Kausi 2010-2011

Kyky-Betsetin jytky 2010-2011

Kytkyjä ja jytkyjä oli lentisjoukkueen ympärillä Nopolassa männä talvena. Syksyn saapuessa oli Väliahon Mikko käynyt Mauro Berruton leirillä Kuortaneella. Tuloksia nähtiin ekassa omassa turnauksessa johon osallistuivat HU-Kalajoki sekä Alavieskan Viri. Betonimiesten riveissä esiintyi pari kokelasta, USA:n mies Dallasista, Jonathan Scott ja sittemmin Nopolaan asettunut Virolainen Madis Järveots. Pikaisesti saapunut Jonathan poistui vieläkin nopeammin seuraavaan kohteeseen, paikka löytyi Tanskasta ja mies oli paraillaan maan finaalissa.

 

Turnauksen jälkeen joukkue sai pari vanhaa tuttua vahvuuteen. Oleg Cebialis ja Argo Arak kaasuttelivat tehtaan varjoon ja sitten alkoi pyöriä surrikoukut ja reenit. Pari viikkoa ennen sarjan alkua otettiin konsultti apua Kuortaneen pojilta, juniorit takoi meidät 0-4 ja siitä iso kiitos. Luulot omasta hyvyydestä oli karistettu ja pääsimme nöyrinä maantielle. Samoihin aikoihin vielä seppä J-P Tuikka vaihtoi maisemaa. Mies suuntasi Manseen ja keväällä TKT juhli nousua ykköseen.

 

Viikkoa ennen sarjan alkua saatiin testattua konkari Peltokankaan taidot keskarin tontilla Mäntän turnauksessa. Janne sai uuden elämän ja veteraani pelasi parhaan kautensa omalla urallaan. Syysunelman ihmeisiin voidaan lisätä myös, että mr. Parooni aloitti uransa tehtaalla, tarkoittaa -20kg. Tästä lähdettiin sitten kohti Rovaniemeä ja mukaan liittyi vielä kaksi tulevaa maanpuollustajaa. Tomi Mäki ja Niklas Vuorenmäki haastoivat tammikuuhun saakka muun joukkueen nopeimman miehen tittelistä. Tomi muuten torjui keskarina niitä kuuluisia tärkeitä tikkejä monissa matseissa. Tammikuu vei junnut armeijaan ja tilalle saapui Niemen veljekset Reisjärveltä, kotiin paluu oli lämminhenkinen.

 

Baltian pojat saivat hyvää ympäristö oppia sarjan edetessä. Suomi tuli tutuksi Rovaniemi – Helsinki ja Vaasa – Joensuu akseleilla. Farmisopimus LML-joukkue Pielaveden Sammon kanssa avasi uusia ulottuvuuksia seuralle ja sen organisaatiolle. Väliaho ja Cebialis jatkoivat omien pelien jälkeen viikon Savossa. Lyhyt vierailu saattaa jatkua sitten tulevalla kaudella, toivottavasti paremmalla menestyksellä. Kyky-Betsetin kausi oli sitten historian paras lajissaan. Välierissä Korson Veto meni menojaan, Tiikereiden tassu raateli heidät ykkösen finaalissa. LML karsinnassa Kokkola nousi Joensuun Riennon kustannuksella mutta Korso ei pystynyt samaan Saimaata vastaan.

 

Kaudesta jäi varmasti paljon hyviä juttuja pelaajien ja fanien muistoihin. Uskottavuus betonimiesten mahdollisuuksista herätti vastustajat ja toivottavasti itse joukkueenkin. Merkkipaaluja on monenlaisia ja Kyky taisi ohittaa urallaan jotain ratkaisevaa. Yksi hienoimmista hetkistä tai niitä taisi olla kaksi jäivät erityisesti mieleen. Niko-Matti Koskela, Ex-Kyky nosteli kannuja oikeen komeesti. Team Lakkapään liberona loistanut ”Köngö” oli kauden tuplamestari. Olkaa ylpeitä pojat kun joukkueestamme on noussut mestari.

 

Odotan mielenkiinnolla kevään uutisia ja seurojen panostuksia. Vaalit meni ja jytky jäi mieleen. Kesä näyttää osuuko Kykyyn uusia tuulia ja vieläkö joskus päästäisiin vaikka Akaan haastajaksi. Heidän kanssa koimme hienon kevään ja Korso olikin jo sitten liikaa.

 

Kiitän omasta ja joukkueen puolesta kaikkia mukana olleita, ilman teitä emme olisi yhtään

mitään.

 

-Hannu-

 

KyKy-Betset vs. KoVe 0-3 (20-25)(25-27)(24-26)

Korso oli kova KyKyn kotiluolassakin 0-3

Kyky-Betsetin hyvin sujunut kausi päättyi tappioon Korson Vedolle. Välierä vaiheeseen pääsy oli joukkueellemme Kykyn historian komein saavutus. Syksyllä ei kukaan olisi uskonut moiseen. 1-sarjan finaalin ja liigakarsintaan matkaa Korson Veto ja Kokkolan Tiikerit.

 

Kauden viimeisen kotimatsin panos oli meille lähes mahdoton tehtävä. Jatkopaikka olisi vaatinut ensin 3-0 voiton ja sitten vielä kultaisen erän rutistus. Perjantaina Vantaalla Veto otti puhtaan 3-0 voiton joten Kyyjärvellä ratkaisu oli ekan erän jälkeen nähty. Toiseen erään vieraat marssivat kakkoskentällisellä mikä antoikin Kykylle tilaisuuden, 18-6 johtoasemasta kuitenkin vieraat taistelivat voiton. Kolmaskaan mahdollisuus ei kotisalissa toteutunut vaan ilonen Veto juhli karsintapaikkaansa. Kyky-Betsetin miehistö suoriutui tehtävästään mielestäni kunnialla. Ei tarvitse olla murheellinen.

