Kausi 2009-2010


KyKy-Betset vs. Laajasalon Voima 3-0 (25-18)(28-26)(25-23)

Kykyä ja Voimaa

 

M1-sarjan karsinta päättyi betonimiehiltä kotivoittoon. Koko kauden yskähdellyt mylly alkoi toimia, kun avuksi hankittiin lisää voimaa. Honkolan Matin Pappa Tunturi sai pelaajat ja nurkassa yksin nyhjänneen betonimyllyn loistamaan. Vieraaksi saapuneiden Laajasalon Voiman pelaajien katseet suuntautuivat tärkeällä hetkellä hienon konenäyttelyn suuntaan ja Mikasa paukkui omille varpaille. Kykyn torjunta ja käärmemäiset syötöt olivat myrkkyä Helsingin kingeille.

 

Karsintasarjan ottelu pelattiin seurojen yhteisellä päätöksellä kerrasta poikki systeemillä. Erälukemistakin näki että Voima pelasi tosissaan ja oli toisessa ja kolmannessa erässä voitossa kiinni. Tällä kertaa KB:n kantti kesti ja erät käännettiin kotiin, sarjasopimus uusittiin omalla pelillä kuudennen kerran. Joukkue oli latautunut nyt entistä tarkemmin ja varsinkin Liettuan pojat halusivat näyttää kyntensä. Mennyt kausi oli vaikea, loukkaantumiset ja uusien pelureiden sisäänajo teetti työtä. Vastustajien leireissäkin oli kesällä panostettu entistä enempi niin harjoitteluun kuin pelaajahankintoihin. Sarja oli varmasti Kyky-Betsetin historiassa tasokkain. 

 

Katse tulevaan. Pieni tuumaus ja sitten funtsitaan mitä kelläkin on tarjota seuraavaksi kaudeksi, sitoutumista ja tavoitetta voidaan varmasti kohentaa.

Omasta puolestani kiitän kaikkia Kyky-Betsetin toiminnassa mukana olleita, ilman teitä ei näitä kekkereitä pelattaisi. T: Hannu

 

Ps. Viimekaudella ensimmäinen yhteistyö kontakti tuli sarjan päättymisen jälkeisenä päivänä.

Nyt meni viikko ja voin vakuuttaa että puhelu oli todella mielenkiintoinen!

 

KyKy-Betset vs. NaPa 3-2 (23-25)(22-25)(25-16)(27-25)(15-11)

Ketunhäntä kainalossa Laajasalon Voiman kimppuun

 

Betonimiesten taival jatkuu lentopallon ykkössarjassa tulevana sunnuntaina. Runkosarja päättyi voittoon, Napaketut kaatui tuskaisella pelillä erin 3-2. Rovaniemeläisten kettujen jahtaaminen ei ollut helppoa, virheitä tehtiin urakalla mutta niin vaan saatiin ”repolainen” kellistettyä.

 

Lentopallon hienouksia ei kumpikaan tarjoillut, Kettujen kettu oli latvialainen Arthurs Kiselevs, Aki Mikkola oli myös vieraiden tehomies mutta säästeli paikkojaan kahden erän jälkeen vaihtopenkillä. Kykyn palkittu oli keskellä häärinyt J-P Tuikka. Keskari kisaili palkinnosta hyvin kollegansa Mikko Väliahon kanssa, varusmies jäi kuitenkin ilman puukkoa vaikka torjuntoja Mikkokin keräsi liki kymmenen. Kuusikkoon itsensä taistellut Janne Peltokangas selvisi pelistä hienosti.

 

Laajasalon Voima astelee sunnuntaina ensimmäistä kertaa tutustumaan Kyyjärven lentopallopyhättöön. Pappajoukkueen maineessa kulkevat miehet ovat oikeasti kokeneita pelaajia, vuosia yhdessä pelannut ryhmä on vaarallinen. Betonimylly ei yksin säikäytä ”Voimamiehiä” taktiikkana onkin hommata salin nurkkaan muuta rekvisiittaa viemään ajatukset pois Mikasan kimpusta. Voitolla Betonimiesten kausi on paketissa, nyt jos koskaan tarvitaan sitä kuuluisaa yleisön tukea. Toivotaan että lauteet täyttyy!!!

