Kausi 2005-2006

KYKY-BETSET  PÄÄSTÖTODISTUS KAUDESTA 2005-2006

Tässä sitä sitten alkaa olla kuukausi edellisestä raportista, mutta nyt lupaamani yhteenveto kauesta.kaikki alkoi jo keväällä 2005 näyttää paremmalta kun betonitehtaan miehet kävivät vaasan variskalla pelaamassa ay-turnausta ja mukaan saatiin ”liettuan pojat” , se saulius ja sillähän oli mukana sitten joku tarius, joka oli kuulemma saksassa asti pelannu yhen vuojen.

jaahas, siitä sittten osa porukkaa piti kesälommaa, kukin valitsemallaan tyylillä kunnes koitti heinäkuun loppu ja meikä pyörähti lentokonneella oikee riikan kautta liettuaan ja takasin. kokemuksena ihan jees ja siellähän nämä uuvet betonimiehet ei vielä tienny tulevasta sen enempää kun itekkään. kuun lopussa johtajat anto luvan että pari ”pallomiestä” sais töitä ja kolmen päivän päästä oli koulutiellä uusia asukkaita.

Elokuun alkaessa käynnisty sitten salilla lentisreenit ja miehet näytti mitä oli tehty vapaa-ajallaan. homma eteni kolmesti viikkoon ketkä kerkes ja ketkä kykeni.

Sarjan  alkaessa pelattiin turnaus ja suomen cupissa saatiin kokemusta liigan paterilta , jonka kans tehtiin farmisopimus. meillä joukkue oli lähes sama jolla edellinen vuosi alettiin ja pidettiin sarjapaikka mikä nytkin oli minimi tavoite.  sarjaohjelma suosi muita kuin omaa porukkaa ja neljällä vieraspelillä alkuun saman verran tappioita. hyvin lähti syksy.

Jaa reeneissä  kyllä vieraalla  ja kotimaisella kuuli monta versiota miksi ei tuu voittoja, mutta omat syynsä tietää jokainen. jauhettiin kaikesta huolimatta ja kyllä se mukavalta tuntu kun eka voitto saatiin. Ja siitä pikkuhiljaa alko itseluottamus kasvaa ja niin joulun viettoon ja uuvelta vuojelta taas neljä vieraspeliä alkuun joista saatiin Tornio siirrettyä heidän pyynnöstä mutta kolmella vierasvoitolla alkanu vuosi varmisti sarjapaikan hyvissä ajoin. jotain oli opittu varmaan, sillä joukkueitten erot tällä kaudella oli tosi pienet.

Supersarjaan pääsi ekalta kierrokselta Etta, Nurmo ja Kempele. toisen kierroksen kaksi parasta olivat Tornio ja Äänekoski, joista Äänekoski jatko kauttaan superissa.

Kotona hävittiin vain nurmolle ja äänekoskelle, etta ja kempele eivät kyyjärvellä vierailleet. Kotisalissa voitetut joukkueet sijoittuivat sitten  kyky-betsetin alapuolelle.

Tässä varmaan tulee se kohta jolloin on syytä mainita ja huomata muitten kuin joukkueen merkitys, väheksymättä pelaajia. Poikkeuksetta saa kuulla kuinka Kyyjärvellä on sitä ja tätä, kun puhutaan pelihommista. ja sitähän sitten on , on se vaan kumma että saapuu liki sadan kilometrin päästä vapaaehtoisia auttamaan tapahtuman järjestelyssä. kyllä jokainen mukana ollut voi olla ylpeä kun puhutaan Nopola Newsin tai kotisivujen palstoilla, tai kuunnellaan nettiratiosta ja luetaan reaali aikaista selostusta. Muistakaa tähän ei pysty etes Harkimo, vaikka rahat riittäs.

No eipäs pojat unoheta teidän panosta, yhtään peliä ei voita jos ei oo joukkueellista ”betonimiehiä”, jos ei miehiä näy, käy köpelösti, oulussa opettivat että täytyy olla aikanaan paikalla. tauko meinas venyä.

Kyllä myös on hyvä olla paikalla ainakin kirjurit ja rajatuomarit, lipunmyyjä kerää palkkaa pillimiehille. muusikin kuuntelu luo tunnelmaa ja vielä lisää tunnelmaa kun pääsee ”valokeilaan” , tauolla kahvia ja pullaa, (se muuten täyttää munkin paistaja pojat sitten aprillipäivän jälkeen 70 v)

sponsorit sitten maksaa artistien harrastusta kuten yleisö joten taas yksinkertaisuudessaan kaikkien panos on tärkeää ja kyllä huomaa vaikkei puuttus kun karva tai huippa tai hapettaja,  tai joku muu, ja bussi vie perille niissä vieras peleissä.

Tais nyt vähän karata nuo asiat mutta minähän kerronkin vaan omat kommentit ja otan kyllä mieluusti vastaan toisten näkemyksiä. Mieluusti pellaajilta  ja kaikilta asiasta kiinnostuneilta. ite oon  menneeseen enempi kun tyytyväinen , olihan se ”rekortti” eli ennätys jos ei joku ymmärtäny.

Mitäs sitten jatkossa, taaksepäin on helpompi mennä kuin eteenpäin mutta kuka ei haluais katsoa tulevaisuuteen.  Muistelkaa miltä tuntu kotiluolan tunnelma Kuortane ja Tornio pelien jälkeen. ja hyvä on mielikuva itellä kauden viimeisistä yhteisreeneistä. Siellä tais olla lisävirtaa eestistä. kaikki joukkueet ei saa mm-tason pelaajaa riveihinsä. ”kyky-betset on Kristijaninille oma juttunsa”.

Kiitos joukkueelle, ykkössarjan parhaalle yleisölle, yhteistyökumppaneille, seuran talkoolaisille ja toimitsijoille. Nöyrä kiitos vielä kerran !!!

-hannu-

 

KyKy-Betset - KaNMKY 3-1 (25-23)(25-20)(21-25)(25-20)

KyKy-Betset - Laihian Luja 3-0 (25-22)(25-17)(25-19)

Betonimiehet päättivät kauden Kajaanin ja Laihian joukkueiden kustannuksella varmistaen kolmospaikan jatkosarjassa. Sijoitus on seuran paras kautta historian. Syksyllä asetettu tavoite saavutettiin ja näin ollen tulevaisuudessakin pelataan ykkössarjatason lentopalloa kyyjärvellä.

Viimeiset ottelut joukkue hoiteli tyylikkäästi ja Kais toi lisää yritystä kentälle. Lauantaina Kanmky pelissä nähtiin hienoja  suorituksia niin verkolla kuin puollustuksessa. Kainuun miesten panos otteluun oli sarjapaikan uusiminen ja sehän pistää yrittämään. Kotisalissa betonimiehet eivät jääneet ihmettelemään vaan taistelivat upeasti vieden pelin erin 3-1. Perjantain harjoitus näytti että viimeiset kotipelit tulevat olemaan hyviä, ja homma toimi myös sunnuntaina.

Laihian Luja asettui pyhänä päivällä käydyssä taistelussa verkon taakse ja valmentajana heillä kaikkien tuttu ”Kingi”, monivuotinen pelaaja kyvyn leiristä. Siinä ainakin hyvä sytyttäjä , motivaatiosta ei siis ollut puutetta. Kukas sitä kaverille haluaa hävitä.

Pelin alku näytti vaikealta lujan miesten kovien aloitussyöttöjen vuoksi, mutta rauhallisesti pelannut isäntäväki paransi hiukan kaikilla osastoilla ja homma alkoi toimia normaalisti. Ensimmäinen erä käännettiin loppumetreillä kotiin ja niska taipui pohjalaisilta yllättävän helposti. Kaksi seuraavaa erää tuli melko selkeästi, tosin omilla suorituksilla.

Voitot kahdesta pelistä saatiin kuitenkin joukkueilta mitkä antoivat syksyllä köniin kykyläisille joten sarjassa kotietu on iso juttu kaikille. Betonimiehet saivat taaskin hyvää apua niin yleisöltä kuin ”tohtorilta”. Kristjan on sen tason pelaaja joka olemuksellaan nostaa kaikkien suoritus tasoa, mutta kyllä omat pelaajat nostivat ”kykyjään” tänäkin vuonna, jokainen. Suunta on siis eteenpäin.

Loppuselvitys kaudesta lähiviikkoina!

-hannu-

 

KyKy-Betset - HU 3-2 (21-25)(25-18)(25-14)(22-25)(15-10)

Kyky-Betset sai korjattua heikosti alkaneen pelin voitoksi. Hu aloitti mallikaasti ottelun ja käytti isäntien horroksen hyväksi. Asennetta toiseen erään marssisttivat  Parkkonen , Räihä ja Koskela. Pelihuumori alkoi löytyä ja nimenomaan halu taistella joka pallosta ja pisteestä. Oltiin ekan erän jälkeen selkä seinää vasten ja Karva konsultoi että nyt ois radikaalin ratkasun paikka ja siihen päädyttiin. Kauden aikana vähemmälle peliajalle jääneet kehään ja mahdollisuus näyttää, pojat kiitti luottamuksesta ja näytti minkä takia ovat hommaan lähteneet. Kiitos.

Kolmanteen erään taas muutoksia mutta ykkösnyrkki sai vuorostaan tilaisuuden ja kyllä nekin kiitti, Tais olla torjunta aika vankkaa eikä puuttunut enää yritystä muillakaan osa-alueilla. Suurin ero muuten oli hakkuriksi siirretty Mäkelä ja Sani vaihtui yp:si. Jukka nautti, ja anto pelivälineelle kättä. Neljäs erä oli tulla itelle, mutta HU muistutti miksi ovat vuosien saatossa taistelleet ykkösen kärkipaikoista ja väänsivät peli viidenteen erään.Trilleri erään heikko alku ja keskipohjanmaan miehet johtoon 2-4. Saatiin pallo pois ja Jukka syöttämään, no sehän on kapteeni ja sitten vaihtu risetti myllyyn, puolia vaihettiin 8-4 ja vieläkin syötti sama mies. Hyvin piti ”Morrin” kantti. Kyllä siinä autto kaikki, yleisökin sai painetta naapurille. Erä kotiin 15-10 ja taulukossa peli kovenee.

Yhteen vetona muistutus niin itelle kuin pelaajille että oltas aina hereillä kun mennään paikalle ja kaikki peliin. ”Katsokaa mallia Parkkosesta” – siinä oli ”kuntajohtajan” kommentti ja sehän mies ei turhia kommentoi, osu taas naulan kantaan. Niin on Jani paikkansa taistellu. Parhaina palkittiin HU:n Mikko Keskisipilä  ja betonimies Parkkonen.  Kyky-Betsetin  kuumimmat ja tehokkaimmat Jukka ja Darius. Räihä toisen erän kingi”, hallitsi torjuntaa ja piti pitkiä miehiä pilkkanaan. Olihan meillä myös passarit ja libero jotka saavat puhtaat paperit. Komeimmat tiikerit kuuluu ”Kärpälle”.Tulevaan viikonloppuun huipennus, sarjan kaksi viimeistä peliä kotiluolassa ja päämyllärinä ”tohtori” Kristjan Kais. Tervetuloa yleisö ja pelaajat !!

 

Lentis-88 - KyKy-Betset 3-1 (25-19)(26-28)(25-18)(25-23)

Lentis-88 nappasi Kyky-Betsetiltä tarvittavat pinnat alajatko-sarjan finaaliin. Kyyjärven pojat tarjosivat kauden parasta vieras osaamistaan, mutta sekään ei tällä kertaa riittänyt lohkon kärkijoukkuetta vastaan. Putaan urheiluhallissa pelattu ottelu päättyi Tornion voittoon 3-1 (25-19,26-28,25-18,25-23).