 

Joukkueen kausi päättyi, mutta pari miestä jatkaa LML:ssa Pielaveden Sampon riveissä. Mikko Väliaho ja Oleg Cebialis suuntasivat tossunsa kohti Savoa ja pelit jatkuvat farmisopimuksen puitteissa. Kokemusta tulee ja toivotaan että jätkät pääsevät antamaan näyttöjä tarpeen mukaan.

 

Anteeksi, onnittelut Korson Vedolle. Kokemusta saatiin rutkasti ja kohdattiin hieno joukkue.

Veto on tasainen ja fiksu porukka jokaista äijää myöten, Nopolassa heidän palkinnon pokkasi Petri Parviainen ja isäntien Oleg Cebialis.

 

KyKy-Betsetin joukkueelle ja taustoille kiitokset kaudesta.

Historiallisesta kaudesta yhteenvetoa muutaman tovin kuluttua...

 

KoVe vs. KyKy-Betset 3-0 (25-18)(25-19)(25-9)

Korson Veto kova kotonaan

Edellisestä Vantaan reissusta oli kulunut kolme vuotta. Pyörähdin silloin Apexin eläinklinikalla. Jotain yhteistä eilisellä 1-sarjan välierällä ja muutaman vuoden takaisella retkellä oli. Sokea shetlannin lammaskoirani sai näkönsä laaserleikkauksella kuntoon.

Ihme juolahti mieleeni kesken tiukan ensimmäisen erän taistelupallossa. Eläimissä ja pelin kulussa oli jotain yhteistä, sehän muistutti kissa ja hiiri leikkiä. Korson Veto kissan roolissa antoi hiirulaisten hiukan pyristellä mutta tahtoessaan määräsi leikin sujumista. Kevät oli innostanut kokeneimman korsolais kollin mainioon vireeseen. Petteri Laurilan johdolla peli sujui helponnäköisesti kohti finaalia.

Betonimiesten ei pidä ujostella Lumon tappiota liikaa. Sen teimme minkä pystyimme, kotisalin yleisö ja taustat on palkittava huomenna. Kaikki tietävät mikä on pakkovoitto, se on lentopallossa painajainen.

Katsotaan mikä on joukkueiden lataus sunnuntaina, Varmaa on että mylly jauhaa !

 

KyKy-Betset vs. A-Volley 3-0 (25-16)(33-31)(25-18)

Betonimiesten ihmeelliset seikkailut sai jatkoa

1-sarjan puolivälierän toinen ottelu Akaa-Volleytä vastaan päättyi betonimiesten voittoon. Liekö syynä ollut sopiva nimipäivä, Tarmon päivä tarjosi nähtävää kaikille asiasta kiinnostuneille. Liki 350 katsojaa paikanpäällä ja Netti-TV:n latauksia yli 400, täytyy todeta vain kuten passari Henrik jotta ”olipa ne talkoot”.

 

Panosta matsiin oli jäänyt ja se näkyi, lataus molemmilla joukkueilla oli aistittavissa jo hyvissä ajoin ennen peliä. Kokemus ja aikaisempien vuosien karsinnat auttoivat Kyky-Betsetin historian suurimmassa koitoksessa voittoon erin 3-0.

 

Akaa-Volley ansaitsee fiksusta käytöksestä suuren kiitoksen, tunteet varmaan olivat pinnassa mutta käytös ja taistelu kesti loppuun saakka. Kurinalaisuus ja yhteinen tavoite siintää vielä edessä, parhaat pelit on nuorella vastustajalla vielä tulevaisuudessa.

 

Sekavissa tunteissa ei betonimiesten ajatuksia vielä häiritse tulevat vastustajat, kaikilla oli matsin jälkeen kiire huilaamaan ja aamuksi kiireempi haalarihommiin.

 

Tiistain reeneissä jo varmaan kuullaan minne seuraava opintomatka suuntautuu.

Nopolan miesten matka jatkuu ja osoite ilmoitetaan radiokadulta.

 

Itse illan ottelussa ei betonia horjuttanut oikeastaan mikään. Jätkät ja kannustajat olivat vaan sopineet että kausi jatkuu, en huomannut kysyä kuinka kauan tätä herkkua piisaa. Nautitaan nyt ja annetaan paineet kelle kelpaa.

 

Kiitos yleisölle ja joukkueelle ja vielä Margitin Ruokalalle, perjantain ruoka siivitti hurjaan taistoon.

 

Jassoo, palkitut, ettei ihan unohtus Adjete Agnithey Akaasta ja Oleg Cebialis Kykystä.

 

Tunnelma Nopolassa on katossa, kevät jatkuu, nautitaan tilanteesta ja tavataan salilla... :)

 

A-Volley vs. KyKy-Betset 3-2 (26-24)(20-25)(23-25)(25-17)(15-11)

Viialasta jäi viilaamista

Pudotuspelien eka kohtaaminen oli jänskää vääntöä. Kovaksi tunnustettu isäntäjoukkue Akaa-Volley korjasi voiton erin 3-2. Harmittavan pienestä jäi ensimmäisen erän voitto kiinni, mutta ei selitellä liikaa. Hermokontrolli ja kotietu, niillä ratkotaan tasaiset pelit. Akaa ansaitsi voittonsa rohkeammalla laitahyökkäyksellä.