 

Maajoukkue libero Pasi Hyvärisen vierailu aloitti kauden yleisöryntäyksellä, pystyykö Helsingin ykkösjoukkue parempaan, kentällä tai yleisön houkuttelijana???

Kuortane vs. KyKy-Betset 3-1 (25-20)(24-26)(25-19)(25-17)

Kyky-Betset konttasi Kuortaneella

Kuortaneen nuorten vähävirheinen peli riitti kukistamaan betonimiehet 14.2. Kuortanehallissa. Kyyjärveläisten ilon aiheina oli J-P Tuikan loistavat torjunnat ja libero Juha Huttusen onnistunut peli. Nämä miehet selvisivät puhtain paperein mutta muille jäi parannettavaa. 3-1 päättynyt peli oli vuoristorataa kuten koko kausi on Kykyllä ollut.

Tulevana sunnuntaina 28.2. runkosarja päättyy, poikkeuksellisesti kotimatsi pelataan jo klo 15.00. Vastustajaksi saapuu Rovaniemeläinen Napapiirin Palloketut, Napa on varmistanut sarjapaikkansa.

Mutta Kyky-Betset jatkaa kauttaan karsinnoissa, siellä vastaan asettuu Laajasalon Voima Helsingistä. Karsintasarja käynnistyy 7.3. mutta siitä tiedotetaan tarkemmin, kun joukkueet sopivat pelien järjestyksen. Napa ottelussa on mahdollisuus kääntää mollivoittoinen kurssi voittojen tielle ja lähteä karsintaan positiivisella ilmeellä. Sunnuntainahan taitaa olla muuten viimeinen metsästyspäivä? 

KyKy-Betset vs. ETTA  0-3 (20-25)(11-25)(16-25)

Kykyn pyristely ei Ettaa pysäyttänyt

 

Oulun Etta vei pisteet 0-3 ja pitää paikkansa lohkon kärjessä. Liigakarsintaan menossa oleva vastus oli ekassa erässä ihmeissään betonimiesten rimpuilusta, mutta 20-20 tilanteessa Kyky antautui. Tuohon saakka esitimme parasta tämän kauden taistelua, sen tason pitäminen jatkossa tietää hyvää.

Tarvitaan kuitenkin äärimmäisen hyvää keskittymistä kaikilta osa-alueilta ja ripaus tuuria erien ja pelin voittamiseen.

 

Toinen erä lähti heikosti isänniltä ja se oli läpihuutoa. Kolmannessa taas löytyi taistelua, mutta minkäs teet paremmalle. Illan tahdit määräsi Salvis ja Smedins Latviasta, heitä haastoi hyvin Liettuan pojat Adamovic ja Cebialis.

 

Ettaa on veikattu Kiiston kanssa ykkösen suosikeiksi, heidän takana hiipii vaarallinen Tiikeri lauma. Kevät näyttää kenelle aurinko paistaa, niin nousu- kuin karsintasarjassa.

 

Kyky-Betsetin tie vie varmasti putoamiskarsintaan ja siellä veri punnitaan. Jatkossa keskitymme omaan tekemiseen ja hiomme taitojamme salilla. Kaksi runkosarjan ottelua on jäljellä ja niissä kohtaamme ensin Kuortaneella FIN U-19 maajoukkueen ja kuun lopussa vieraaksi saapuu Napaketut Rovaniemeltä. Nämä pelit tarjoavat hyvän mahdollisuuden kehittää peliä maaliskuun karsintoihin.

 

 KyKy-Betset vs. Vaasan Kiisto 0-3 (18-25)(21-25)(18-25)

Vaasan Kiisto oli ykkösen eliittiä edelleen.