Pitkä matka ei tuntunut missään kun betonimyllyn sankarit astuivat kentälle, koko joukkue oli päättänyt lähteä sarjan viimeiselle ja pisimmälle vierasottelu matkalle. Kova pakkanenkaan ei poikia lannistanut, viime sunnuntainen Äänekoski ottelu oli sisuunnuttanut pelurit.

Tornio lentis-88 joutui valmentaja Asko Saukkosen mukaan kovaan tulitukseen, mutta kiri loppujen lopuksi voittoon. Harvinaisen vaikeaksi kyky sai aloitukset pitkässä putaan hallissa, missä isännät ovat juhlineet omalla syötöllään. Perus leija tepsi, ja päästiin peliin mukaan. Syöttövirheitä vain neljä koko ottelussa. Koko joukkueen panokseen olen tyytyväinen, sen huomasi jo lähtiessä, että jätkät on tosissaan. Tarkoitus oli peluuttaa kaikkia miehiä ja näin myös tehtiin. Torjunta oli parantunut viime peliin nähden (13 torjuntapistettä) ja hyökkäykset päätettiin kovalla prosentilla. Tornion voitto perustui kenties kovempaan, syksyn harjoitus otteluissa hankittuun rutiiniin joka tuli esiin erien lopuissa. Jukka Mäkelä haastoi Torniossa niin omat kuin isäntien pelaajat näyttäviin suorituksiin, tällä tasolla kun pysytään, niin kotona meitä on vaikea voittaa.

Himangan Urheilijat saapuvat sunnuntaina kyyjärven halliin. Kuinka käy kamppailussa jossa ovat vastakkain niin ikämiehet Arto Rautio ja haastaja Juha Lampela, Mikko Keskisipilä vastaan Jukka Mäkelä tai Janecky vs Liettuan mafia. Määrässä ja tunnelmassa KyKy haastaa keskipohjanmaan mestarit. Tervetuloa klo 19.00

-Hannu-

 

KyKy-Betset - ÄU  1-3 (22-25)(20-25)(25-18)(18-25)

Äänekosken nälkäinen ja kova asenne liikaa betonimiehille. Kevään eka koti ottelu kääntyi vieraille kovasta rimpuilusta huolimatta ja isännät saivat muistutuksen siitä miltä tappio maistaa. ÄU:n joukkueelle täytyy antaa reilu tunnustus, kova oli naapurin asenne ja erikoisesti Aki Siimekselän panos, parhaan pelaajan palkintoa ei turhaan kiuruveden kasvatille annettu. Kotijoukkueen pikarit nappasi Darius. Isännistä ei tänään voi erityisesti mainita ketään hyvästä eikä pahasta, nyt ei vaan saatu parasta rutistusta päälle ja keskivertosuoritus ei antanut aihetta juhlintaan. Kimmo Koskela voi olla kevään onnistuja,  tasapainoisuus saattoi olla tänäänkin miehen tavaramerkki.

Kykyjä peluutettiin tänään hieman aiemmasta poikkeavalla ryhmityksellä ja siinäkin oma osuus pelin ailahteluun. Keskiosastolla oli eniten muutoksia mutta suurin ero pelissä lienee syötöllä ja vastan otolla, siinä syntyvät erot vaikuttivat passareiden mahdollisuuksiin sekä torjunnan rakentamiseen.

Ottelu tapahtumana oli kuitenkin yksi askel eteen ja valotykki toi oman säväyksen alkuun, ettei sitten vaan häikässyt liikaa omien pelureiden silmiä, oisko kaupungin pojat nähny ennemmin tuommosen vimpaimen tai jos silmät kirkastukin entisestään. Mene ja tiedä, täys tunnustus kaikesta huolimatta Äänekosken suuntaan. Niin se Toma ei sitten saanu lisenssiä Darukselta.

Betonimylly eikä betonimiehet säikähä yhtä tappiota, ensi sunnuntaina matkustetaan Tornioon ja kiusataan isompia. Parempaa on luvassa helmikuussa 12. päivä kun Himangan Urheilijat saapuu ”myllyä” katsastamaan. Kristjan on vahvistanut tulonsa 18.-19. helmikuuta jolloin vastassa KaNMKY ja LaihLu.

-hannu-

 

SalSa - KyKy-Betset 1-3 (20-25)(25-22)(23-25)(21-25)

Vierasotteluiden sarja jatkui kolmannella perättäisellä voitolla. Pelintaso ei noussut vieläkään korkealle, mutta pisteet otettiin ja edelleen tasaisen joukkueen suoritus palkittiin. Kokoonpanossa tehtiin muutoksia, tämän päivän kuumimmat numerot 3 ja 9 pääsivät toisen viikonlopun tapaan ratkaisijan rooleihin. He antoivat lupaavia näyttöjä niin tärkeässä puollustus politiikassa kuin yhteisten asioiden hoitamisessa. Hyvää peliähän on nyt esitettävä kun tulevana viikonloppuna haetaan ratkaisua Keski-Suomen isännyydestä. Kimmo Koskela ja Jukka Mäkelä siis nämä numerot, muistakaa ensiviikonloppuna seurata heidän suorituksiaan. Jukka paikkasi tänään Lampelan keskitorjujan kohtaa ja Kimmo nosteli palloja Jukan tontilta, hyökkäys kulki molemmilta tarvittaessa. Raimo nappasi tuttuun tapaan ratkaisu hetken torjunnat ja salama sammui hyvin kotisalissaan. Passari osastolla mentiin peuraperän lahjojen säestyksellä vuorotahtiin ja molemmat saavat olla tyytyväisiä, Henkka ja Temmi ikään kuin ”täydentävät toisiaan”. Illan komeimman paterin betoniosastolta täräytti tänään Jani Parkkonen, tyhjältä sai tintata ja kuumana oli salaman pelaajat, hyvä Jani!. Liettuan pojat pitivät tasonsa ja uutta virtaa on luvassa, kun tulevaan Äänekoski otteluun saapuu parikymppinen Toma Bartkute. libero Janne Paananen on säilyttänyt tasonsa ja odotettavissa nostetta kun panokset kovenee, jäljellä kun on neljä kotiottelua. Jaahas, meinas unohtua että kauppias Lampela poti viikolla loukannutta selkäänsä ja lämmittelyssä selvisi ettei kannata riskeerata. Jukka sai siis lyhyellä varoitus ajalla uuden roolin mistä suoriutui kiitettävästi.

Tulevana sunnuntaina siis paras mahdollinen vieras, Äänekosken Urheilijat saapuu hakkuri Ville Lassilan komennolla betonimyllyä ihmettelemään! Viikko on aikaa huoltaa laakerit ja suhteutukset kohdalleen, alkaa kotisalin pelit. On sitten uutta ”valua” tulossa. Kunnanvaltuusto ja sivistystoimi tervetuloa kuten muukin rahvas !!!

–hannu-

 

Sampo - KyKy-Betset 1-3 (25-27)(25-22)(23-25)(22-25)

Sunnuntain ottelu lähti samalla kaavalla kuin edellispäivän peli kalajoella. Ilmeisesti ottelun tärkeys molemmilla joukkueilla antoi aihetta varovaisuuteen ja rentous puuttui otteista. Ensimmäinen erä taisteltiin 24-22 tilanteesta itelle 25-27. Tietynlainen itseluottamus paineen alla on ratkaissut monta erää ja usko omiin mahdollisuuksiin on tuottanut voiton. Toinen erä ”tiukkaa rypytystä” sanoisi Humppi ja sen Sampo kuittasi kovasta taistelusta huolimatta.

Tauolta tuli ryhtiä otteisiin ja neuvot oli mennyt perille. Tätä erää johdettiin parhaillaan viidellä pinnalla vaan niin tuli savolaiset iholle ja pinnan päähän. 23-24 tilanne, Sauliuksen pommi, metrin sisällä , lippu pystyyn ja siitä synty hienot keskustelut. Kauppias rauhotteli poikaa ja säästyttiin varotukselta, Morri anto kapteenina hyvän vinkin että nyt vaan seuraavaan palloon ja sehän ymmärrettiin. Hyvä neuvo ja tärkeän pinnan sai Sani lyyvä vastapalloon ja keskelle kenttää.

Neljättä erää ei poikettu tyylistä vaan annettiin isännille etumatkaa 3-4 pinnaa ettei laske paineet eikä syke kannattajilla tai meitsillä. Joo taas tuli tuplavaihto ja uuvet kujeet, ”eikä mittään”, taas päästiin hyppimään piiri pieni pyörii tanssia !! se on siinä toinen voitto ja taas vieraissa. Upeeta !

Savon matkan onnistujiin kuulu taas kaikki, mutta kissankulman ”Morri” näytti kapteenin otteilla hyviä suorituksia joka osa-alueella. Tasanen suoritus. Taskulampun mallia dynamo sai Saulius.

Tulevaan sunnuntaihin ja matka suunnataan Raaheen. Saloisten Salama, sarjan erikoisin joukkue, yhdeksän kertaa viidenteen erään ja kerran voittaja. Joskus se kääntyy, miettikää pojat tarkkaan miten lähellä on SalSan seuraava  voitto !! Nöyryyttä.  Pysykää kuulolla.   

-hannu-

 

KaLePa - KyKy-Betset 2-3 (24-26)(25-15)(25-23)(24-26)(8-15)

Kyyjärven lentopallomiesten uusi vuosi alkoi hienosti, jatkosarjan ja koko kauden ensimmäinen vierasvoitto napattiin kalajoelta. Maukkaalta nämä pisteet tuntui, paljon helpompi on jatkaa seuraavana päivänä matkaa Pielavedelle. Sampo2 on yksi päävastustajista ja valmentaja Rando Soome on siirtynyt penkiltä tositoimiin. Helppoa ei siis ole ennusteiden mukaan. Savon matkasta ei tänään enempää.

Kalajoki otteluun saatiin mukaan tuttu legenda,”Temmi” puki eka kerran betonipaidan päälle ja antoi oman panoksensa joukkueelle. Taas on mukavaa kavereilla ja miehellä itellään, kuten kaikilla ”nopolan” kylällä. Puheen aiheita ja pekulointia lisää. Seuraava aihe on ensi kuussa?

Päivän peliin. Ensimmäinen erä oltiin loppumetreille perässä, materiaalin turvin jaksettiin kääntää lopussa ohi. Horroksessa ajoittain koko sakki, oma osuus pelaamattomuus joulutauon aikaan.

Toinen erä ei enää ollut horroksessa  kerittiin vissiin nukahtaa välillä, ainakin numeroiden valossa.

Kolmanteen jatkettiin vielä samalla kuusikolla, rimpuilua puolin sun toisin, isäntiä näytti kiinnostavan enempi ja siirtyivät erissä johtoon. Neljänteen tehtiin muutoksia kuusikkoon. Sani hakkurin tontille ja Koskela aloitti yleispelaajana. Ei lähtenyt vieläkään luistamaan, mutta tasaista vääntöä, Tuura ja Suihkonen tulivat edelleen keskeltä uhkaavasti. Kapteeni Tuura paukautti illan komeimman paterin tilanteeksi 22-19 ja siinä näytti olevan ratkaisun niitti.