Katsotaan mikä on sunnuntain jälkeinen elämä, toinen jatkaa pelejä, toinen lähtee lomalle. Mitään ei kuitenkaan vielä ole ratkaistu, betonimiehet ei peräänny.

Sunnuntaiksi saamme muutaman miehen lisää vahvuuteen ja viilataan omaa peliä karvan verran paremmaksi. Nyt on kauden tärkein matsi edessä ja yleisön apu on tarpeen.

 

Löylymestari Mansikka-Aho ja joukkue vaatii kannustusta. Akaan hyökkäys on pysäytettävä alusta asti, muuten hukka perii. Palkittu passarimme Henrik taikoo hikipannan kanssa uusia kuvioita joten ole ajoissa paikalla.

 

Taistelu jatkuu...

 

Kuutoset vs. KyKy-Betset 2-3 (22-25)(25-12)(20-25)(25-16)(10-15)

Kurmootusta pohojammaalla

 

Pohjanmaan mestarit törmäsivät betoniseinään. Kyky-Betset otti upean voiton Kuutosista vieraskentällä tiukassa paikassa. Viisi erää saatiin taas nautiskella hienosta pelistä. Yleisölle jäi varmasti mieleen monia hienoja suorituksia molemmilta joukkueilta, huonojakin kyllä mukaan mahtui.

 

Voitto Kuutosista takasi runkosarjan päätteeksi Kykylle kolmospaikan taulukossa. Sijoitus on seuran paras sen historiassa. Pudotuspeleissä kohdataan Akaa-Volley, ensimmäinen koitos on jo tulevana perjantaina 4.3. Viialan palloiluhallissa. Ja sunnuntaina 6.3. jatketaan Nopolassa.

 

Seinäjoen urheilutalolla ei ole Kyky ennen juhlinut, mutta viidennen erän päätteeksi oli maukkaan tuuletuksen aika koko betonimiehistöllä. Pelin taso heilahteli kummallakin joukkueella, ehkä hitusen paremmin onnistuimme syöttöruudussa sekä torjunnassa. Käytimme liki kaikkia pelaajia tasaisesti ja onnistumiset jakautuivat useille miehille. Palkinnon kuittasi kotoisasti Järvenpään Matti ja isännistä ”naapurin Jaska” Alajärveltä.

 

Tulevaan historialliseen koitokseen Akaaseen lähdemme rennolla asenteella, mitään emme muuta, tyyli pysyy loppuun saakka. Kotimatsiin on sitten jotain viihdykettä kaivettava yleisön ja vieraitten nähtäväksi. Jänskää viikkoa, sunnuntaina tavataan kuumilla lauteilla...

 

KyKy-Betset vs. PuWo 3-2 (25-20)(19-25)(25-19)(25-27)(15-11)

Betonimiehet nitisti Kuopion

 

Täydet 5 erää mentiin vuoristorataa runkosarjan viimeisessä kotimatsissa. Viimeisen erän loppukiri päättyi isännille ja arvokas voitto nosti ”myllärit” sarjassa kolmanneksi. Päätöskierroksella Kuutosten kanssa taistellaan saavutetuista asemista. Lohkojen ristikkäispelit käynnistyvät 4. ja 6. maaliskuuta. Niistä lisää myöhemmin.

 

Savolaisten kellistäminen kotisalissa vaati kovan rutistuksen. Vierailijoiden riveissä raatoi muutama kokenut legenda. Saku Määttä ja Ilkka Sammelvuo ovat vieläkin täysin liigatason kamaa. Valmentaja Ady Pralea kannusti joukkueensa hurjaan puollustukseen ja sitä kautta hyökkäyskin alkoi kulkea. Puijo Wolley tarjosi reilusti paremman vastuksen mitä sarjataulukko kertoo. Veikkaan ettei PuWolla ole hätäpäivää karsintasarjassa, jatkopaikka tulee tuolla esityksellä kevyesti.

 

Kykylle ottelu antoi mahdollisuuden kokeiluihin. Oleg Cebialis ahkeroi yleispelaajan ja passarin tontilla hyvällä rosentilla. Janne Paananen parantaa jatkuvasti otteitaan ja miehellä on menossa elämänsä kevät. Tomi Niemi esiintyi yleispelaajan tontilla mallikkaasti ja lisäsi kilpailua pelipaikoista jatkopeleihin.

 

Palkinnot nappasi isäntien Peltokangas joka kiilasi otteitaan pelin kuluessa ja kypsytti torjunnoillaan viidennessä erässä Puwon hyökkäykset. Vierailijoiden karkit meni kokeneelle Saku Määtälle.

 

Runkosarjan viimeiseen peliin Seinäjoelle lähdetään kiusaamaan Pohojanmaan mestareita. Kuutosten rosteri on kivenkova. Hakkurina takova Jaakko Aninko haastaa joukkoineen Nopolan kuuluisat betonimyllärit. Laitetaan hanttiin kovasti ja nautitaan pelistä.

 

Tiikerit vs. KyKy-Betset 3-1 (25-16)(21-25)(25-18)(25-21)

Kokkolan Tiikerit menetti erän Kykylle. Voitto jäi rannikolle 3-1

 

Viidestoista voitto peräkkäin kertoo Tiikereiden 1-sarjan johtoasemasta jotain. Betonimiehet taistelivat hyvin, tuliaisiksi Nopolaan saatiin yksi erä. Kaksi pistettä ja yhtä monta käärmettä jäi Kokkolan keskustaan, maskotit on nyt vapaana kaupungilla. Toivotaan ettei tiikerit saa pistoksia.