 

Kyky-Betset pelasi pirteästi tappiosta huolimatta, Kiistolla oli kuusikollinen liigassa esiintyneitä miehiä. Libero Saku Viljanmaa palkittiin heidän parhaana ja hänellä liigapelit ovat vielä edessäpäin.

Ottelun alku tarjosi dramatiikkaa kun vieraiden passari Lauri Somppi väänsi nilkkansa ja joutui jättämään kentän, tilalle marssi kokenut Mika Mäki-Valtari. Passarin vaihdos ei muuttanut vieraiden pelin kulkua, taso säilyi läpi ottelun voittoon saakka.

 

Isäntien pelissäkin oli menty eteenpäin, Kajaanin reissusta oli jäänyt jotain mieleen. Torjunta, puollustus ja vastaanotto oli parantunut.

 

Syöttöruudussa on vieläkin parannettavaa ja varsinkin omien hyökkäysvirheiden tekemisessä.

Kiistolle lahjoitettiin yli 30 pistettä meidän omilla virheillä, sillä määrällä on vastustajan helppo  voittaa!!! 

 

Oleg Cebialis pelasi toipilaana hyvin, palkinnon arvoisesti. Kommentaattori Kata Järvinen ja kuuluttaja Maija Uusisalo olivat samalla palkintoraadissa ja heidän valintansa osuivat kohdalleen.

Keijo Lamminen oli toinen toipilas ja häntä ei kentälle tänään päästetty.

Eteenpäin omassa pelissä on mielestäni menty, nyt oli vaan kovin vastus mitä vieraana on käynyt.

 

Helppoa ei tule olemaan ensi sunnuntainakaan, silloin astelee tupaan Oulun ETTA, taulukon kärkijoukkue, tosin Kiisto antoi heille ekan tappion erin 3-0 Vaasassa. 

 

Ettan tavoite on niinikään SM-liiga, ja heillä on varmasti kovin panostus joukkueista.

Ammattilaisia on kentällä ja kentän laidalla. Olli Kuoksa on päätoiminen valmentaja. Latvialaiset Tom Smedins ja Salvis Cielavs iskevät rahasta palloa parkettiin. Erävoittokin tuosta joukkueesta olisi itseluottamukselle ”nannaa”.

 

Katsotaan mitä Lasse saa irti yleisöstä ja joukkueesta, kun vastaan asettuu King Kong ja Oulun Etta! 

Kalevala Sport vs. KyKy-Betset 3-0 (25-21)(25-22)(25-21)

Kajaanissa juhli Kalevala Sport

 

Kykylle 3-0 tappio oli oikea tulos. Pelaamisen taso ei noussut sille tasolle mihin pystyttiin pari viikkoa sitten HU:n kanssa. Parhaat onnistujat olivat kolmannessa erässä hyvin syöttänyt Janne Peltokangas ja torjunnassa intaantuneet, Keijo Lamminen parinaan alokas Väliaho.

Pelihuumori jäi pukukoppiin, pisteitä olisi ollut tarjolla mutta keskittyminen ei ollut kohdallaan.

 

Sunnuntaina saapuu Suomen ykkössarjan kovin porukka Nopolaan. Vaasan Kiisto rökitti viime pyhänä Oulun Ettan 3-0 Variskalla. Kiisto voitti viime vuonna sarjan mestaruuden ja heillä on joka pelaajalla kokemusta SM-liigasta. Nyt ei tarvitse poikien miettiä vastustajan heikkouksia, niitä ei ole. Oma lataus kuntoon ja lähdetään tarjoamaan kunnon vastusta Vaasalaisille.

