Lentopalloliiton Hallituksen Päätöksiä 18.3.2020

19.3.2020

Lentopallosarjoissa ei putoamisia alempaan sarjaan

Lentopalloliiton hallitus päätti keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessa, että kaudella 2019-2020, silloin kun karsintaotteluita tai -sarjoja ei ole saatu pelattua, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan, elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta.

Joissakin tapauksissa joukkueet voivat anoa paikkaa ylemmässä sarjassa. Periaatteet linjataan myöhemmin Lentopalloliiton kilpailuryhmässä.

Hallitus päätti myös, että lentopallon naisten ja miesten Mestaruusliigassa ei jaeta tällä kaudella SM-mitaleja.

Osallistumisoikeudet ensi kauden miesten ja naisten Euroopan cupeihin jaetaan Mestaruusliigan runkosarjan ja Suomen Cupin perusteella. Cupin voittajat saavat perinteiseen tapaan paikan CEV Cupiin.

Miesten Mestarien liigaan pääsee näin Hurrikaani-Loimaa ja naisten Mestarien liigaan Pölkky Kuusamo, jolla on paikka suoraan lohkovaiheeseen. Miesten CEV Cupiin pääsee VaLePa ja naisten CEV Cupiin LiigaPloki ja LP Kangasala. Miesten Challenge Cupiin on paikka Savo Volleylla ja Akaa-Volleylla sekä naisten Challenge Cupiin LP-Vampulalla ja LP Viestillä.

A-, B- ja C-nuorten sarjojen osalta liiton kilpailuryhmä selvittää voitaisiinko SM-finaaliturnaukset vielä pelata jossain vaiheessa kesällä elokuun loppuun mennessä.

Masters-sarjoissa selvitetään mahdollisuudet siirtää SM-turnaukset syyskuulle.

Beach volleyn osalta seurataan koronavirustilanteen etenemistä ja tapauskohtaisesti päätetään turnausten järjestämisestä. Huhtikuun alkupuolelle kaavaillut turnaukset on peruttu.

Salon Power Cup siirtyy

Lentopallon lasten ja nuorten suurturnauksen Power Cupin osalta hallitus jätti vielä tilanteen auki. Power Cup piti pelata Salossa 4.-7. kesäkuuta, mutta koronavirustilanteen takia sitä ei tuona ajankohtana pelata. Kesäkuun alkuun mennessä tehdään päätös turnauksen mahdollisesta uudesta ajankohdasta loppukesälle.

Lentopalloliiton tiedote: https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/lentopallosarjoissa-ei-putoamisia-alempaan-sarjaan.html