Kausi 2006-2007

Santasport vs. KyKy-Betset 2-3 (25-19)(25-19)(23-25)(9-25)(6-15)

Karsintojen loppukaneetti

 

Maanantaina jatkui soittelut Rovaniemi-Helsinki akselilla ja päädyttiin yhteiseen tulokseen. Urheilullinen kädenojennus tuli Saloisten Salamalta, pelatkaa täällä pitkänä perjantaina, molemmille sama matka ja Salsa hoitaa karsinnan toimitsijat. Kiitos vielä Raaheen, siinä säästyi Santan ja Kykyn rahaa sekä saatiin yllätys vapaa pääsiäiseksi. Ratkaisu tehdään sitten yhdessä pelissä eli kerrasta poikki, siis panokset kovenee.

 

Pitkäperjantai ja suuntana Raahe ja Merikadun sali.Miehistö lähes kaikki mukana, matka taittui turisti bussilla uusinta Bondia katsellen. Ei onnistunut Jameskaan casinolla alkuun kuten kävi betoni miehillekin. SS2 Rovaniemeltä iski taululle shokki tuloksen ja tauolle mentiin 2-0.

Nyt tarvitaan hyviä konsteja, muuten ei mennä syksyllä tehtyjen piirustusten mukaisesti.

Huttunen muistutti poikia miksi ollaan matkassa ja jos häviö kiinnostaa enempi niin siihen ois kannattanut turvautua viikko sitten. Seurasi hetken hiljaisuus, kova karjaisu ja yhtenäinen päämäärä, nyt pojat näytetään.

 

Kolmatta erää mentiin tasaisesti 20-20, sitten SS johtoon 22-20. Hermot piti, tilanne käännettiin 23-24 kykylle. Eräpallon niittasi Niemen Tomi kakkospaikan iskullaan 23-25.

 

Neljäs erä. Taistelu jatkui nyt hieman tasaisempana, 6-8 tilanteessa SS:n hakkurina pelannut Kangaskokko iski hieman leveäksi, protestoi voimakkaasti rajamiehen näyttöä ja puhui lopuksi itselleen varoituksen ja pisteen Kykylle. 6-10 tilanteesta jatkui betonimyllyn rallatus, siinä aukesi tulppa ja peli oli ns. yhtä maalia. Neljäs erä päättyi lopulta murskaavasti 9-25.

 

Viides erä jatkui samalla paukutuksella, torjunta piti, iskut upposi ja puolustus hoiti loput. Taululle numerot 6-15 ja hyppelyt käyntiin. Se on siinä, peli Kykylle 2-3, sarjapaikka otettiin pelaamalla. Kiitos joukkueelle, tavoite saavutettiin ja on aika levätä sekä suunnitella uudet piirustukset. Kumarrus vielä kerran ja moneen  suuntaan.

 

 KyKy-Betset vs. SalSa 3-0 (25-22)(25-22)(25-21)

Jatkoerä KyKylle: 25-15

Aprillipäivänä kotisalissa pelattiin ensimmäisen karsintaparin Saloisten Salaman kanssa toistamiseen. Ensimmäisen osan Salsa vei edellispäivänä 3-0. Betonimiesten rivistöt olivat täydentyneet ja ratkaisu kääntyi kotisalissa isännille 3-0. Mentiin jännittävään ”kuoleman erään” jonka voittaja jatkaa pelejä Santasport2 n kanssa. Tällä kertaa kotisalin merkitys ja yleisön hyvä kannustus palkittiin, betonimiehet yltyivät loistaviin suorituksiin, erä kykylle 25-15.

 

 SalSa vs. KyKy-Betset 3-0 (25-18)(25-21)(25-22)

Kyky-Betset taipui Raahessa 3-0 Salsalle.

Eiliseen matsiin saatiin mukaan 7 miestä. Raaheen asti kaikki hyvin, mutta sitten alkoi joukkueen kapteenilla "poltot". Vatsatauti iski nopeammin kuin kotijoukkue Salama. Peli saatiin kuitenkin vietyä läpi, olihan aamulla vielä hankittu vahvistusta mukaan. Kimmo Koskela teki palveluksen kasvattajaseuralleen ja lähti matkaan. Hyvin mies pelasikin ja siitä kiitos miehelle. Nyt voisi sanoa, että kaaduttiin saappaat jalassa,

Tänään ei Salsa pääse yhtä helpolla, betonimiesten rivit ovat tänään vahvemmat kuin eilen. Pykäri, Jenssen, Janne, Tomi ja Henkka pukevat tänään paidat päälle.

Betonimyllyn käynnistys alkaa klo 19.00 ja ensimmäisen karsintavaiheen ratkaisu pelataan sitten tarvittaesssa yhdellä jatkoerällä.

Nyt katsomaan kumpi pääsee Rovaniemelle pääsiäisenä. Tämä ei ole aprillia !!