 

Ja sitten otteluun. Liigaan himoitseva isäntäjoukkue hallitsi ensimmäistä erää kovalla syötöllä ja sai meitsin virheillä pisteitä riittävästi. Toiseen erään betonimiehet onnistuivat saamaan hyvän hurmoksen ja miesten silmät kirkastuivat, alkoi näyttämään peli lentopallolta. Jukka Mäkelän astellessa syöttämään yskähteli Tiikerien murahtelu. Kauppias Lampela pyörähti nappaamassa maukkaan torjunnan ja eräpallon tinttasi kenttään Madis. Hienon taistelun jälkeen tauolle tasatilanteessa.

 

Isännät sisuuntuivat menetyksestä ja kolmas erä oli lähes ensimmäisen kopio. Neljännessä Kyky rimpuili aina 19-19 asti mutta eväät ei riittänyt pitemmälle. Tiikerit nappasi pisteet ja jatkaa tappioitta sarjan kärjessä. Oleg Cebialis pokkasi ansaitusti palkinnon, mies raatoi niin passarina kuin yleismiehenä. Toivotaan että hyvin esiintynyt KB ryhmä niittaa runkosarjan viimeisessä kotimatsissa Puijo Volleyn ja taistelee vielä Kuutosten vieraanakin pisteistä.

 

Kuutoset kellisti HU-Kalajoen 3-0 mikä tiesi Kykyn pääsyä neljän sakkiin ja kausi jatkuu ainakin parilla pelillä runkosarjan jälkeen. Sunnuntaina vierailevien Savolaisten riveissä vilisee kovia kasvoja. Mikä on Ilkka Sammelvuon, Saku Määtän ja Jussi Aamuvuoren panos kun Nopolan miehet  pyörittävät kuuluisaa myllyään. Tavataan lauteilla.

 

KyKy-Betset vs. Kiisto 2-3 (25-21)(29-27)(17-25)(17-25)(11-15)

Kiisto vei tikkarin suusta, 2-3 erin pinnat Vaasaan

Vaasan Kiisto ei luovuttanut peliä vaikka Kyky johti jo erin 2-0. Kolmaskin alkoi isänniltä vielä hyvin, mutta Vaasan veri ei vapissut. Yhteen rotaatioon hyytyi betonimiesten ote ja loppu meni Kiiston komennuksessa. Parempi joukkue voitti ja turha on hakea syitä yksittäisistä pelaajista tai muista selityksistä. Sarja on tasainen ja keskittyminen siirretään seuraavaan koitokseen, vastassa on sarjan ylivoimainen Tiikerit.

 

Kiistosta sen verran että kokemusta heiltä löytyy vaikka liigaan asti. Emme hävinneet huonolle joukkueelle, muistetaan betonimiesten takavuosien seikkailut ikuisesta sarjapaikan varmistamisesta. Tämä kausi on ollut yllättävän hyvä ja ruokahalu on tietenkin kasvanut voittojen mukana. Pelataan rauhassa runkosarja loppuun ja katsotaan sitten mitä on edessä.

Niin, sunnuntain onnistujat Kykyn Janne Paananen ja Kiiston J-M Mäki-Valtari.

 

Jk. Hannu kiittää hyvästä tapahtumasta ja kannustuksesta, toivotaan hyvää kevättä!

 

Kuortane (FIN-18) vs. KyKy-Betset 1-3 (18-25)(25-21)(24-26)(20-25)

Kyky-Betset jatkaa kulkuaan…

Kuortaneella kaatui EM-kisoihin Ankaraan matkaava FIN-18 nuorten maajoukkue erin 1-3. Kuortane puollusti hyvin ja pelasi kurinalaisesti, edelleen tahmeaa oli omien pelaaminen mutta kokemus riitti voittoon. Erien loput hoidettiin paremmalla asenteella ja saimme arvokkaat pinnat.

Paikka pudotuspeleihin on taas lähempänä kuin koskaan, seuraava vastustaja on Vaasan Kiisto. Kahden viikon kuluttua kamppaillaan molemmille tärkeistä pisteistä ja Kiiston ei ainakaan kärsi hävitä, joten sieltä tulee varmasti kaikki mahdolliset Liiga konkarit.

Kuortaneen pelissä onnistujia oli tasaisesti koko miehistö, ehkä serkukset Paananen ja Huttunen esiintyivät parhaiten vaikeassa Kuortane-hallissa.

 

KyKy-Betset vs. Ko-Isku 3-2 (23-25)(25-18)(25-20)(20-25)(15-8)

Kyky oli kaatua Kontiolahden Iskuun

 

Ykkössarjan siirretty kamppailu oli vuoristorataa. Betonimiehet saivat ratkaisuhetkellä torjunnan kuntoon ja pisteet jäi omaan pussiin. Kontiolahti tarjosi hyvän vastuksen ja sai meidät mukaan omaan peliinsä. Viisi erää taiteiltiin ja pelaaminen ei meinannut onnistua joukkueena. Puolitoista kuukautta pelaamatta näkyi joka osastolla.

 

Onneksi neljännessä erässä vaihdosta tulleet Mäkelä ja Lampela näyttivät kokemuksellaan, ettei ihmeitä tarvita kunhan vaan muistaa yrittää ja hoitaa virheet pois. Betonimiehet heräsivät unestaan ja viides erä oli yhtä maalia. Torjuntaa johti palkittu Mikko Väliaho, toki koko miehistö jaksoi napsia peräti 8 torjuntaa viimeiseen erään.

 

Tuleva viikko harjoitellaan liikkumista ja keskitytään EM-kisoihin matkaavan Kuortaneen valmennuskeskuksen poikien kohtaamiseen. Maajoukkueen luulisi sytyttävän!

 

Lopuksi metsurin viesti: Lintu lentää, antaa linnun lentää.