Eikä mittään, Kantosen Raimo aatteli varmaan ettei turhaan jättänyt Merviä 40:n lehmän kimppuun ja kuittas seuraavat kaks torjuntaa siihen malliin mitä ihmetteli viime vuonna Kristjankin ja tuumas jotta onpa hyvä ”farmari”. Noo, Koskela anto omat soolonsa ja näytti miks on  ”Kärppä”. Huomasko muuten kukaan kahtoa siinä vaiheessa kuinka Kauko Alajoki takarivissä virnisteli ja muisteli vanhoja aikoja. Otti se Kimmo tosi komeet puollustukset. Siinä nähtiin pelin ratkasu ja neljäs erä 24-26 kyyjärvelle.

Viides lähti hyvin meille ja olihan se helpompaa kun oli hetki sitten viety ”tikkari kaverin suusta”.

Kukaan ei tänään noussut kenenkään yläpuolelle, mutta onnistumisia riitti kaikille. Pirullinen on vastustajan pelata jos jatkamme samaan malliin. Jaa miksihän Janne ei saanut nostaa kovin paljoa? Ruokaa ois tarjottu Sauliukselle veloituksetta, mutta siitä pääs nauttimaan jr SUIHKONEN.

Tässä tuli esiin meitsin mielestä taas JOUKKUEEN henki ja  tasasuus. Kahden passarin mahdollisuus antaa vaihtoehtoja, nyt pääsee leveämmällä rintamalla pelaamaan. Kiitos pojat.

-hannu-

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KaNMKY - KyKy-Betset (23-25)(25-23)(28-26)(14-25)(15-8)

Kajaani otti 3-2 voiton sunnuntaina KyKy-Betsetin joukkueesta. Sarjataulukko tasoittui entisestään ja tammikuussa jatkuvat pelit mittaavat sitten todelliset taistelijat.

Kauden syyskierros ei vielä tuonut vierasvoittoa, mutta nyt se oli tosi lähellä. Toinen ja kolmas erä hävittiin kahden pinnan erolla, kolmas meni vielä jatkopalloille 28-26. Omissa käsissä kaikki oli, vaan nälkämaan pojilla nälkää riitti ja pinnat heille. Keskihyökkäys, torjunta ja puolustus, siinä harjoiteltavaa riittää joulutauolle. Kajaanin kenttään ei jujut eikä kevyet lyönnit uponneet ja siinä suurin ero päivän joukkueilla. Kyyjärven palkittu Saulius Astrauskas, tyytyväinen saa olla libero Janne Paananen suorituksiinsa sillä mies hoiti paikkansa erinomaisesti.

Kulunut syksy on kauttaaltaan ollut nousujohteinen ja pitää muistaa sarjataso ja vastoinkäymiset. Loukkaantumiset ovat rajoittaneet joukkuetta, sekä vaikean alkuohjelman tuomat vierasottelut veivät parhaan terän syksyllä. Itseluottamus ja hurja kotisalin taika takaavat keväällä mielenkiintoisia otteluita. Viisi peräkkäistä kotivoittoa tuovat uskoa omiin suorituksiin, eikä betonimyllyä ole salilta pois viety joten ei käy vastustajia kateeksi. Taitaa olla pelätty paikka Kyyjärven kotisali.

Paljon keskustelua aiheuttanut Kristjan Kais ei ole onnistunut sovittamaan vielä aikataulujaan Kyyjärven vierailulle, mutta neuvotteluja käydään  ja toivotaan parasta.

Hyvää joulua joukkueelle, kannattajille, talkooväelle, yhteistyökumppaneille ja vastustajillekin !

-hannu-

 

KyKy-Betset - Sampo2  3-0 (25-12)(25-21)(25-20)

Itsenäisyyspäivän iltapuhteeksi betonimiehet nappasivat Sampo 2:n ykkössarjan lentopallo-ottelussa. Kotijoukkue näytti jatkavan pelaamistaan sunnuntain Tornio matsin reseptillä. Omaa peliä ja keskittymällä annettuihin ohjeisiin, siinä voiton avaimet. Eka erä näytti joukkueiden henkisen tasoeron, nyt lähti peli eka pallosta omilla kulkemaan ja pystyttiin melko rauhallisiin suorituksiin. Vastaanoton toimiessa alkaa keskihyökkääjillekin passeja tulemaan ja tästähän Juha + Raimo kiittää. Vastustajan nuoret pelaajat ansaitsevat mielestäni kiitoksen mallikkaasta  puollustuksesta ja oman hyökkäyksen varmistus oli ihailtavaa. Hyökkäyksessä ja torjunnassa oltiin poikia edellä.

Palkituthan sitten olivat vieraiden  Pihtiputaan lahja, Oki Nenye  ja isännistä itsenäisyyspäivän kunniaksi ainut valtion virkamies, Henrik Huumarkangas.

Darius ja Saulius ovat saaneet Mäkelästä apua omaan peliin, nyt alkaa Jukan taso nousta ja paineet vähenee Balttian pojilta. Toivottavasti Koskelan polvi paranee ja saadaan yksi yleispelaaja vahvuuteen  mukaan.  Keskimiehillä on Janit takana. Antti auttaa, minkä asepalvelus sallii!

Tällä porukalla suunnataan Kainuuseen  KaNMKY:n vieraaksi 18.12. ja taas vaihteeksi neljän pinnan matsi, syyskierroksen  viimeinen ottelu.

Yhteenvetona syksyn onnistunein hankinta on kotijoukkueelle ollut betonimylly mikä on tasapainottanut kannustus äänet salin molemmille puolille, kilpailu täyden katsomon kanssa on ollut rehtiä ja kiitokset siitä taas kerran, huusitte kaksi voittoa viikonloppuna. Mietinnässä on ottaa mylly Kainuun retkelle mukaan!  

Lopuksi Randon hienot terveiset, Kristjan tulossa tammikuun talkoisiin...!!!

-karvan kaveri, kaverin veli, karva-

 

KyKy-Betset - Lentis-88 3-2 (21-25)(25-14)(14-25)(25-21)(16-14)

 

Lapin Kultaa kaadettiin betonimyllyyn ennätys yleisön tainnuttaessa peräpohjolan vieraat.

Tornion Lentis-88 oli ennakkoon arvioitu kovaksi ja kokeneeksi, mistä saatiin selkeä näyttö sunnuntaina. Paras seurajoukkue mikä on vieraillut tällä kaudella kyyjärven ”myllyssä”. Oma miehistö kylläkin esitti sellaista venymistä mikä tyydytti varmaan katsojien mieltä, nyt on semmoinen meininki pelaajien ja kannustavan yleisön välillä että ei käy kateeksi vastustajia. Tornion raportti ottelusta antaa ylistävän kiitoksen sanan tapahtumasta jonka yleisö ja järjestäjät aikaansaivat. Tuollaisen yleisön edessä syttyy kaikki, mutta muualta ei vastaavaa kannustusta saa, ihmettelivät vierailijat ja kiittivät reilusti Teitä kannattajat

Pelin ensimmäisistä hetkistä asti oli havaittavissa aloitusten kovuus ja jokaisesta pallosta pelattiin kovalla asenteella. Tornio ei antanut hetkenkään rauhaa, aina paukkui ja lujasti ellei oltu varpaillaan. Sarjan parhaimpiin passareihin lukeutuva Jukka Riekki piti nopeaa tempoa läpi ottelun.  Kyky-Betset vastasi betonin kovalla seinällä vieraitten hyökkäyksiin ja ehkä siinä yksi ratkaisu ottelun lopputulokseen. Toisen erän torjunta tuotti kymmenen pistettä joka on hurja määrä, se varmaan järkytti itseluottamusta kovaltakin karpaasilta. Ottelun pikkupisteiden erotus kertoo pelin tasaisuudesta, kyky voitti 101-99. Ratkaisu meni viidennessä erässä jatkopalloille 16-14 , viimeiset pisteet aiheuttivat keskustelua, en kommentoi, totean vain; ” notta näin on käyny”.  Jorma se sitten sai kinkun !

Kenttäpuollustus tuntuu parantuvan mitä kovempi vastus on edessä ja sehän näkyy sitten rohkeudessa tappaa vastahyökkäys. Tasapainoisuus joukkueen sisällä alkaa löytyä, eikä roolien vaihtuminen häiritse pelaamista, kurinalaisuus syötöissä ymmärretään. Itsekuri ja moraali joukkueen eteen on kasvanut. Liettuan vahvistukset parantavat kilpaa omien kasvattien kanssa. Libero Janne Paananen palkittiin ansaitusti ja mies on parantanut otteitaan, mutta kyllä on kaveri saanut ohjeita enempi kuin muu porukka yhteensä. Jaa onhan passarikin kuten keskimiehet olemassa, älkää unohtako siellä työmyyriä jotka ovat täystyöllistettyjä vaikka miten pelattais. Tornion ykkönen illan pelissä Tomi Joutasniemi jolla kokemusta NaPan  liiga joukkueessa.

No eipä kehuta liikaa, arki on edessä itsenäisyyspäivän iltana ja siitä pitää huolen Rando Soome ja Sampo2 . Kyseessä ei ole mikään seikkailu filmi vaan SM-liigan 2005 voittajien farmijoukkue ja ammattivalmentaja Eestistä, joka elättänyt itsensä lentopallon parissa viimeiset 15 vuotta Suomessa. Pielaveden liiga-joukkue pelaa vasta 17.12 joten mahdollisuus käyttää farmi miehiä on todennäköistä. Vastus tulee olemaan erittäin vaikea, ”rasvatkaa pojat myllyn laakerit” , ettei kuulu kitinää !! 

 

KyKy-Betset - Kalepa 3-2 (25-19)(25-17)(17-25)(23-25)(18-16)

Betonimylly ei ollut huono hankinta, monenlaista vahvistusta on joukkueeseen  hommattu, mutta tämä kone toimi sunnuntaina. Kalajoen hiekat sekoitettiin perusteellisesti, pitkän kaavan mukaan eli täydet viisi erää. Kotijoukkue esitti kaksi eka erää mallikasta peliä ja ottelu näytti selvältä. Pitkätauko muutti kuitenkin suunnitelmat ja KaLePa otti ohjat, betonimiesten ihmetellessä ratkaisu vietiin aina viidenteen erään. Vierailijat olivat voitossa kiinni ja kolmesti ottelupallosta noustiin tasoihin, Mäkelän puollustus vei kalajokisten unelman ja hermo petti, Hiitolan päättäessä ottelun pitkäksi menneellä iskulyönnillä.

Illan ottelusta ei tilanteita puuttunut, tauolla puhuttiin kuinka tärkeä on seuraava erä, mutta ei muistettu erän alkua pitemmälle ja silloin meitä vietiin. Liettuan pojat antoivat oman panoksensa mikä oli hyvä, mutta myös omat kasvatit näyttivät kyntensä. Darus ja Saulius  ovat löytäneet oikean sävelen ja huomioivat nyt koko joukkueen. Tässä pelissä tapahtui todellinen hitsautuminen ja kaikki pelasivat kovalla sykkeellä, esimerkkiä näytti kapteeni  Jukka Mäkelä jonka upeat puollustukset veivät uskon vieraitten lyöjiltä. Tämä mies tuntui olevan aina oikeassa paikassa, ansaitusti illan palkittu. KaLePan paras kokenut keskimies Mika Suihkonen.