 

 KyKy-Betset vs. HU-Kalajoki 3-1 (28-26)(21-25)(25-20)(25-16)

Katkera kalkki sytytti sunnuntaiksi. Kotivoitto HU-Kalajoesta 3-1

 

HU-Kalajoki ja Arto Rautio saapuivat kovalla sykkeellä lyömään lyötyä. Yksi yö oli muuttanut miekan käyttäjän taidot betonimiehille. Lasse Mansikka-ahon kuulutus sai yleisön ja pelaajat hurmioon, ensimmäisen erän jatkopalloille mennyt taistelu antoi uskoa pelaajille.

 

Maskotti käärme ihmetteli isäntien erävoittoa. Toisen erän menetys ei horjuttanut voitontahtoa. Herkko Huumarkangas jakoi mikasaa vuoroin keskelle ja vuoroin laitoihin, kauden parasta tarjoilua ei kukaan jättänyt käyttämättä, kyllä kelpasi poikien iskeä.

 

Väliahon Mikko oli niin innoissaan armeijaan lähdöstä että yltyi ihan hirmuiseen miekkailuun, tuli torjuntaa, tuli iskua ja tuli vielä syöttöä ja puollustusta. Maininnan arvoisen suorituksen teki liberona uurastanut Juha Huttunen, jolle peli oli ensimmäinen täysi matsi tässä roolissa.

 

No mitä tähän osaa lisätä, joukkue oli löytänyt itsensä ja toivottavasti itseluottamus sekä tahto pysyvät tasollaan. Varmasti saatiin uskottavuutta kannustajilta ja kyllä oli pelaajille tosi hieno voitto.

Puukot pokkasivat HU:n brassi Ramon Bezerra ja Hautakylän lahja lentopalloilulle Mikko Väliaho.

 

Kiitos yleisö ja joukkue.

KyKy-Betset vs. Kalevala Sport 1-3 (25-23)(20-25)(23-25)(22-25)

 

Kaksiteräinen miekka. Tappio Kalevala Sportille 1-3

 

Nyt taisin nielaista liian ison palan. Viikonloppuna mielestäni heilui moinen ”peli” betonimiesten taisteluissa. Lauantaina sitä ei osattu käyttää vielä, vaan vierailevat Väinämöisen jälkeläiset takoivat sillä muutaman virheen vähemmän ja kuittasivat mukaansa kaksi pistettä.

Virhekilpailussa voiton korjasi Kyky,  mutta pisteet lunasti oikeutetusti vähemmän hölmöillyt Kalevala Sport erin 1-3.

 

Lentopalloilua eniten onnistuvat esittämään Kainuun Jyrki Nurminen ja Kykyn Oleg Cebialis, palkkiona pienet puukot.

 

Kykyn voitto ei olisi ollut mahdoton tehtävä, tappio kuitenkin sisuunnutti miehistön.

 

Tiikerit vs. KyKy-Betset 3-0 (25-13)(25-15)(25-18)

Tiikerit tyly isäntä

 

Kokkolan Tiikerit antoi oppitunnin betonimiehille pimeässä luolassaan erin 0-3.

Paremmuudesta ei jäänyt epäselvää, liigakarsintaan tavoitteleva isäntä antoi meille vain 13, 15 ja 18 pistettä erissä. Kykyn riveissä ei kukaan loistanut, joskin monet kokeilut kuusikossa sekoittivat varmasti pelaajien ajatuksia mutta nyt oli mainio paikka kokeiluihin.

 

Slobodan Krljic oli Tiikereiden ykkönen, keskimies oli vaikea ohitettava, sanoisinko että mies on yksi parhaista keskipelaajista tässä sarjassa. Meiltä laukun pokkasi Oleg Cebialis joka pelasi joka erässä eri roolissa.

 

Kokkolan matsi oli aloitus tälle keväälle ja toimi yhtenä mittarina kärjen ja tyven tasosta.

Tulevana viikonloppuna saamme vastaan mielenkiintoiset joukkueet. Kalevala Sport Kainuusta saapuu lauantaina Nopolaan ja kohtaaminen on ensimmäinen kerta tälle kaudelle.