 

HU-Kalajoki vs. KyKy-Betset  1-3 (23-25)(25-18)(20-25)(24-26)

Kyky-Betset jatkaa voittoputkessa

HU-Kalajoki taipui tiukassa kamppailussa Himangalla erin 1-3

Kyyjärvelle lähti pinnat vaikka eka erä näytti selvältä isäntien hallinnalta. Tilanteesta 22-15 ja 23-17 noustiin sillasta ja vietiin ”tikkari suusta” Madiksen hurjilla syötöillä ja hyvällä puollustuksella. Tällä tempulla saatiin HU ihmettelemään vaikka tauolle mentiin tasoissa 1-1.

 

Kierrokset saatiin normaaliin ja itseluottamus kesti kovassa paineessa isäntiä paremmin. Paransimme torjuntaa ja virheet minimiin. Loistavia yksilösuorituksia mausteeksi joka jannulta ja hiekkaa alkoi valua myllyyn.

 

Neljännessä erässä Peltokangas kaappasi torjuntoja urakalla ja vei nimiinsä Lestinjoen herruuden konkariosastolla. Ottelun päätös oli hurjaa taistelua joka päättyi hienosti pelanneen Madis Järveotsin kakkospaikan pommiin ja viimeisen niitin torjui Mikko Väliaho masentamalla isäntien hakkurin. Palkinnon nappasi passari Huumarkangas.

 

Timo Jutilaa lainatakseni tänään pelattiin joukkueena ja tää oli koko porukan voitto.

Jalat maassa käymme tauolle, huoltoa ja turnauksia on luvassa.

Toivotamme tukijoille ja kannustajille Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta!

 

Voiko betonimiehille tulla vieläkin parempi?

 

KyKy-Betset vs. NaPa 3-1 (23-25)(25-19)(25-19)(25-22)

Ketunpojat tyytyi yhteen erään, betonimiehet tahtoi kolme

 

Kyyjärven Kyky jatkoi voittojen tiellä ykkössarjaa. Rovaniemen vieraat tyytyivät ensimmäisen erän voittoon, sitten heräsi kotijoukkue ja väänsi loput kolme kotiin. Pelin taso oli kaukana edellisestä Kuutosten vierailusta. Sarjataulukkoa oli ilmeisesti tuijotettu liikaa. Vaikeaa oli läpi ottelun, mutta kokemus ja hyvin menneet syksyn pelit auttoivat meidät voittoon. Argo Arakin kokemus ja Paanasen Jannen puollustukset sytyttivät joukkueen taistelemaan voiton kotiin.

 

Neljäs erä oli jo menossa pohjoiseen, mutta Mäkelä-Niemi akseli kävi tuuraamassa Madista ja Henkkaa joten saatiin rytmin muutoksella käännettyä peli. Voitto oli meille arvokas, sarjapaikan uusiminen saattoi jo varmistua mutta taistelu jatkuu. Pisteitä on vielä jaossa ja kaikki on mahdollista.

 

Vierailijoiden Kiselevs ja Ozolins olivat Napan parhaimmistoa, palkitun Visa Hongan ohella. Betonimiesten palkittu oli raudoittaja Arak.

Asentaja Paananen ylsi muutamiin loisto puollustuksiin.

 

Viimeinen taistelu ennen joulutaukoa Kyky-Betsetin miehistöllä on Himangalla Urheilijoiden legendaarisessa kaarihallissa. HU-Kalajoki on Kykyn ohella toinen yllättäjä sarjassa. Viimekauden karsijat ovat kääntäneet kurssinsa ja molemmilla seuroilla on kova hinku päästä pelaamaan kevään ylempiä jatkokarsintoja. Sunnuntaina 12.12.2010 kaarihallilla on edessä huikea kamppailu tärkeistä pisteistä. HU:n riveissä pari Brassia ja kotiin paluun tehnyt Antti Ylitalo yhdessä Bulgaari Dimitrovin kanssa laittavat kiviä betonimiesten rattaisiin.

 

Mielenkiintoisin pelaaja löytyy urheilijoiden riveistä, ikoni Arto Rautio oli vielä muutama vuosi sitten opissa betonimiesten myllärinä. Katsotaan kuinka ”Artsin” resetit on muistissa ja miten kommunikointi toimii kauden kuumimmassa koitoksessa…

 

KyKy-Betset vs. Kuutoset  3-0 (25-19)(25-14)(25-21)

Betoniseinä kesti Kuutosten iskut

 

Kyky-Betset nappasi hienon esityksen päätteeksi pisteet M1-sarjan lentopallo-ottelussa. Pohjalaisten yhdistelmä joukkueena kulkeva Seinäjoen Kuutoset törmäsi liian usein betonimiesten torjuntaan.

Harvinainen voitto nimekkäästä vierailijasta sai kotiyleisön seisaalleen ja kuuluttaja Lasse Mansikka-Aho pomppasi pöydälle. Tälläinen kannustus siivitti kotijoukkueen hienoon peliin.

 

Olimme tänään pienessä hurmoksessa ja vastustaja ei saanut omaa osaamistaan käyntiin. Kapteeni Argo Arak totesikin että tänään kaikki pallot pomppivat betonimiesten eduksi. Isäntien Oleg Cebialis ja hyvin passannut Henrik Huumarkangas pokkasivat palkinnot Kuutosten Jukka Meskasen ohella.

 

Kyky-Betset jatkaa rajua pisteiden metsästystä itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo: 19.00

Vastus on erittäin viekas, Rovaniemeläinen Napapiirin Palloketut jonka mestareina kujeilee kaksi Latvialais kettua. Kyyjärvellä on alettu jo alkuviikosta keittämään käärmekeittoa kettujen varalle, rautojakin on kannettu pitkin tehdas aluetta ja kotiluolan nurkkia.