Kyky-Betsetin keskipelaajat saivat onnistumisia niin torjunnassa kuin hyökkäyksissä, tämä kertoo puollustuksen ja passarin onnistumisesta. Todettakoon että voitto pelattiin koko joukkueella eikä heikkoa lenkkiä sunnuntaina löytynyt, mylly ja yleisö toimivat takuuvarmasti. Ääntä riittää tuleviin koitoksiin joissa panokset kovenee. Tornion Lentis-88 saapuu  tulevana sunnuntaina 4.12.klo 19.00 joukkue havittelee paikkaa super-sarjaan jonne sarjan 3 parasta lähtee joulutauolta.

Itsenäisyyspäivänä klo 19.00 vieraaksi saadaan Sampo 2 Pielavedeltä. ”Alkaa olla kinkkujen aika”

-hannu-

 

Kempele - KyKy-Betset 3-0 (25-18)(25-11)(25-19)

 

Kyyjärven Kyky urheilu – ja voimistelu seura kohtasi tämänpäivän urheilussa ensi kerran ns. ammattilais joukkueen. Historiallinen visiitti ei ollut pelillisesti mieluisa. Tappio tarjoiltiin kolmessa erässä, pisteitäkin hintsusti  -18,-11,-19. Muuten oy:n palvelu näytti maalaispojan silmin katsottuna tyylikkäältä, kuten seurajohto  joka oli sonnustautunut juhlaan lakeri kengissä, rässihousuissa, pikkutakeissa ja ihan oli nauhat kaulassa. Kyllä oli isompaa touhua, vaikka ei niitten pelaajilla ollu sen kummempaa kun meijän miehilläkään, ja verkko oli samalla korkeuvella. Pelikentällähän ne pisteet jaetaan ja siinä ei ravatit ratkase. Parempi joukkue voitti, ei selitellä.

Kempeen Lentopallo oy on oikeasti satsannu tähän kauteen ja ainut tavote heillä on nousta SM-liigaan kaudeksi 2006-2007. Kuluvalla kaudella he ovat osallistuneet jo Baltic-cupiin ainoana suomalais joukkueena. Pelaajia on hankittu maajoukkueesta kaksi kokopäivätoimista, Aki Riihimäki ja Timo Tolvanen. Molemmat herrat muuten viimekevään finaalissa.

Ottelu oli omalta joukkueelta kohtuullinen tappiosta huolimatta, jokainen voi pelata paremmin mutta pieni jännittäminen paistoi läpi, eikä päästy aivan omalle tasolle. Mäkelän Jukka näyttäisi pääsevän vammoistaan ja nosti tasoaan niin kenttä-kuin verkkopelaamisessa. Kantosen Raimon  kädet jäi vastustajien mieleen kuten nimikin. Valmentaja Kari Raatikainen tiedusteli ennen ottelua mahtaako olla samaa sukua, kun on soutukisoissa joutunut taipumaan Juhanille. Hyvä että jotain muistaa, eikä suotta. Palkitut ottelussa Huuskonen ja Astrauskas.

Sunnuntaina 27.11 klo 19.00 betonimyllyyn laitetaan Kalajoen rantahiekkaa, saapa nähdä kuinka mylly pyörii.  TERVETULOA !!

-hannu-

 

KyKy-Betset - SalSa 3-1 (25-18)(25-13)(16-25)(25-19)

Kyyjärven lentopallo miehistö nappasi toisen voittonsa kotisalissa. ”Betonimyllyyn” joutui tällä kertaa Saloisten Salama raahesta. Pelin tärkeys lisäsi jännitteitä molempien joukkueiden leireissä, nyt nähtiin todellakin kuinka suuri merkitys on kotiyleisöllä. Turhaan ei vastustajat poikkeuksetta kehuskele ottelutapahtumaa, ykkössarjan seurat eivät muualla saa vastaavaa kannustusta  ja  pakottaahan Lasse katsomon sekä joukkueet hurmokseen. Cheerleaderit ja ”nettimeetia” aiheuttivat suuria kysymyksiä niin Raahessa kuin paikanpäällä.

Ensimmäinen ja toinen erä mentiin yllättävän selvällä erolla, ainoastaan erien alut vastustaja pystyi rimpuilemaan mukana. Torjunta nappasi yllättävänkin paljon pinnoja, samoin syöttövirheet olivat vähentyneet. Kolmas erä tauon ja kahden helpon erän jälkeen osoittautui taas vaikeaksi ja sen Salsa kuittasi välittömästi. 6-6 tilanteeseen kesti poikien ajatus ja sitten iski salama, ukkoskuuro oli kuitenkin hetkellinen ja betonimylly jauhoi taas neljännessä erässä tuttuun malliin.                                                                                                          SalSaa vastaan lähdettiin pelaamaan omaa peliä, kuitenkin poikkeuksellisella kokoonpanolla.  Kuusikkoon lähtivät Humppi, Lampela, Koskela, Saulius, Mäkelä ja Darus. Ukkoskuuron mentyä Kantonen otti paikkansa ja Jukka siirtyi yp:n paikalle. Kuten sanottu parempaan päin, mutta kolmannen erän asenne ei saa toistua, penkki kutsuu ketä tahansa mikäli ei homma kiinnosta. Tiedän että penkillä on nälkää ja sielläkin kilpailu kiihtyy? Terve kilpailu tekee hyvää! Kommentit ottelusta kertovat että eteenpäin ollaan menossa. Kaustisen suunnasta saatu palaute lämmittää mieltä ja mukavaahan on seurata kuinka laajalta alueelta yleisö saapuu Kyyjärvelle. Naapuri pitäjien kuin nopolaisten kannattajien antama tuki joukkueelle on arvostettu yli maanrajojen. Terveiset  teille kannattajille lähetti Dr. Kristjan Kais ja hän jos joku osaa arvostaa lentopallo tapahtumaa. Mies muuten suoritti lokakuussa tohtorin väitöskirjan ja joulukuussa hän toivoo pääsevänsä Kyyjärvelle mikäli suinkin kerkiää!!        MM-vitosellakin kun sattuu joskus menoja olemaan, kuitenkin omaan tekemiseen uskoen joukkue jyskyttää seuraavaan asemaan kohti Kempelettä.                                                   ps. nopola news harkitsee kempeleen matkaa ja lähetystä, asia vielä vaiheessa, mutta katsotaan…

–hannu-

 

KyKy-Betset - Kuortane 3-2 (26-24)(24-26)(25-16)(16-25)(15-9)

Äu - KyKy-Betset 3-1 (25-23)(22-25)(25-22)(26-24)

KyKy-Betset avasi voittotilinsä kukistamalla Kuortaneen nimellä esiintyvän nuorten u-19 maajoukkueen.

Kykyläiset voivat olla tyytyväisiä  saavutuksestaan ja saivat uskottavuutta seuraaviin koitoksiin. Seuraavaana kotiluolaan saapuu vieraita Raahesta mistä vastaan asettuu Saloisten Salama. Salama on siitä erikoinen joukkue joka on aina vienyt pisteet mennessään, jotenka motivaatiota ei luulisi betonimiehiltä puuttuvan.

Kuortane ottelun voiton tärkeimmät tekijät löytyvät pöytäkirjan osiosta kokoonpanot, eli koko joukkue ja yhtenä heistä perjantaina vahvuuteen tullut Antti Kemppainen. Mies ei paljon vastuuta saanut mutta asenne tapahtumaan aina positiivinen ja esimerkillinen, se sai muutkin miehet hommaan mukaan. Ratkaisevin ase kotijoukkueella löytyi taaskin katsomosta, mistä tarvittava kannustus selätti yhden sarjan kovimmista joukkueista. Suuri kiitos yleisölle! Viidennen erän tasatilanteessa 9-9  aikalisä kotijoukkueelle, minkä jälkeen huutomyrsky sekoitti nuorten miesten ajatukset eikä voittajasta ollut epäselvää. Eka voitto ja apina oli ravisteltu selästä.

KyKy pelasi läpi ottelun kuusikolla Humppi, Lampela, Mäkelä , Saulius, Kantonen , Darus ja liberona tietenkin Paananen. Koskela ja Kemppainen  auttoivat heikkoina hetkinä ja voin todeta vilpittömästi he olivat ”tärkeitä lenkkejä”. Kasvamisesta joukkueena näkyy Räihän ja Parkkosen viihtyminen mukana huoltojoukoissa vammojen estäessä pelaamisen.

Sunnuntaina ympäristö oppia Äänekoskelta hakemaan pisteet mielessä.

Yksi yö ei ollut miehistöä hätkäyttänyt, asenne oli peliin samaa tasoa kuin Kuortane pelissä. Vahvuudesta puuttui ainoastaan oppilas Kemppainen. Räihä ja Parkkonen mukana kuitenkin toipilaina, joten suunta oikea. Asia siis kiinnostaa.

Lauantain voitto oli antanut itseluottamusta joukkueelle ja se näkyi tietynlaisena rauhallisuutena.

Eka erä eteni kuten kaikki mutkin tämän syksyn pelit, 16-20 ja sitten alkaa sooloilu, virheitä  omille pelureille ja jos ei heille niin tuomareille ja pisteet kuittaa vastustaja.

Alkaa tuntua puuduttavalle ja kieltämättä haastetta pukkaa. Opittavaa näköjään piisaa jos pelimanneille niin eniten itse valmentajalle. Kysymys kuuluu?, kuinka saat homman toimimaan 20: n. pinnan paremmalla puolella?  No opetellaan pitkän kaavan mukaan ja toivottavasti riittää vieteri itellä  ja etenkin kannattajilla…

Ottelun tulos 3-1 Äänekosken Urheilijoille.( –23 , +25 . –22 , -24 )  tasaisia eriä kuten koko syksyn. Kertaakaan ei olla romahdettu ja monta erää ois tullu jos pelattas 21n pinnan eriä!!

Palkitut lauantaina Huumarkangas ja Rajala. Äänekoskella Darius ja Pölönen.

Viikonlopun pelit osoittivat kuitenkin suunnan olevan eteenpäin ja eniten tasoaan olivat nostaneet Liettuan pojat ja Henkka. Nyt kentällä näkyi jo taisteleva, ja yhtenäisempi joukkue, joten eteenpäin on suunta.

 Lauantaina sitten katsotaan viimeinkin mitä Jyp:in cheerleaderit  saa aikaan lentopallokentän  pelureille ja kannattajille. Lasse ainakin hehkuttaa ja ”näköratio” miehetkin on paikalla. Soiko Salsa  lauantaina 12.11. klo 19.00 kyyjärven liikuntahallissa.

-hannu-

 

KyKy-Betset – Nurmon Jymy  0-3 (21-25)(21-25)(19-25)

Kyyjärven lentismiehet jäivät vieläkin odottelemaan voittoa tälle kaudelle. Kotijoukkue esiintyi aneemisesti ensimmäisessä kotipelissään, miehistö jäikin ottelun jälkeen reiluksi tunniksi miettimään syytä kehnoon suoritukseen. Asioita pohdittuaan joukkue totesi suurimman vian löytyvän peiliin katsomalla, toki loukkaantumiset ovat vaivanneet koko alku kauden ajan, nytkin poissa oli passari huumarkangas joka poti vatsatautia.

Pelitapahtumista ei kehuja ainakaan Kyvyn osalta jäänyt. Nurmolaiset olivat selkeästi yhtenäisempi ryhmä, ja suorituksissa näkyi päättäväisyys. Isäntä joukkueen pelin parantamiseen riittää kun jokainen pelaaja parantaa henkilökohtaista panostaan ja muuttaa yhden miinuspisteen plussan puolelle. Tällä yhtälöllä tuloksen pitäisi muuttua reiluun erä- ja otteluvoittoon. Janne Paananen oli Nurmoa vastaan eniten tasollaan ja palkittiin kuten Jymyn Timo Alanen.