 

Sunnuntaina vieraaksi saapuu HU-Kalajoki, kapellimestarina häärii kaikkien tuntema konkari Arto Rautio.

 

Molemmat joukkueet ovat neljässä pisteessä ja Kyky pitää perää kahdella pinnalla.

Betonimiesten paras mahdollisuus on tulevat kotiottelut, nekin voidaan hävitä ja elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Kalevala ja HU ovat kuitenkin ne, joiden kanssa pitää pystyä tasavertaiseen kamppailuun pisteistä. Tähän tilaisuuteen meidän tulee valmistautua huolella.

 

KyKy-Betset vs. Kuutoset  0-3 (23-25)(11-25)(16-25)

Häjyä porukkaa nuo pohojalaaset

 

Viikko meni toipuessa Kuutosten  kurmootuksesta. Ensimmäinen erä oltiin pariinkymmeneen pisteeseen asti isäntänä, mutta sitten otti ”häjyt” aseet esiin ja näytti keitä ovat. Hyvin alkanut erä valui käsistä ja niska taipui, betonimylly hyytyi totaalisesti.

 

Toinen ja kolmas erä meni konttaamiseksi ja joukkueesta ei juuri ratkaisijoita löytynyt, palkinnon sai Oleg joka pelasi kolmannen erän hakkurina. Janne Paananen oli pommituksessa ja selvisi mielestäni urakastaan kelvollisesti, libero ei pysty ottelua voittamaan ellei joku muu tee pisteitä. Kuutosten leiristä pisteitä takoi hakkuri Tuomas Ruuska, miehen tehot olivat loistavat.

 

Uusi Vuosi, uudet kujeet! Miettimistä varmasti riittää niin katsomoon kuin kentän reunalle. Puolet on peleistä takana ja saaliina yksi voitto, jollain konstilla on löydettävä muutos kevääseen.

 

Mitä todennäköisemmin edessä on karsintasarja, johon molempien lohkojen neljä heikointa joukkuetta menee. Ristikkäispelit ja näin saadaan neljä otteluparia joiden voittajat lunastavat paikan suoraan, neljä hävinnyttä jatkavat karsintaa kahtena otteluparina joista häviäjille matka kakkoseen!

 

Kaksi kuukautta on aikaa laittaa pää ja ruppi kuntoon, se riittää varmasti mikälli näin sovitaan.

Joukkueen on aika istua alas ja tehdä oma suunnitelma, mieluusti jokainen miettii henkilökohtaisesti omia tavoitteitaan ja hyvä olisi tietysti katsoa vähän taaksepäinkin.

 

Kinkut on nyt syöty ja alkaa härkäviikot. Tiikeriä tankkiin seuraavaksi?

 

NaPa vs. KyKy-Betset 3-1 (30-32)(25-15)(25-13)(25-18)

Napaketut ei yhdestä erästä säikkynyt.

 

Betonimiesten matka ei painanut ekassa erässä ja pitkäksi venynyt erä väännettiin Kyyjärvelle 30-32. Toinen erä alkoi lupaavasti mutta lyhyeen päättyi taistelumme ja sitten ”kettulauma” meni menojaan.

 

13, 15 ja 18 pistettä saaliina hävityissä erissä ei mairittele, mutta pelimme on menossa parempaan suuntaan. Kahdeksan torjuntaa ekaan erään on hyvä osoitus mihin pystytään, siinä varmasti lääke Kuutosten tainnuttamiseen.

 

Rovaniemen ottelussa isäntien riveissä hääri tuttu mies, viimekaudella betonipaidassa iskenyt Niko-Matti Koskela paukutteli nyt hienosti NaPan paidassa, lähes lusikan arvoisesti. Palkinnot meni kuitenkin Napan Laukkaselle ja KB:n Adamovicille.

 

Passari Cebialis on alkanut kauden edetessä löytämään tasaisesti muitakin miehiä passeilleen kuin maanmiehensä. Tulevana sunnuntaina odotan jo kotisalissa Mäkelän ja Väliahonkin saavan saman määrän passeja kuin pohjoisen matkalla.