 

Tervetuloa Ketut ja yleisö viihtymään Nopolan lauteille.

 

Pu-Wo vs. KyKy-Betset  1-3 (15-25)(18-25)(25-23)(12-25)

Betonimiehet nautiskelivat kalakukkoa

 

No, ei ihan mutta KyKy-Betset nappasi pisteet Puijo Volleyn kotisalissa Kuopiossa.

Elintärkeä voitto meille, sarja tulee olemaan tasainen ja tyvipään sijoituksien kannalta makea voitto. Kuopion kukistaminen vieraissa perustui tasaiseen pelaamiseen läpi ottelun.

 

Passarina hääräsi Henkka ja mikäs oli pelatessa kun vastaanotto hoitui mallikkaasti. Madis oli lähes pitelemätön hakkuri, 29 passia joista 26 pistettä. Joukkue saalisti 16 torjuntaa ja syöttövirheet pidettiin kurissa. Taktiikkaa noudatettiin ja annettiin isäntien hoitaa virheet. Tasaisesti jakautuneet passit antoivat mahdollisuuden jokaiselle tehdä pisteitä ja pojat kiittivät vastuusta. Parasta puollustamista pitkiin aikoihin mitä Kyky on esittänyt.

 

Vaihtopenkiltä on nyt tyrkyllä miestä joka paikalle ja kilpailu on terveellä pohjalla. Positiivisuus on nyt tarttunut koko sakkiin ja sitähän voitot lisäävät.

Kuutosten kohtaamiseen on keskittyminen alkanut ja toivotaan että vire säilyy.

 

JK.  Karvalakin salaisuus, todistettavasti työmiehille tuottaa pisteitä paremmin vanha mersu kuin uusi mersu!

 

KyKy-Betset vs. Tiikerit  0-3 (13-25)(21-25)(18-25)

Vaaniva Tiikerihai…

 

Lentopallon Mestaruusliigaan tähtäävä Kokkolan Tiikerit tyrmäsi Kykyn. Ensimmäinen erä meni virheitten kanssa painiessa ja loput kaksi erää pyristeltiin isojen poikien käsittelyssä. Kokkola ansaitsi voittonsa ja meidän keskittyminen alkaa tulevaan Kuopion matkaan.

 

Tiikerit oli sunnuntaina tietyissä asioissa parempi. Syöttö vastaanotto pelissä joukkueiden tasoero oli räikeintä. Siihen kun lisätään mausteeksi ulottuvampi torjunta, niin soppa on valmis.

Onnea vaan Tiikereiden matkalle Mestaruusliigan, sinne on vielä aikaa ja monta matsia jäljellä, tulos näkyy keväällä.

 

Kyky-Betset ei tavoitteestaan tingi, suora säilyminen on meistä ja meidän omista tekemisistä kiinni. Lataudutaan ja asennoidutaan niihin juttuihin mitä osataan. Lähdetään taistelemaan Puijoa vastaan, paineet on kotijoukkueen harteilla.

 

Meinas unohtua Tiikeri matsin palkitut. Kokkolan keskustaan tuikun vei Slobodan ja Nopolassa valoa tulevaan sai Mikko Väliaho. Kotijoukkueen muita onnistujia mielestäni olivat Argo Arak ja tyylikkäitä puollustuksia esittänyt Juha Huttunen.

 

Kiisto vs. KyKy-Betset  3-1 (25-19)(25-23)(17-25)(25-18)

Vaasan Kiisto vahvempi kotonaan

 

Kyky-Betset ei ole Vaasasta pisteitä saanut miesmuistiin. Pahana kotijoukkueena tunnettu Kiisto jatkaa perinteitään ja tulee olemaan vielä sarjan eliitissä. Viime kaudella Variskalla kaatuivat liigaan edennyt Etta ja karsintaan mennyt Tiikeritkin.

 

Betonimiehet tarjosivat vierailullaan mallikkaita suorituksia ja kehuja tuli kokeneelta valmentaja Sauli Sompilta joka oli siirtynyt sapatti vuoroon valmennusportaasta. Tavoite suoraan säilymiseen on täysin realistinen hyvin alkaneessa sarjassa. Vaasassa tehtiin liikaa omia virheitä niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksissäkin.

 

Kokonaisuutena joukkue on kuitenkin parantanut otteitaan ja kilpailu pelipaikoista lisääntyy.

Passari osastolle saatiin lisäystä kun betonimiehiin palasi Tomi Niemi haastamaan Henkkaa. Tasaisesti molemmat miehet pelasivat Vaasassa ja tästä on hyvä jatkaa, kummallakin on omat vahvuutensa.

 

Mikko Väliaho on mennyt tauon aikana eteenpäin ja nappasi Kiisto pelissä positiivisimman pelurin palkinnon, Madis Järveots sai Pandan tuotekassin. Joukkueen esitys ei retkahtanut Variskalla, Kiisto vain oli astetta parempi.

 

Kärkijoukkueiden kanssa pelatessa vaaditaan kovempaa itsekuria ja keskittymistä. Suunta on oikea ja katsotaan mihin taidot riittää kun vastaan isäinpäivänä asettuu Kokkolan Tiikerit.

Viikko on aikaa törsätä käärmekeittoa ja taikoa kolleega Förstiltä pois taito hallita vaarallista Tiikeri laumaa!

 

Kokkolan Tiikereiden tavoite on niin vaatimaton kuin nousu Lentopallon Mestaruus Liigaan.