Turha on selitellä enempää, kyllä tällä materiaalilla pitää pystyä parempaan. Olemme pelaajien kanssa velvollisia antamaan parempia suorituksia tulevaisuudessa erittäin runsaslukuiselle yleisölle! Tulevana lauantaina katsotaan mitä on viikossa saatu aikaan. Vastustajaksi saapuu yksi sarjan kovimmista ryhmistä, Kuortane joka koostuu  19- vuotiaiden  maajoukkuepelaajista.

Mahdollisesti tässä pelissä La 5.11. klo 19.00 Kyky-Betset miehistö testaa uutta pelaajaa josta ei sen enempää vielä tiedetä, mutta asioiden loksahtaessa kohdalleen, saatetaan mies ottelussa nähdä.

Todennäköisesti oman panoksensa tulevat antamaan myös Jyp:in cheerleaderit, jotka ovat lupautuneet sytyttymään betonimiehet  ja sarjan parhaan yleisön. Toivotaan näiden konstien tepsivän ja avauspisteiden jäävän isännille. Sunnuntaina miehistö jatkaa Äänekosken vierailulla. Lauantai-illan huumaa odotellen…        

- hannu -

ETTA  -  KyKy-Betset 3-0 (25-22)(25-20)(25-20)

Tappiosarakkeeseen yksi merkki lisää tuloksella 3-0 (-22,-20,-20). Lentopalloseura ETTA  kuritti liiga kokemuksellaan kyyjärven poikia, ilmaiseksi ei kuitenkaan annettu. Tällä kertaa päästiin jo kolmessa erässä  aina vähintään 20 pinnaan  tai yli, mutta sehän ei vielä riitä.

Pelitapahtumat etenivät jälleen totuttuun tapaan, alkuun niskanpäällä mutta erien loppuun tukku omia virheitä ja ETTA:n miehet saivat omansa. Edelleen olen vastaanottajien työskentelyyn tyytyväinen, sen sijaan muilla riittää parannettavaa, peliin osallistutaan liian virkamiesmäisesti. Asenne on jatkossa parannuttava ja jokaisen muistettava että kyseessä on joukkuepeli. Tunnustus on tälläkin kertaa annettava vastustajan pelaajille, onhan ETTA pelannut useita vuosia sm-liigassa ja suurimmalla osalla pelaajista siis pääsarjakokemusta. Palkitut ETTA: Kokko ja KYKY: Astraukas

Nurmon Jymy on tulevana lauantaina 29.10. klo 19.00 vastassa kun betonimiehet pelaavat ensimmäisen kotiottelun. Kyky-Betset on tunnettu kovasta kotiyleisöstään ja varmaa on notta Nurmoolaaasten  muistissa painaa viime kevään nöyryytys. He eivät halua sen toistuvan, ovat  hommanneet poliisin joukkoihinsa ja aikovat  tarjota kurmootusta. Luulis katsomon täyttyvän ja eritoteen pelureitten ymmärtävän mistä on kyse... ??

-hannu-

HU - KyKy-Betset  3-1 (22-25)(25-19)(25-22)(25-22)

Lauantaina joukkue matkasi keski-pohjanmaalle vajaalukuisena , Juha Lampela ja Jukka Mäkelä puuttuivat vahvuudesta mutta vastaavasti Darius oli saatu pelikuntoon ja muut pelaajat täyttivät paikkansa esimerkillisesti.

Ottelun lopputulos HU:lle 3-1. Pelin ensimmäinen erä antoi viitteitä tulevasta ja HU hermoili kotisalissaan kun vastaavasti KYKY pelasi ilman paineita. 17-17 asti pelattiin tasaisesti mutta eroa alkoi syntyä kun betonimiehet rakensivat torjunnan ja puolustuksen  kohdalleen. Jatkopalloista tehtiin pisteet ja eka erä ansaitusti Kyyjärvelle. Toinen erä mentiin myös 14-14 tasaisesti kunnes isännät tulivat keskihyökkäysillä ohi torjunnan ja kuittasivat voiton luvuin 25-19.

Tauon jälkeen näytti kolmas erä kääntyvän jo kyyjärven suuntaan , Kykyn johtaessa 16-20 mutta HU:n passari löysi pimennosta nousseen Mikko Keskisipilän ja häntä ei pidätellyt mikään. Mies käänsi kovilla ja järkevillä lyönneillään koko ottelun Himangalle. Neljäs erä käytiin lähes samoin kuin kolmas ja Kyky ei siinäkään pystynyt pitämään 3-4 pisteen johtoaan vaan päästi isännät niskan päälle ja ottelu oli valmis.

Kyky-Betsetistä palkittiin Saulius  ja HU:n palkinnon pokkasi ansaitusti Keskisipilä.

Omasta joukkueesta näkyi kuitenkin eteenpäinmenoa tulleen , etenkin vastaanotto Jannen osalta on tasaantunut ja Kimmo + Darus  hoitivat oman osuutensa hyvin. Paterihyökkäykset Janilla  9/8 Raimolla 7/4 oli selkeä parannus Luja otteluun. Henrik parantaa tasoaan , lisää ruokaa ykköstempoon niin laitamiehet kiittää. Torjunnan kunkku tälläkin kertaa oli Raimo joka kesyttää vielä monta hyökkääjää ja virnistää päälle. Parkkonen , on semmonen kone jonka aika vielä tulee ja myöskin näkyy .

Vielä opiksi joukkueelle että ottelua ei voi voittaa 17 syöttövirheellä Parempaan suuntaan kuitenkin mennään ja ensi viikon matkakohteena Oulun ETTA joka muuten viime vuonna pelasi SM-liigassa.

-hannu-

 

Luja - KyKy-Betset  3-0 (25-18)(27-25)(25-21)

Kyyjärven lentis miehet kokivat sarja-avauksessa saman kuin vuosi sitten. Tuliaisina ei ollut erääkään laihialta,ei edes kunnon "laihialais vitsiä". Aloitus sarjakauteen muistutti viime kautta, kaksi miestä aloituskuusikosta toipilaana. Jukka Mäkelä loukkasi perjantain harjoituksissa sormensa ja Darius potee kyynärpäätään, tasoitusta annettiin kun kaksi pisintä miestä lähti toipilaana otteluun. Laihian Luja on sarjanousija, mutta se on satsannut kauteen ja se näkyi myös kenttätapahtumissa, pituus – ja kotietu, siinä avaimet peliin. Kykyn heikko aloitussyöttö ja yksipuolinen hyökkäys eivät jätä mitään seliteltävää. Runsaslukuinen kotiyleisö ja hyvä kannustus antoi isännille vireen voittoon.

Kyky:stä palkittu Saulius Astrauskas, piti betonimiehet mukana kaksi ensimmäistä erää, vastaanoton toimiessa. Kolmannessa erässä Dariuksen paikalle tullut Jukka Mäkelä näytti mistä on kyse jos puhutaan asenteesta, murtunut sormi ei tahtia haitannut, adrenaliini oli huipussaan ja tulos Jukalle kiitettävä, siitä voi moni ottaa mallia. Tämäkään ei vaan riittänyt, ehkä toisen erän jatkopisteillä hävitty taistelu ratkaisi tasaisen kohtaamisen kotijoukkueelle.

Sarjan piti jatkua jo ensi sunnuntaina kotiottelulla Tornion Lentistä vastaan, mutta tähän on tullut muutos ja ottelu siirtyy joulukuulle.Seuraava ottelu on sitten vieraspeli Himangalla 15.10.

 

KyKy-Betset - Pateri    0-3 (22-25)(18-25)(20-25)

Ottelusta lisää tästä linkistä: http://www.nopolanews.fi/index.php?selectedNumber=61&article=868&teema=18

 

 

Turnauksen tulokset

                                        KyKy-Betset - Kuortane    2-1   (25-17)(19-25)(25-22)

          Luja - ÄU    1-2    (27-25)(20-25)(19-25)

                                        ÄU - Kuortane    2-1    (32-30)(17-25)(25-19)

                                        KyKy-Betset - Luja    1-2    (23-25)(20-25)(25-18)

                                        Luja - Kuortane    0-3    (18-25)(17-25)(15-25)

                                        KyKy-Betset - ÄU    1-2    (23-25)(25-18)(16-25)

 (Otteluissa pelattiin 3 erää)

 

Kausi 2004-2005

OYUS - KyKy-Betset  0-3 (22-25)(14-25)(22-25)


Kyky-Betset päätti kautensa m1-sarjassa voittoon Oulussa. Pitkä matka kyyjärven poikien jaloissa ei näyttänyt tänään miltään eikä edellis viikonlopun kotivoittokaan horjuttanut keskittymistä. Merkityksetön peli sarjataulukon kannalta kiinnosti koko joukkuetta ja matkaan lähdettiin täydellä joukkueella, vain Jani Räihä ja Olli Löytönen puuttuivat. 12 nimeä saatiin pöytäkirjaan mikä kuvaa poikien asennetta , siitä kiitokset!
OYUS:n poikien "kipsi" helpotti Kyyn peliä ja vajaa tunti riitti pistepotin kuittaamiseen. Omillamme alkoi itseluottamus kestää kaikilla pelin osa-alueilla ja virhesumia ei tehty. Torjunta Juhan ja Raimon johdolla napsi hienon määrän pisteitä, vastaanotonkin toimiessa passarit kiittivät ja hyökkääjillä oli helppo työ hoitaa loppu. Hienointa päivän retkessä oli havaita oman ryhmän motivaatio ja yhteenkuuluvuus, tähän on tultu ja uuteen kauteen rakentaminen alkaa. Toivottavasti sama jengi nähdään tulevaisuudessakin yhdessä ja nautintoja tarjoillaan suuntaan sun toiseen.

jk. Astrauskas matkaa "kesälomalle" savoon ja sitten alkaa HTT:n uutiset !! kuvaruutu kuulumisiin....

Upea päätös I-sarjakauden kotipeleille

 Kyky-Betsetin miesten I-sarjajoukkue tarjoili salin täydelle yleisöä jännittävän parituntisen viimeisessä tämän kauden kotiottelussaan Nurmon Jymyä vastaan. Salin tunnelma oli todella mahtava ja suuri kiitos siitä kuuluu kotijoukkueen lisäksi JYP:in cheerleadereille, jotka esiintyivät niin ottelun aikana kuin erätauoillakin. Ilman cheerleadereitakin ottelu jätti mukavan maun Kyky-Betsetin kannattajille, sillä kotijoukkue onnistui nappaamaan mukavan päänahan, sillä Nurmo kaatui erin 3-1, eräpisteet 25-23, 21-25, 26-24 ja 28-26.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta ailahtelevaa pelaamista ja tasapistein erää tahkottiin, kunnes Kyky-Betset vei sen lopulta kahden pisteen erolla. Kyvyn aseena oli todella hyvä torjuntapeli ja myös nosto toimi hyvin. Toinen erä oli Nurmon hallintaa aina 13-14 tilanteesta saakka, jolloin Nurmo pääsi kovilla syötöillään muutaman pisteen karkumatkalle ja puristi erävoiton itselleen. Kolmannessa erässä nähtiin huikeita palloralleja ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Enimmillään Kyky-Betset johti jo neljällä pisteellä, mutta Nurmo tuli tasoihin ja sai jopa eräpallonkin, mutta Kyky-Betset ei luovuttanut vaan käänsi erän itselleen hyvällä torjunta- ja nostopelillä. Neljäs erä näytti menevän vieraille, sillä Nurmon johti erää jo viidellä pisteellä tilanteessa 11-16. Tärkeässä paikassa Saulius Astrauskas onnistui hyppysyötöissään ja kuroi etumatkaa kiinni kolmella pisteellä. Kyky-Betset sai taas pelivireen kuntoon ja nousi tasapisteisiin 18-18. Lopulta erä päättyi 28-26 kotijoukkueen eduksi.