 

Joukkue pääsee haastamaan Seinäjoen kaupunkiseudun ”Dream Teamin” Kuutoset, jonka riveissä esiintyy entinen huippu libero maajoukkueesta tuttu Tapio Kangasniemi. Haastajien riveissä vanhoja pelikavereitaan vastaan taistelee Keijo Lamminen.

 

Tervetuloa tämän vuoden viimeiseen 1-sarjan matsiin, katsotaan kenelle Lasse kinkun arpoo!

 

KyKy-Betset vs. Kuortane 3-0 (25-15)(25-18)(25-22)

Betonimiehet olivat latautuneet Kuortaneen kohtaamiseen huolella. Nuorten maajoukkue ( U-19 ) kaatui yllättävän helposti erin 3-0. Onnistujina oli koko joukkueemme, keskipelaajat saivat nyt passeja ja kiittivät Olegin tarjoilua. J-P Tuikka ja Mikko Väliaho olivat myös torjunnassa kovaa valuuttaa. Palkinnon olisivat ansainneet mutta sen nappasi Radoslav, hänkin teki nyt lusikkansa eteen töitä lujasti. Mikko vei kyllä selvästi ottelussa Soinin epävirallisen mestaruuden Louhelan Villeä vastaan. 

 

Kuortane ottelussa onnistuttiin pitämään laaditusta taktiikasta kiinni, kurinalaisuus ja joukkueen eteen pelaaminen kuuluvat tähän lajiin. Nyt kukaan ei lähtenyt sooloilemaan, näillä eväillä saadaan vielä muitakin tiukkoja matseja aikaiseksi.

 

Nyt yksi huiliviikonloppu ja pari viikkoa reeniä ja sitten lähdemme kettumetsälle saalistamaan NaPaa eli Napapiirin Pallokettuja Rovaniemelle…

 

ETTA vs. KyKy-Betset 3-0 (25-12)(25-21)(25-18)

Kyky-Betset sai poistua Oulusta tappio niskassa, puhtaalla pelillä Tiikereitten kanssa sarjan kärjessä majaileva isäntä oli tyly. Mieleen tuli vierailu ”karhun pesällä”,  ei muuten muttta yksi ylitse muiden oli Salvis Cielavs, Latvian ”karhu” raateli meidät, mutta saman saa kokea moni muukin vierailija.

 

Vaasan Kiiston kohtaamisesta oli opittu jotain ja nyt saatiin keskihyökkäyksiäkin rakenneltua vaikka Etta syötti kovempaa kuin Kiisto.

 

Suuremmilta kolhuilta vältyttiin, Väliahon Mikko sai kyllä ensimmäisessä torjunnassa Cielavssilta tällin sormille, mutta pystyi jatkamaan. Toivotaan että tulevana sunnuntaina Mikko niittaa Louhelan Villen Soinin mestaruuskisassa. Ville pelaa nuorten maajoukkueessa joka saapuu Kyyjärvelle sunnuntaina.

 

Kuortane on voittanut vain yhden matsin, emmekä aijo pisteitä heille lisätä, vaan tarkoitus on avata oma pistetili. Vastus on kyllä taaskin kovaa luokkaa, sama miehistö voitti kesällä nuorten Olympiadeissa Tampereella vastaavan Venäjän joukkueen, haastetta siis riittää.

 

Kiisto vs. KyKy-Betset 3-0 (25-17)(25-18)(25-23)

Laihialla ei pisteitä tarjoiltu, Kiisto näytti miksi se oli viimekauden mestari ykkösessä.

Kiiston kokemus tuli esiin kahdessa ekassa erässä, pelaajat tunsivat kaverinsa ja työnjako kentällä sujui rutiinilla. Meillä peli vielä menee vuoristorataa, erä erältä näyttää kuitenkin paremmalta ja uskoa vain täytyy omaan tekemiseensä.