Tämä ottelu kannattaa tulla seuraamaan, sillä tuskin sarjan kovin ennakkosuosikki on mikään ”pehmo tiikeri”.  Nähdään lauteilla!

 

KyKy-Betset vs. Kuortane (FIN-18) 3-0 (25-15)(25-22)(25-22)

Kuortane kumoon 3-0

Kyky-Betset jatkaa hyvin alkanutta syksyään lentopallon ykkössarjassa. Kuortane FIN-18 sai taipua sunnuntaina runsaslukuisen yleisön edessä puhtaasti 3-0. Pelin taso ei ihmeelliseksi noussut, mutta tyylipisteitähän ei tässä lajissa jaeta. Betonimiesten henkinen kantti tuntu nyt pitävän omantasoisten joukkueiden kanssa. Kuortane oli jokaisessa erässä niskan päällä, mutta lopussa junnujen hermo ei pitänyt ja nyt oli konkareiden kokemus valttia.

 

Kurinalaisuus omassa tekemisessä on mennyt eniten eteenpäin, sovituista asioista pidetään kiinni. Omien virheiden määrää on pystytty pienentämään ja tulokset on havaittavissa.

Madis Järveots oli isäntien palkittu, vierailijoiden puukot nappasi Ankkuri kasvatti Tommi Siirilä.

 

Illan komeimmat yksilösuoritukset tarjosi Kykyn libero Janne Paananen. Miehelle tuli puollustuksia tärkeissä paikoissa, samanlaisiin suorituksiin hakupalloissa pääsi Argo Arakin paikalle vaihdettu Jukka Mäkelä. Jukka kiitti luottamuksesta ja osoitti kovaa asennetta kentällä.

 

Kilpailu pelipaikosta on koventunut ja siinä on yksi syy tason nousuun. Mikko Väliaho alkaa kuntoutua ja mies väläytteli osaamistaan torjumalla näyttävästi korkealta lyövän Siirilän.

 

Tauko tulevana viikonloppuna osuu hyvään kohtaan, Argo ja Henkka saavat paranneltua paikkojaan, kuten Tomi ja Nikke keräävät voimia A-poikien turneen rasituksesta.

 

Metsuri osaston kuulumisia: ”Karvalakin taika pitää, harmi että ostin viimeisen”

 

Ko-Isku vs. KyKy-Betset 0-3 (19-25)(17-25)(22-25)

Susirajalta karhunnahka ja pisteet erin 0-3

 

Kontiolahden Isku hyytyi betoniseinään. Kyky-Betset esitti hyviä otteita ykkössarjan vieras ottelussa ja nappasi jo toisen vieras voittonsa. Joukkue pelasi tasapainoisesti, hyvin toiminut vastaanotto oli voiton perusta. Passari Henrik Huumarkankaalla oli helpompi työpäivä kuin virkaveljellään Iskun puolella. Hyökkäysten päättäjiä löytyi nyt leveältä rintamalta.

 

Torjuntapisteitäkin saatiin 12 kpl ja syöttövirheitäkään ei tehty kuin 4 kpl joten kurinalaisuus pelaamisessa tuottaa tulosta. Kontiolahdella ei palkintoja jaettu, onneksi ei, sillä niitä olisi voinut jakaa KB:n kaikille, niin tasainen oli esitys.

 

"Metsurin filosofiaa..."

Talvea kohti on nyt napattu kettu ja kontio, siihen kun sais vielä tiikerin, tulis lämmin turkki pojille!

 

Kuortane ja FIN-18 saapuu tulevaan koitokseen. Harjoituspelissä ennen kautta kohdattu maajoukkueryhmä kävi opettamassa konkareille pelaamisen mallia. Juniorit veivät betonimiehiä kuin kuoriämpäriä. Kotivoittoon vaaditaan täydellinen keskittyminen ja hyvää reeniä koko viikon ajan.

Tommi Siirilä Ankkureista ja Antti-Matias Kajala Laihialta ovat alueen ja joukkueensa  kuumimmat nimet. Tulevaisuuden tähdet ruokkii passari Mauri Kurppa.

 

Kyky-Betset aikoo taistella pisteistä tosissaan sillä kotiluolan taika olisi saatava käyttöön koko kaudeksi. Betonimylly, kamerat ja äänekäs yleisö on osattava hyödyntää.

 

Nähdään sunnuntai iltana salilla!

 

KyKy-Betset vs. HU-Kalajoki 2-3 (24-26)(20-25)(25-11)(25-19)(12-15)

HU-Kalajoen hiekkaa betonimyllyn rattaisiin

 

Kotiavaus tarjosi hyvää viihdettä niin salissa kuin Netti-TV kotikatsomoissa.

HU-Kalajoki kuittasi illan päätteeksi mukaansa pisteet erin 2-3.

 

Kyky-Betset nousi kahden hävityn erän jälkeen sillasta ja osoitti taistelu tahtonsa. Kolmanteen erään keskariksi vaihdettu konkari Janne Peltokangas nappasi yksin puhelinkoppiin HU:n hakkurin. Sitten alkoi Toholammin miehen syöttö koulu, 10 pinnaa samalla vuorolla on kohtuullinen suoritus.

 

Siitä mentiin aina viidenteen erään asti betonimiesten määrätessä tahdin. Nitro erään HU:n kokenut valmentaja Esa Lauri pyöräytti rotaatiota puolikieppiä ja taktiikka puri, pisteet Kalajoelle. Torjunnalla napatut pisteet riittivät erän voittoon ja Arto Rautio sai mieluisat muistot galleriaansa.