Kyky-Betsetin joukkueesta palkittiin parhaana Jukka Mäkelä, joka onnistui hyökkäyspelissä mainiosti. Vastustajan parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Jari Tuominen, jonka laitahyökkäykset olivat tehokkaita ja syötöt vaikeita. Myös kotijoukkueen Kimmo Koskela pelasi hyvän pelin ja torjuntapelissä kunnostautuivat etenkin Raimo Kantonen ja Juha Lampela. Jälleen kerran Kyky-Betsetin vaihtopenkki osoitti olevansa kullanarvoinen, sillä pelin aikana tehdyt vaihdot vaikuttivat joka kerta peliä parantavasti.

Kyky-Betsetin kausi jatkuu vielä yhdellä vierasottelulla Oulussa ensi viikonloppuna. Kausi päättyy Kyky-Betsetin osalta siihen ja kauden tavoite saavutettiin, sillä I-sarjapaikka säilyy ilman karsintapelejä ja joukkue voi rauhassa keskittyä jo ensi kauteen

JYP:in cheerleaderit mukana

Kyky-Betsetin joukkue halusi juhlistaa hyvin mennyttä kauttaan ja palkita mahtavaa kotiyleisöään kutsumalla JYP:in jääkiekkojoukkueen cheerleaderit vierailulle Kyyjärvelle viimeiseen kotiotteluun. Tytöt tulivat päivällä Kyyjärvelle ja opastivat paikallisille tytöille cheerleaderin perusteita. Iltapäivällä oli ruokailu Paletissa ja tutustuminen Betsetin tiloihin. Betsetin tiloissa tytöt saivat valmistautua illan näytökseen ja jääkiekon tapaan cheerleaderit taputtivat kotijoukkueen kentälle. Ottelun aikana he esiintyivät tuomarituolin takana. Erätauoilla tytöt saivat enemmän tilaa ja yleisö sai nauttia vauhdikkaasta showsta. Cheerleaderjoukkueen kapteeni Saija hämmästeli Kyyjärven salin tunnelmaa ja yleisön paljoutta:

-         Tosi mahtava oli saada kutsu tänne Kyyjärvelle ja aina on mukava lähteä vähän erilaiseen ympäristöön pois tutusta kotihallista.

Saija ja Suvi eivät halua paljastaa sukunimiään, sillä toisinaan cheerleaderit voivat joutua ikävänkin huomion kohteeksi, mutta muuten he pitävät harrastuksestaan yli kaiken.

-         Olemme harrastaneet lajia jo yli neljä vuotta eikä loppua ole vielä näkyvissä. Cheerleadereissa parasta on se, että joka viikko pääsee esiintymään ja tanssimaan ja myös kuuluminen JYP:in kokonaisuuteen on hienoa, tytöt kertovat.

Joukkue harjoittelee kerran viikossa ja pelikauden aikana lisäksi joka viikko on kotipeli. Kesätaukoa ei varsinaisesti ole, vaan kesä kuluu peruskunnon kohottamiseen ja seuraavan kauden koreografioiden suunnitteluun ja harjoitteluun. Tällä hetkellä mukana on 13 tyttöä ja uusia tyttöjä pääsee mukaan valintakokeiden kautta. Joukkueen ikähaitari on 17-21 vuotta.

-         Tämä laji vaatii sitoutumista, sillä tämä on joukkuelaji. Rytmitaju on myös yksi edellytys ja laji vaatii jonkin verran myös kuntoa, mutta tärkeintä on huumorintaju ja hauskanpito, Saija ja Suvi sanovat.

Laji myös antaa todella paljon, sillä joukkueen mukana tulee hyviä kavereita, yhdessä tekeminen on hauskaa ja kuuluminen JYP-organisaatioon tuntuu hyvältä, tytöt kuvailevat

Muurle pehmitti KyKy-Betsetin 

Liigakarsintaan ja pohjoislohkon voittoon matkaava MuurLe ei antanut mahdollisuuksia vierailleen, lopputulos puhtaasti 3-0.Kyky-Betset pelasi ilman Astrauskasta joka paranteli kättään, häntä tuurasi ennakkoluulottomasti Antti Kemppainen. Kyky peluutti muuten normaalia kuusikkoaan antaen kuitenkin peliaikaa jokaiselle mukanaolleelle. MuurLen paremmuus ei jäänyt missään vaiheessa epäselväksi, kymmeneen pinnaan asti onnistuttiin kiusaamaan, sen jälkeen "Liigakokemus" tuli esiin. Kimmo Koskela palkittiin Kyvyn parhaana ansaitusti, vastaanotossa oli tapahtunut parannusta ja näytti mies olleen kunnossa joka osa-alueella. Tausta tukea puollustukseen tuli libero Paanaselta, kuten koko joukkueelta.Tämä ottelu toimi joukkueellemme hyvänä harjoitteena seuraavaan kotiotteluun josta lähdetään lunastamaan sarjapaikkaa. Voittamiseen tarvitaan kuitenkin tahtoa, onnistunut harjoitus viikko sekä hyvä keskittyminen. Joukkueella on nyt hieno tilaisuus näyttää "kyntensä" ja lunastaa tavoitteensa.
JYP HT:n tanssitytöt saapuvat esiintymään runkosarjan viimeiseen kotiotteluun ja  kannustamaan kilpaa kotiyleisön kanssa poikiamme voittoon.
Vastustajaksi sapuu Pohjanmaan komeus NURMON JYMY !

 

KyKy-Betset nöyrtyi KemPyn käsittelyssä. 0-3(13-25)(15-25)(17-25)

Kempele näytti isännille sunnuntaina mikä on sarjakärjen taso ja mitä merkitystä harjoittelulla on. Taktinen syöttö rikkoi vastaanoton ja tätämyötä passareilla oli mahdoton tehtävä rakentaa hyökkääjille kunnollisia paikkoja. Onnistumisia ei hyökkääjille tullut, harvoistakin tilanteista tuloksena oli useimmiten piste vastustajille. Aloitussyöttö tuotti vaikeuksia eikä torjunnastakaan kenttäpuollustukselle apuja tarjoutunut.
KemPy oli tälläkertaa liian kova pala hampaattomalle kotijoukkueelle. Joukkueiden parhaina  palkittiin, KyKy-Betsetistä Antti Kemppainen ja Kempystä Henri Hannunniemi. On syytä keskittyä omaan harjoitteluun ja hoitaa sarja kunnialla loppuun. Asennetta täytyy löytyä viimeisiin otteluihin, jokainen pelaaja pystyy parempaan niin peleissä kuin harjoituksissakin.
Salintäyteinen yleisö ansaitsee joukkueeltamme parempia suorituksia, olemme sen velkaa maksaneille kannattajille. Suuta hevosenkengälle ja odottelemaan Nurmon Jymyä runkosarjan viimeiseen kotiotteluun helmikuun kuudentena, mitä ennen vieraillaan Muuramessa.

Kevätkausi alkoi tappiolla

Kyky-Betsetin vuosi sarjassa käynnistyi tappiolla Kajaanissa. KaNMKY maksoi potut pottuina eli kuittasi syys kauden tappion Kyyjärven lentopalloilijoille. Ottelun taso ei noussut kummankaan joukkueen virheiden määrän vuoksi korkealle. KaNMKY oli selkeästi kiinnostuneempi osapuoli sarjapisteiden osalta ja ansaitsi ne oikeutetusti.
Ensimmäinen erä oli NMKY:n lahja, kuudella hyökkäys pisteellä saatu erävoitto vaati melkoisen määrän virheitä vastustajalta. Kolmessa seuraavassa isännät lopettivat virhetehtailun ja vieraat vastaavasti epäonnistuivat lähes kaikessa. Kyky-Betsetin riveistä ei löytynyt vastuun kantajaa, kukaan ei noussut edes omalle tasolleen.
Mitään selkeää syytä ei tappioon tarvitse hakea, valmistautuminen ja terveystilanne ok, sekä tarvittavat pelaajat paikalla mutta ei vaan tänään tuntunut onnistuvan mikään.
Palkitut oli Kajaanin Janne Karppinen ja Kykyn Saulius Astrauskas.

Tulevalla viikolla on syytä keskittyä olennaiseen  ja harjoitella, sunnuntaiksi nimittäin saapuu sarjan selkein ennakko suosikki Kempeleen Pyrintö.
KemPy on satsannut taloudellisesti varmasti eniten: on ammatti valmentaja sekä päätoiminen toiminnanjohtaja. Molemmat alansa huippuja Suomen lentopallosarjoissa. Valmentaja Kari Raatikainen viime keväänä SM-finaalissa hopeaa Salon Piivolleyssa ja toiminnanjohtaja Vartiainen otti kultaa Pielaveden Sammossa. Tässä motivaatiota kannustajille ja erityisesti koko Kyky-Betsetin joukkueelle.

HU katkaisi KyKy-Betsetin voittoputken

KyKy-Betset kohtasi kotisalissaan Himangan Urheilijat.Himanka oli saanut kokoon parhaan miehistönsä.Joukkueessa oli mukana mm. edellisenä viikonloppuna Suomen cupin finaalissa Salon Piivolleyn riveissä esiintynyt Antti Kaattari.Kotijoukkue esiintyi ilman Kristian Kaissia ja Kaissin paikalla vastaanottajana hääri Kimmo Koskela onnistuneesti.

Ensimmäinen erä päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen vieraiden voittoon 28-30.Molemmille tarjoutui mahdollisuus katkaista erä itselleen,mutta HU:n rutiini ratkaisi erän Keskipohjalaisille.Tasoltaan erä oli näyttävää lentopalloa.Ehkä ottelun ratkaisu tapahtui tässä ensimmäisessä erässä.Kyvyn poikien pelihuumori katosi hävittyyn tiukkaan erään.

Kaksi seuraavaa erää oli HU:lta selkeää painostusta,mihin kotijoukkue pystyi vastaamaan vain ajoittain lukuisista pelaaja vaihdoista huolimatta.Toinen erä päättyi vieraille 17-25 ja kolmas erä 14-25 ja koko ottelu vieraille 3-0.

Joukkueitten parhaina palkittiin: HU:lta hyvin läpi ottelun hyökännyt Ville Lassila ja kotijoukkueesta lähinnä omaa tasoaan esiintynyt Juha Lampela.

Tuntuu selittelyltä mutta otteluun valmistautumista häiritsi monta asiaa:edellisyön sahapalo jossa oli mukana sammutushommissa joukkueen pelaajia.Toinen passari oli kuumeessa ja toinen edellisen viikon työhommissa ulkomailla ja listaan voidaan lisätä Sauliuksen viikolla sattunut työtapaturma.Mutta kaikesta sählingistä huolimatta HU:lle on annettava tunnustus.Tällä esityksellä HU pystyy haastamaan sarjan kaksi kärkiporukkaa.

Tappiosta huolimatta kotijoukkue saa olla tyytyväinen syksyn esityksiin.Nyt viettämään ansaittua pientä joululomaa ja parantelemaan paikkoja.Kotijoukkueella on takanaan sarjan runsaslukuisin ja kannustavin yleisö.Siitä suuri kiitos heille.