 

Laihialla Kiisto näytti mallia ensimmäisistä palloista alkaen, meillä oli jäänyt lapaset käsiin ja hyökkäykset oli pehmeitä. Kolmannessa erässä mentiin ajoittain jo meidän ehdoilla, lopussa Kiisto kuroi rinnalle ja ohi.

 

Koko joukkue sai kuitenkin peliaikaa, siinä varmasti yksi mieluisin seikka Pohjanmaan reissulta.

Radoslav paukutteli muutaman kerran lupaavasti, mutta paljon on vielä parannettavaa, palkintona lounasseteli. Suoria virheitä tehdään edelleeenkin liikaa, kurinalaisuus ja nöyryys puuttuu.  Torjuntaa ja puollustusta sen myötä on hiottava, tilastot kertovat missä osa-alueilla jäädään jalkeen.

 

Joukkue on tappioista huolimatta hyvä henkinen ja sitä kautta eteenpäin meno on helpompaa. Tähän saakka on pelattu neljä ottelua joista kolme vieraissa, seuraavana matkaamme Ouluun.

Vastus vaan kovenee kun Liigaan mielivä Etta isännöi betonimyllyn veivaajia. Salvis Cielavs on Ettan kovin pyssy jota vastaan on kunnia päästä pelaamaan.

Daavidin ja Goljatin kohtaaminen on yksi uusi kokemus meille, otetaan haaste vastaan.

 

Ja lopuksi vielä uutisoidaan Pasi Hyvärisen paluu MuurLen liigamiehistöön, että silleen!

 

HU-Kalajoki vs. KyKy-Betset 3-2 (19-25)(23-25)(25-19)(25-15)(15-7)

Pisteet jäi Kalajoelle

 

Kaksi ensimmäistä erää jaksoi Kyky-Betset vääntää ja tauolle lähdettiin johtoasemassa. Kolmas erä meni rintarinnan aina 13-13 asti. Yksi rähinäpallo tuomittiin HU-kalajoen eduksi ja siitä nitkahti meidän rivit. Neljä seuraavaa pistettä lahjoitettiin suorilla omilla virheillä. Tämän jälkeen ei päästy enää omalle tasolle. Läpi ottelun hyvin iskenyt HU-Kalajoen Bezzerra takoi lähes kaikki passit meidän kenttään.

 

Kaikestaan neljä torjuntapinnaa viidessä erässä ei jätä jossittelulle sijaa, samoin kaksi viimeistä erää ilman keskihyökkäyksiä.

 

Keijo Lamminen palkittiin oikeutetusti betonimiesten parhaana, yleispelaajan rooli hoitui hienosti ja mies säilytti tasonsa läpi ottelun. Isäntien palkittu oli tuore isä Ilja Dimitrov jonka keskihyökkäykset olivat myrkkyä.

 

Parempia reeniviikkoja ja keskittymistä seuraavaan koitokseen, tauko tulevana viikonloppuna ja sitten matka jatkuu Laihian monitoimihalliin jossa isännöi Vaasan Kiisto, viimekauden ykkösen mestari, siinä motivaatiota.

 

KyKy-Betset vs. Tiikerit 0-3 (14-25)(21-25)(19-25)

Tiikerit kuittasi Kyky-Betsetin ja ennätysyleisön.

 

Hyvin kauteen valmistautunut Kokkolan Tiikerit jatkoi kovia esityksiä betonimyllyn varjossa. Uusi mylly ja uudet myllärit ei Tiikereitä säikäyttänyt. Ensimmäisen erän tyrmäyksestä ei herätty ja toisen erän pyristelystäkään ei saatu lisää virtaa, kolmas meni Kokkolaan kaupantekijäisinä.

 

Kyky-Betset oli saanut viikolla kaksi uutta pelaajaa riveihinsä. Pasi Hyvärinen ja Oleg ”Lego” Cebialis kerkesivät harjoitella vain muutaman kerran ennen ottelua muitten mukana. Perjantaina näytti ihan hyvältä mutta peliin parasta osaamista ei saatu vielä siirrettyä.

