset:

- Pieni pettymys toki, toisen erän 8 pisteen kaulan menetys jäi harmittamaan. Hyvää peliä on meiltä ollut ja sitä on pystytty parantamaan kauden edetessä.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja:

- Tämä oli peli mistä ei ollut minkäänlaista tietoa, että miten se lähtee omalta joukkueelta käyntiin. Sattumusten ja eri asioiden summana, takana ei ole viimeisen neljän viikon aikana yhtään kuusikkotreeniä.

- Eka erä syötettiin tyhmästi, toiseen erään vaihdettiin syöttö taktiikkaa ja se toimi. Toisen erän alun varsinkin kotijoukkue puolusti hyvin ja löi paikasta kun paikasta kenttään ja johti jo 8 pisteellä, Akselin vaihto passariksi erän puolessa välissä käänsi pelimme suunnan. Hänen syöttövuorolla homma kääntyi, suunnitellusti oli päätetty että Akseli aloittaa penkiltä viikolla olleen flunssan ja pienen alaraaja vamman takia.
Lähtökohtaan nähden meiltä oli loistava peli, peli normalisoitui alun jälkeen ja rutiinilla pystyttiin hoitaa homma kotiin.

KyKy-Betsetin päävalmentaja Hannu Kalliojärvi:

- Harmittaa, hyvin pienestä kiinni, ettei otettu pistettä tai useampaakin, vastustajan kokemus ratkaisuhetkillä näkyi. Tyytyväinen viikonloppuun kaikesta huolimatta. Eräpisteet kertoo kuitenkin että mahdollisuuksia on meilläkin.

Yleisöä oli lauteilla 383 katsojaa.

Ensi viiikonloppuna karsintojen isäntäjoukkueena on Vantaa Ducks, joka saa Töölön Kisahallissa vastaansa lauantaina KyKy-Betsetin ja sunnuntaina Karelian Hurmoksen.