Kyky-Betset jatkaa voittopelejään

Kyky-Betset pelasi kotonaan lauantaina Äänekosken urheilijoita vastaan ja äärimmäisen tiukan ottelun kotijoukkue voitti 3-1 eräpistein 25-19, 23-25, 25-22 ja 25-22. Kyvyn vahvistuksena oli jälleen Kristjan Kais, joka onnistuikin todella hyvin ja hänet palkittiinkin Kyky-Betsetin parhaana pelaajana. Ottelua oli pikkujouluviikonlopusta huolimatta seuraamassa lähes 250 katsojaa ja katsottavaa he saivatkin kyllä koko rahan edestä, sillä ottelu kesti lähes kaksi tuntia. Kauden edetessä Kyky-Betsetin joukkue on kehittynyt nimenomaan joukkuepelaamisessa ja jälleen kerran Kyvyn vahva vaihtopenkki voi ottaa osan voittopisteistä itselleen. Myös torjuntapeli oli tällä kertaa hyvää ja etenkin Raimo Kantonen ja Jukka Mäkelä tekivät tätä ”näkymätöntä” työtä hyvällä onnistumisprosentilla. Hyökkäyspelissä Saulius Astrauskas on aivan omaa luokkaansa ja hetkittäin vastustaja jopa väisteli palloa; niin lujaa se tuli kohti. Sauliuksen myötä kolmen metrin hyökkäyspeli on koventunut ja etenkin etupassaritilanteessa se antaa passarille mahdollisuuden vähän sekoittaa enemmän vastustajan torjuntaa. Myös nostopeli toimi mukavasti ja monia aiemmin lattiaan jääneitä palloja haettiin nyt lähes mahdottomistakin paikoista.

 Vieraspisteet Himangalta

Kyky-Betset pelasi sunnuntaina vieraspelin Himangan Roimaa vastaan ja voitti 1-3 tiukoilla eräpisteillä 21-25, 27-25, 20-25, 23-25. Jälleen voitto oli koko joukkueen saavutus, sillä vaihtopenkiltä löytyi apua joka erässä. Erät olivat todella tiukkoja ja Kyky-Betsetin voiton takana oli parempi itseluottamus ja kylmemmät pelihermot. Eriä pelattiin tasatahtiin aina pariinkymmeneen pisteeseen saakka, mutta sitten Kyky-Betset onnistui rauhoittamaan pelitilanteet edukseen ja viemään tärkeät pisteet kotiin. Kun vielä Kyky-Betsetin nostopeli toimi hienosti libero Janne Paanasen ansiosta, oli hyökkääjillä hyvä tilanne saada hyökkäykset vastustajan kenttään. Myös torjuntapeli oli omalla tasollaan ja kenttäpuolustus liikkui pallojen alle pelastellen vaikeitakin palloja takaisin peliin. Kyky-Betsetin parhaana palkittiin jälleen Kristjan Kais ja toisen palkinnon pokasi Henrik Huumarkangas.

-      Joukkueessa on terve kilpailu pelipaikoista ja se näkyy siinäkin, että vaihtopenkiltä löytyy apu moneen tilanteeseen, Kyky-Betsetin pelaaja-valmentaja Hannu Kalliojärvi kehuu joukkuetta.

-       Kauden edetessä joukkue on hitsautunut hienosti yhteen ja koko joukkue on kehittynyt todella mahtavasti. Kausi on lähes puolessa välissä ja voi olla, että nämä pisteet riittävät jo kauden tavoitteen saavuttamiseen eli sarjapaikan säilyttämiseen. Mutta kyllähän se nälkä kasvaa syödessä ja kun katsoo sarjataulukkoa, niin neljäs sija on vain neljän pisteen päässä…, Hannu Kalliojärvi kertoo.

-        Kristjan Kais kertoo että KyKy-Betsettiä jopa kunnioitetaan vastustajana. Semmoista palautetta on tullut Pielaveden Sammon valmentaja Rando Soomelta joka pelasi Kristianin kanssa samassa joukkueessa viime vuonna Viron pääsarjassa.

Kristjanin kommentit: As it is probably my last performance in KyKy, in summary I think the team has developed a lot and it will become to be real nightmare to all teams in near future. Team has potential, the best thing I found in this little village was the spirit, which is rare in estonia. So I wish all the best for this little team and hopefully their dreams will come true...Kristjan Kais

Sarja jatkuu vasta kahden viikon kuluttua ja silloin lauantaina Kyky-Betsetin kotiluolaan saapuu Himangan Urheilijat.

Vierasvoitto Salsasta

Miesten I-sarjaottelussa Kyky-Betset avasi nyt myös vierasvoittojen sarjan, sillä sunnuntain ottelussaan se kaatoi SalSan Raahesta äärimmäisen tiukassa ottelussa 1-3, eräpisteet olivat 22-25, 24-26, 25-20 ja 29-31. Jokaisessa erässä Kyky oli pari pistettä jäljessä aina 20:een pisteeseen saakka, mutta onnistui kääntämään vielä vastustajan eräpallotilanteenkin voitokseen. Ottelun parhaana palkittiin jälleen Saulius Astrauskas, mutta todella hyvä esitys oli myös Raimo Kantosella, joka torjui tärkeitä pisteitä tiukoissa tilanteissa joukkueelleen. Kyky-Betset käytti joka erässä kaikki mahdolliset vaihdot ja se olikin yksi voiton avaimista. Vaihtopenkki onnistuikin todella hyvin ja pelaaja-valmentaja Hannu Kalliojärvi kehuikin voittoa koko joukkueen voitoksi:

-   Joka kerta vaihtopenkiltä tuli apua tilanteeseen ja saimme sekoitettua vastustajan kuvioita. Nostopeli toimi hyvin ja joukkue oli saanut itseluottamusta edellisviikonlopun kahdesta kotivoitosta. Tästä on hyvä jatkaa tuplapeliviikonloppuun!

Kyky-Betsetin pelit jatkuvat kotipelillä ensi lauantaina ja silloin on mukana jälleen Kristjan Kais kotijoukkueen vahvistuksena. Vastustajaksi saapuu Äänekosken Urheilijat ja sarjapisteiden lisäksi pelissä on Keski-Suomen lentopalloherruuden toinen sija; ykköspaikka kuulunee Muuramelle. Hyvässä muistissa on vielä äärimmäisen niukka 3-2 tappio Äänekoskella ja luvassa on todella tiukkaa vääntöä. Sunnuntaina Kyky-Betsetillä on vuorossa vieraspeli Himangalla ja sinnekin toivotaan kovaa kannustusjoukkoa mukaan.

Täysi potti viikonlopun peleistä

Kyky-Betsetin joukkue putsasi pöydän viikonloppuna, sillä kahdesta kotipelistä taisteltiin kaksi voittoa. Ensin lauantaina OYUS Oulusta kaatui 3-0 ja sunnuntaina Sampo II 3-1. Molemmat ottelut olivat hyvin tasaisia ja jokainen erä päättyi vain muutaman pisteen eroon.

OYUS saapui Kyyjärvelle tosimielellä ja mukaansa se oli ottanut pari pelaajaa vahvistukseksi liigatasolta Oulun Ettan riveistä. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaikka pituusylivoima olikin huikea OYUS:an hyväksi. Lauantain ottelussa Kyvyn vahvuus oli ennen kaikkea vastustajaa parempi nostopeli ja sen myötä myös hyökkäyksessä oli enemmän monipuolisuutta. Vastustajaa sekoitti myös Kyky-Betsetin kahden passarin pelitapa, minkä seurauksena vastustajan torjunta oli hetkittäin hakoteillä. Ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai Saulius Astrauskas, jonka hyökkäykset olivat myrkkyä vastustajille ja syötöt upposivat välillä raakana kenttään.

Sunnuntain ottelu oli todellinen leijonien tapaaminen. Sammon joukkueesta löytyy liigakokemusta kaikkiaan viideltä pelaajalta, kahdella on SM-kulta viime kaudelta ja kaksi heistä pelaa tälläkin kaudella myös liigaotteluita ykkössarjan lisäksi. Ottelu alkoi valtaisan huutomyrskyn saattelemana, kun kotijoukkue asteli pelikentälle. Salin täysi katsomo oli Kyky-Betsetin seitsemäs kenttäpelaaja ja yleisö saikin metelillään vieraat välillä sekoittumaan kuvioissaan. Ottelun edetessä etenkin Sammon vaihtopenkki ja pelaajatkin kuumentuivat tuomareiden tuomioista, vaikka tuomarityöskentely oli täysin tasapuolista koko ottelun ajan. Kyky-Betset voitti ensimmäisen erän, hävisi toisen ja voitti kaksi seuraavaa erää.

Sunnuntain palkittu oli Jukka Mäkelä, jonka torjunnat olivat kohdallaan, puolustuspeli oli hyvää ja hyökkäyspeli lähes virheetöntä. Valinta oli varmasti vaikea, sillä myös Raimo Kantonen pelasi mahtavan pelin etenkin torjuntapelissä, mutta myös hyökkäyksissä.

Kyky-Betsetin joukkueessa pelasi viikonloppuna virolainen, Baltian paras ammattilaisbeachin pelaaja Kristjan Kais, joka toi mukanaan varmuutta nostopeliin ja puolustukseen sekä voimaa hyökkäyspeliin. Jo lauantaina pelissä oli mukana myös uusi, mutta vanha vahvistus eli Teemu Hietalaakso.Teemu oli kuntoutunut pelikuntoon ja pelasi hyvän avauksen ykkössarjassa.

Kais palasi kotimaahansa heti otteluiden jälkeen, mutta lupaili tulla vielä takaisin ehkä jo seuraavaan kotipeliin 4.12.

–  Aivan mahtava vastaanotto oli täällä Kyyjärvellä, Kais kuvaili saapumistaan.

–  Joukkue otti aivan mahtavasti minut vastaan ja samoin yleisö, joten aivan ehdottomasti haluan tulla vielä uudestaan, lupaa Kais, joka on rankattu 17:nneksi parhaaksi beachin pelaajaksi maailmassa ja tavoitteena on olympiakulta Pekingistä 2008.

Ensi viikonloppuna Kyky-Betsetillä on vieraspeli Raahessa ja kotona pelataan siis 4.12. Äänekoskea vastaan.

KyKY-Betsetille vahvistuksia

KyKy-Betset esittelee tulevan viikonlopun peleissä 1-2 uutta pelaajaa.Vaatimattomamman uran omaava peluri on seuran omia kasvatteja.Kansainvälistä kokemusta edustaa Baltian menestynein Beach pelaaja.Molemmat miehet ovat saman ikäisiä ja painoisia.Tervetuloa tutustumaan pelureihin!

JYMY - KyKy-Betset   3-1 (25-17)(19-25)(25-16)(25-16)

Su 7.11. Muuramen tappio ei näkynyt painavan pelaajien otteissa Nurmon Jymyn vieraaksi matkaavia Kyyjärven lentopallomiehiä, pisteet oli haaveena mutta haaveeksi jäi.
Kaksi erää tehtiin virheitä kilpaa kotijoukkueen kanssa ja tauolle mentiin 1-1 tilanteessa. Saulius oli pitelemätön kolmannen erän puoliväliin asti, sitten juoni otteissa muuttui, liekö syynä nilkan muljahdus vaiko väsymys. Jymy vaihtoi Janne Vedenjuoksun tilalle Tuomisen Teemun ja ottelu sai uuden käänteen. Kyky oli luokattoman heikko. Tällä asenteella ja virhemäärällä ei voitoista taistella, parannettavaa jäi niin pelisuorituksiin kuin pelaajien erillaisiin vammoihin, jotka ovat kiusanneet joukkuetta sarjan alkuvaiheesta. Tulevan viikonlopun joukkue nuolee haavojaan ja keskittyy "jumbofinaaliin " OYUSia vastaan. Ottelun palkitut Alanen & Astrauskas ansaitusti.