 

Liikuntahallin historian suurin yleisömäärä loi hienon tunnelman otteluun, 350 – 400 henkeä oli saapunut ihastelemaan joukkueiden taistelua.

Tiikerit oli selkeästi parempi, toivottavasti yleisö ei pettynyt meidän esityksiin, vaan löytää tiensä jatkossakin paikalle.

 

Keijo Lamminen oli yksi joukkueemme onnistujista, Radoslav Adamovic pokkasi palkinnon kuten Tiikereistä hyvin hyökännyt Jussi Kaattari. 

 

Kyky-Betset nappaa vielä pisteitä kunhan saadaan vaan pelejä lisää ja yhteistreenejä alle, lupaan että parhaat matsit on edessä. Seuraava mahdollisuus on marraskuun ensimmäinen kun lähdemme HU-Kalajoen vieraaksi.

 

Kuutoset vs. KyKy-Betset 3-0 (25-15)(26-24)(25-14)

 

Kyky-Betset avasi kautensa pohjanmaalla.  Kuutoset kurmootti betonimiehiä.

 

Kausi 2009-2010 lähti käyntiin nihkeästi, joukkue koki kolauksen paripäivää ennen avausottelua kun passari Henrik Huumarkangas loukkasi jalkansa. Pikakomennuksella tuuraaja löytyi Nurmosta, pesiskentillä urakoinut Juho Toivola saatiin hätiin, viimeksi mies on lentopalloa pelannut helmikuussa Kokkolan Tiikereiden riveissä. Perjantain harjoitukset ja sunnuntaina peliin ei ihan riittänyt hitsaamaan kaikkia juttuja yhteen mutta hyvin Juho hoiti tonttinsa.

 

Kuutoset oli pelin ennakkosuosikki, uusiutunut fuusiojoukkue on saanut riveihinsä kovanluokan pelaajan. Tapio Kangasniemi on lisännyt entuudestaan taistelua kenttäpuollustukseen, vastaanotto on varmasti sarjan parhaimmistoa. Berruton libero pelasi toissavuonna vielä Italiassa ammattilaisena.

 

Kyky-Betset on hankkinut vahvistusta läheltä ja kaukaa. Nurmon Jymyn riveissä vuosia iskenyt Keijo Lamminen saatiin houkuteltua mukaan, Janne Peltokangas tulee Toholammilta, mies pelasi viimevuonna Ylivieskan Kuulassa. Kari Kantonen pelaa seurassa kehityspelaajana mikä mahdollistaa miehen esiintymisen myös Ankkureiden 4-sarjassa. Parin vuoden tauolta palannut Janne Paananen häärii tutulla liberon tontilla. Liettuasta on saatu uusi tuttavuus, Radoslav Adamovic. Maansa tämän vuoden mestari ja joukkueen kapteeni pakkasi laukut ja muutti perheensä kanssa Nopolaan.

 

Nurmossa pelattu eka matsi ei luonnollisesti suuria ihmeitä tarjonnut, Kuutoset teki vähemmän virheitä ja oli selkeästi valmiimpi kauden tässä vaiheessa. He ovat pelanneet jo aikaisemmin kolme cup-ottelua ja kaksi sarjapeliä viime viikonloppuna. Meidän parhaat hetket sattui toiseen erään mutta muutama helppo virhe erän loppuun ja siinä taittui niskat. Eka ja kolmas erä oli lähinnä pelailua.

 

Suurin keskittyminen menee nyt passari ongelmaan, kuka pelaa Tiikereitä vastaan on vielä hyvä kysymys? Onneksi on huili tulevana viikonloppuna joten aikaa parantaa vammoja sekä miettiä uusia konsteja  Tiikerien kaatoon. Kotiavaus pelataan su. 25.10. klo 19.00