 

Ottelussa nähtiin hakkureiden kisailua pistekuninkuudesta ja siinä taisi Madis viedä paremmuuden. Molempien joukkueiden esitykset olivat lupaavia jatkoa ajatellen. Betonimiesten tavoite on taaskin suora säilyminen. HU paljasti myös realistisen tavoitteen sijat 4-7.

 

Kyky-Betset esitti runsaslukuiselle yleisölle uusia pelaajiaan. Tomi Mäki pelasi ensimmäiset kaksi erää rohkeasti keskellä ja saa olla urakkaansa tyytyväinen. Hakkuri Madis Järveots paukutti itsensä Nopolan yleisön sydämmiin. Argo hoiteli vastaanottoa Olegin ja serkukset Huttunen & Paananen yhtiön avustuksella.

 

Paikalla yleisöä reilut kaksisataa ja Netti-TV:n latauksia 219! Kiitos joukkueelle ja yleisölle hienosta taistelusta. Betonimiehistö jatkaa seikkailujaan Kontiolahdella ensi viikonloppuna.

 

Metsurin viesti nr.2. "Kyllä ajoitte kaverit mopolla lujaa, lopussa meni kevari ohi" !

 

NaPa vs. KyKy-Betset  1-3 (26-24)(16-25)(23-25)(23-25)

KyKy-Betset avasi kautensa voittamalla NaPa:n

 

”Käärme söi ketut” totesi metsuri onnittelu viestissään. Siinä oli osuva kommentti, nimittäin uudistunut ja kovasti nuorentunut Napakettujen joukkue voitti ensimmäisen erän niukasti mutta lopussa kokemus myrkytti poikaset. Ottelun tulos 1-3, betonimiesten palkittu Madis Järveots.

 

Voitto oli Kykyn historian ensimmäinen Rovaniemellä ja arvoa nostaa myös kotijoukkueen taistelutahto. Napaketut ei tule olemaan mikään heittopussi. Kettuluola on vaikea paikka kenelle tahansa vierailijalle. NaPalta puuttui 2 Latvian vahvistusta kokoonpanosta joten meillä kävi tuuri.

 

Kyky-Betset on myös kokenut muutoksia. Nuorta voimaa on saatu kun joukkueeseen liittyivät Tomi Mäki ja Niklas Vuorenmäki, molemmat edustavat toisessa polvessa Kykyä. Tomi tulee Soinin Tiikereiden koulusta kuten jo kolmatta kauttaan aloittava Mikko Väliaho, Nikke on Nopolan oma kasvatti. Neljäs nuorisovitjan peluri Markus Ruuska aloittaa kauttaan JyLen A-pojissa.

 

Baltiasta töihin ja pelaamaan ovat saapuneet Liettualainen Oleg Cebialis joka jo viime kaudella edusti betonimiehiä. Virosta on aina tullut hyviä vahvistuksia ja sama pätee edelleen. Kaudella 2008-2009 Kykyn riveissä vieraillut Argo Arak auttoi joukkuettamme säilymään sarjassa. Akse on nyt betonimiesten kapteeni. Oleg ja Argo paiskivat päivät betoniraudoitusten kimpussa ja illat reenataan salilla. Madis Järveots on ahkeroinut seinäosastolla pari kuukautta, joten hakkuri kyllä tietää mikä on betoniseinä. Tehtaalla viihtyy lähes koko joukkue ja harrastus on yhteinen.

 

Joukkueen kokoonpanoon Rovaniemelle oli tarjota 10 pelaajaa, Janne Paananen, Juha Huttunen, Henrik Huumarkangas, Mikko Väliaho, Tomi Mäki, Niklas Vuorenmäki, Janne Peltokangas, Oleg Cebialis, Madis Järveots ja Argo Arak. Jarmo ja Hannu Kalliojärvi vastaavat huollosta sekä peluuttamisesta. Reservissä on vielä konkarit Juha Lampela ja Jukka Mäkelä.

 

Lähteneitä pelaajiakin on: JP Tuikka TKT Tampere, Keijo Lamminen Kuutoset ja Radoslav Adamovic Saulei Liettua.

 

Sarjan taso senkun kovenee. Seitsemättä kautta mennään ja panokset vaan kovenee. Kykyn tavoite on edelleen säilyttää paikka ykkösessä. Budjetit ja tavoitteet on meillä terveellä pohjalla.

 

Tarjoamme mahdollisuuden niin yleisölle kuin pelaajille ja ennenkaikkea yhteistyö kumppaneille näkyä hyvässä seurassa. Tarkoitus on aikaansaada mieluisia kokemuksia Kyyjärvellä.

 

Vastustajat: Vaasan Kiisto, Seinäjoen Kuutoset, Kuortane FIN-19, Kokkolan Tiikerit, HU-Kalajoki, Puijo-Volley Kuopio, Kontiolahden Isku ja NaPaketut Rovaniemeltä. Kokkolan Tiikerit on ilmoittanut tavoitteekseen nousta Lentopalloliigaan.

 

Kotiavaukseen saapuu hurjasti vahvistunut HU-Kalajoki. Kaksi Brasilian miestä, Bulgaari Ilja Dimitrov, sekä useita SM-mitalleja voittanut Antti Ylitalo. HU osoitti kovuutensa voittamalla tasokkaan Kuopion syysturnauksen. Passarina häärii Kykyssäkin kauden vieraillut Arto Rautio.

Ikinuori Rautio ei jätä mitään arvailujen varaan vaan tulee pistämään Kykyn ja kannattajat lujille.

 

Sunnuntaina 10.10 klo: 19.00 Lasse Kajauttaa joukkueet taisteluun. Tervetuloa!