KyKy-Betset - Muurle         0-3 (20-25)(17-25)(23-25) 

La. 6.11. KyKy-Betset sai vieraakseen sarjan kokeneimman joukkueen.MuurLe ei sortunut missään vaiheessa ylimielisyyteen, vaan näytti mallia niin yleisölle kuin kotijoukkueellekin kuinka pelataan taktisesti ja kurinalaisesti.Vieraiden vastaanotto toimi läpi ottelun ja passari Myllymäki sai tarjoilla hyökkääjille herkullisia tilanteita.Liigassa hankittu kokemus näkyi kaikilla osa-alueilla, ero kotijoukkueen peliin syntyi lähinnä ns. "helpoissa virheissä", niitä ei MuurLen leirissä tehty.Kotijoukkueen Liettualais pelaaja Saulius Astrauskas oli kuitenkin kentän kunkku joka piti isäntiä pelissä mukana etenkin kolmannessa erässä. Sarjan ennakkosuosikki keräsi runsaslukuisesti yleisöä joka tappiosta huolimatta antoi tunnustuksen KyKyläisille.Muurlen palkittu oli Kykyäkin edustanut Jaakko Aninko, isännistä Astrauskas.

KyKy-Betset - Kempy

KyKy matkasi sunnuntaina Kempeleeseen jossa se kohtasi Kempyn miehistön.Ennakkoon arveltuna vastus tuntui kovalta,olihan joukkueen valmentajana mies suomen huipulta, Kari Raatikainen. Joukkueella on tähtäimessä liigakarsinnat ja parin vuoden sisällä vakiinnuttaa paikka suomen pääsarjassa.KyKy ihmetteli pari erää vastustajaa ja sen joukkueessa pelaavia entisiä ja tulevia liigamiehiä.Ensimmäinen ja toinen erä meni Kempylle puhtaasti 25-15 ja 25-17.Kempyn syöttö oli sen verran hankala nostaa KyKyn pojille,että se ei saanu missään vaiheessa omaa peliä käyntiin.Kolmannessa erässä KyKy ei enää kunnioittanu vastustajaa liikaa ja pääsi peliin mukaan.Erää pelattiin tasapisteissä aina 22-22 tilanteeseen saakka ja Raatikainen joutu jo herättelemään omaa joukkuetta aikalisillään.Erä kuitenkin ratkesi nosto virheeseen ja ässäsyöttöön.Erä Kempylle 25-23 ja koko ottelu 3-0.KyKyn nostopelissä näkyi ehkä Kimmo Koskelan poissa olo,Kimmoa vaivaa vielä kiusallinen selkäkipu.Ilahduttavaa ottelussa oli Raimo Kantosen muutama paterihyökkäys,sekin alkaa pikkuhiljaa löytymään.KyKyn parhaina ottelussa palkittiin Saulius ja Janne.Nyt onkin sitten parin viikon tauko peleistä ja hyvää aikaa reenata kuvioita kuntoon tulevia koitoksia varten.

 Hu - KyKy-Betset   ja   KyKy-Betset - KaNMKY

Pistetili auki

Viime viikonloppuna Kyky-Betset pelasi lauantaina vierasottelun Himangalla ja kotiottelun sunnuntaina. Vierasottelusta ei tuliaisina ollut kuin lisää kokemusta, sillä Himangan Urheilijoiden joukkue rökitti kyyjärveläiset suoraan 3-0. Peliä kuvaa hyvin Himangan ensimmäisen erän alku, jossa kotijoukkue pääsi jo 10 pisteen karkumatkalle. Kyky-Betsetin selkäranka katkesi eikä peliin saatu otetta ollenkaan. Koko pelin ajan Himanka oli torjuntaa lukuun ottamatta aivan eri tasolla kuin Kyky ja etenkin syöttöpeli oli todella kovaa. Lauantain ottelussa Kyvyn parhaana palkittiin Antti Kemppainen, joka pelasi hyvän pelin yleispelaajana.

Sunnuntaina Kyky-Betsetin joukkue oli koonnut hyvin itsensä ja saikin aivan mukavan pelivireen päälle. Ottelu päättyi 3-1 Kyvyn voittoon (27-25, 25-18, 15-25 ja 25-17). Aloituskokoonpanossa nähtiin uusia nimiä, sillä kuusikossa olivat mm. Jani Räihä ja toipilaana aloittanut Kimmo Koskela. Molemmat pelaajat kiittivät luottamuksesta ja hoitivat homman niin, että penkillä olleet Antti Kemppainen ja Juha Lampela saivat kannustaa sivusta lähes koko pelin ajan. Kokonaisuutena Kyvyn joukkue pelasi tasaisen ottelun ja entiseen verrattuna etenkin kenttäpeli oli liikkuvampaa ja vaikeita palloja puolustettiin peliin aiempaa enemmän. Myös torjunta oli kohdallaan ja Kimmo Koskela toi nostopeliin rauhallisuutta ja selkeyttä. Ottelun parhaana palkittiin Sailius Astrauskas, joka onnistui niin verkolla kuin kolmessakin metrissä. Lusikan syrjässä oli kiinni myös Jukka Mäkelä, joka hoiti monia vaikeita palloja vastustajan puolelle virheettömästi ja väläytteli hyökkäysvoimaansa sekä verkolla että kolmen metrin hyökkäyksissä. Myös Kyvyn vaihtopenkki ansaitsee kiitoksen, sillä sieltä löytyi apua tarvittaessa mille pelipaikalle tahansa.

Ensi viikonloppuna sarja jatkuu Kyky-Betsetin osalta vieraspelillä Kempeleen Pyrintöä vastaan. KemPy ei ole hävinnyt vielä erääkään ja joukkueesta löytyy myös liigakokemusta, joten makoinen päänahka on tarjolla pisteiden makuun päässeelle Kyvylle. Seuraava kotiottelu onkin vasta 6.11.

KyKy-Betset - Roima

Upea tapahtuma, mutta kotitappio

Kotisalissaan viime sunnuntaina Kyky-Betsetin joukkue väläytteli jo sitä kotisalin hurmosta, mitä edelliskausien aikana on Kyyjärvellä totuttu näkemään. Vieraakseen Kyky-Betset oli saanut Himangan Roiman joukkueen ja ottelu alkoi tasaisesti Kyvyn hallitessa hienokseltaan. Ensimmäinen erä päättyikin 25-21. Toinenkin erä mentiin Kyvyn heiluttaessa tahtipuikkoa ja loppunumerot olivat 25-22.

Kaksi voittoerää tuudittivat Kyvyn pelaajat liialliseen hyvän olon tunteeseen ja ote pehmeni kolmannessa erässä. Roima johti lähes koko ajan ja vei erän pistein 22-25. Neljänteen erään Roima sai unelma-alun ja karkasi 0-5 johtoon. Kyky ei saanut juonesta kiinni koko erässä vaan Roima vei sen näytöstyyliin 14-25. Myös viides erä meni Roiman käsikirjoituksen mukaan ja se päättyi 9-15 ja koko ottelu 2-3.

Ottelun alussa Kyky sai hienosti sujumaan kaikki pelinsä osa-alueet ja passari Henrik Huumarkangas pyöritti hyökkäyspeliä monipuolisesti. Pelin loppua kohti virheitä tuli suhteessa enemmän ja hyökkäyspeli muuttui liian helposti luettavaksi. Himangan Roiman parhaana pelaajanakin palkittu Arto Rautio on tämän lohkon passareiden parhaimmistoa ja hän huijasi Kyvyn torjuntaa mielin määrin. Kyvyn parhaan pelaajan palkinnon sai libero Janne Paananen, jonka puolustuspeli oli hyvällä tasolla.

Myös Antti Kemppainen ja Olli Löytönen hoitivat nostovastuunsa moitteetta ja oli mukava huomata myös Jukka Mäkelän löytäneen iskuvireensä. Keskihyökkääjänä pelannut Raimo Kantonen sai myös hyökkäyspallojakin ja tulosta syntyi.

Kausi on vanhennut vasta kuukauden ja kehitystä on porukassa tapahtunut kko ajan. Ensi viikonloppuna Kyky-Betset matkustaa lauantaina Himangan Urheilijoiden vieraaksi ja sunnuntaina on vuorossa jälleen kotiottelu. Sunnuntain vastus saapuu Kajaanista ja toivottavasti sali on jälleen täynnä kannustajia!

 

Kyky-Betset - Salsa

Kyky jatkoi tappio-otteluilla viikonloppuna.
Lauantaina kotisaliin saapunut SalSa vei pisteet Raaheen isäntien hermoillessa. Tulos 0-3 .Selityksille ei ole aihetta, vieraat olivat edellä joka osa-alueella. Runsas lukuinen yleisö  jäi kaipaamaan onnistumisia tuleviin koitoksiin.

ÄU - Kyky-Betset

Sunnuntaina Kyky Betset matkasi Äänekoskelle, tuliaisina edelleen tappio. Yksi nukuttu yö oli antanut kuitenkin voimia ja juokkue näytti osaamistaan. ÄU nousi ahdingosta ja vei trillerin luvuin 3-2. Kyyjärviset jäivät odottelemaan pistetilin aukeamista tulevaan viikonvaihteeseen jolloin vieraaksi saapuu Himangan Roima kaiken nähneen Arto Raution johdolla. Haastetta ja asennetta luulisi sunnuntaina riittävän. Ottelu alkaa muuten klo 19.00 , tervetuloa katsomaan mitä muutoksia Kyky Betset on viikossa saanut aikaan!!

 

KyKy-Betset - Sampo

Miesten I-sarjakausi alkoi Kyvyn osalta vieraspelillä Pielavedellä. Eräpisteet olivat 25-20, 25-19 ja 25-23 eli kyllä Kyky kaatui saappaat jalassa, sillä Sammon II-joukkuetta pidetään etukäteen ajateltuna lohkon kovimpiin lukeutuvana joukkueena. Myös iso sali vaikutti Kyvyn peliin, sillä jatkopalloissa ja helpoissa palloissa tuli luvattoman paljon virheitä. Vastustajan vahvuus oli ennen kaikkea pahat tai ainakin taktisesti tarkasti sijoitetut aloitussyötöt. Syöttöjen kovuutta kuvastaa sekin, että keskihyökkäys puuttui Kyvyltä lähes täysin ja vastustajan oli helppo laittaa torjunta kohdalleen laitahyökkäyksiin.

Kyvyn joukkueessa tulikasteen saivat I-sarjatasolle karstulalainen Antti Kemppainen, joka pelasi koko pelin yleispelaajan paikkaa Kimmo Koskelan potiessa selkäkipua. Myös vasta kesällä lentopalloilun aloittanut Jani Parkkonen hoiti tonttinsa virheettömästi.

Tulevana viikonloppuna Kyky aloittaa kotipelit ja lauantaina vastustajaksi tulee Saloisten Salama Raahesta. Ennakkoon tuumailtuna SalSa on niitä joukkueita, joilta pisteet tulisi napata etenkin kotisalissa, jotta kauden tavoite voitaisiin saavuttaa. Kotisalille toivotaan äänekästä kannustusjoukkoa ja joukkueen toivomuksena on, että salilla nähtäisiin kunnan päättäjiäkin seuraamassa tapahtumaa.