 

KyKy-Betset vs. ETTA  3-1 (25-22)(34-36)(25-18)(25-23)

Betonimylly palasi nurkkaan ja Etta nurin

Kyky-Betsetin pojat korjasivat otteitaan ja Jyp:in Cheerleaderit vauhdittivat menoa. Oulun ylpeys etta koki sarjan päätteeksi 3-1 tappion. Tänään onnistui koko joukkue, keskihyökkäys oli pitelemätön ja pallo kuoli nyt laidoiltakin. Passari Huumarkangas  tarjoili rohkeasti eri kuvioita, raati palkitsi miehen kotijoukkueen parhaana ansaitusti. Ettan ykkönen oli keskimies Huuskonen. betonimiesten Lampela ja Kantonen tekivät tuhoisaa jälkeä niin hyökkäyksissä kuin torjunnoissa, Keskarit oli yksi voiton salaisuus. Koko joukkue saa nyt reilun tunnustuksen, aina kun voittaa sarjan parhaan, täytyy kaikkien olla pelissä hyvin mukana. Oululaisten riveissä pelasi useita liigakokemusta omaavia miehiä, nyt ei siitä ollut apua, liekö raskas pohjanmaan kierros verottanut miehistöä.

Pelin huikein toinen erä oli ennätyksellisen pitkä minkä etta vei nimiinsä 36-34. Kolmannen erän hyvä alku vapautti pojat ja saatiin rennosti jatkaa loppuun saakka. Runkosarjan viimeinen peli oli mukava päättää voittoon. Edessä on karsinta vaihe jossa alkuun vastaan asettuu Saloisten Salama Raahesta. Tulevana viikonvaihteena pelataan lauantaina Raahessa ja sunnuntaina kotiluolassa. Otteluparin voittaja jatkaa karsintaa Santasport 2:n kanssa.

Salsan kanssa samat ongelmat, molemmilla vaikeuksia saada paras miehitys otteluihin. Raskas kausi on vienyt mehut pelaajista ja amatööri sarjassa pelataan pitempään kuin esimerkiksi jääkiekon sm-liigassa. Lentopalloliitto on myös kovan ratkaisun edessä, kuinka pelataan seuraavalla kaudella ja mistä riittää joukkueet sarjoihin, pienien paikkakuntien viimeisetkin urheilutapahtumat kokevat kovan kolauksen nykyisellä systeemillä. Nyt on vain pelattava ja kevät tuo tullessaan mitä tuo.

Alustavan ohjelman mukaan sunnuntaina klo: 19.00 liikuntahallissa pyörii mylly ja salamoi !

 

 

Laihian Luja vs. KyKy-Betset 3-1 (25-16)(25-21)(17-25)(28-26)

Lujaa Laihialla, muttei riittävästi

 

Voittoon saakka ei vielä ylletty, peli parani sampo-ottelun tasosta paljon, mutta vielä jäi parannettavaa. Kaksi erää haparoitiin, helpoissa tilanteissa luokattomia virheitä joita ei tällä tasolla saa anteeksi. Vaikea on voittaa erää jos omien virheiden määrää ei saada pienemmäksi. Kolmannen erän jälkeen keskityttiin henkilökohtaisiin suorituksiin paremmalla asenteella ja tulos alkoi näkyä pistetaululla. Syötöt suunnattiin taktisesti järkevään kohtaan ja naapurin keskihyökkäys ei enää  toiminut. Torjujien työ helpottui ja muut osa-alueet pääsivät peliin mukaan paremmin.

Päivän kokoonpanoon sen verran että Pykärin ollessa työvuorossa hakkurina oli Jukka Mäkelä ja Niko-Matti Koskela pelasi nyt yleismiehen paikkaa. Kevättä kohti näyttää keskihyökkäys paranevan, samoin torjunta. Tänään oltiin vaan hitusen huonompia ja selittelyt ei auta, ehkä kotisalin antama etu oli Laihian voiton ratkaisija. Hornankattila on kohta historiaa Laihiallakin, uusi sali alkaa valmistua ja ensikausi on Lujalle juhlaa.

Kyky jatkaa sunnuntaina isännöimällä Oulun Ettaa vastaan ja ettahan on sarjan ykkönen. Alajatkosarjan viimeiseen matsiin tulee yleisölle ja pelaajille vieraita Jyväskylästä. Jyp:in Cheerleaderit saapuvat vauhdittamaan ja viihdyttämään tapahtumaa. Ottelu tuttuun tapaan sunnuntaina klo 19.00

 

 

KyKy-Betset vs. Sampo2  0-3 (21-25)(14-25)(23-25)

Flunssa, Ivanov ja Oki tainnuttivat betonimiehet

 

Sunnuntaina ei pystytty vastaamaan Pielavetisten otteisiin. Kovalla prosentilla iskenyt pihtiputaan lahja savolaisille, Oki Nenye latasi palloa parkettiin hurmiossa eikä voittajasta jäänyt epäselvää. Kotijoukkueesta vasta kolmannen erän lopussa Jani Pykäri väläytteli iskuillaan mutta loppukiri jäi liian myöhäiseksi.

Kuumeen vuoksi poissa oli Mäkelä ja muutama mies pelasi flunssan kourissa. Tehot olivat poissa otteista emmekä pystyneet paikkaamaan menetyksiä.

Teemu Hietalaaksokin oli kutsuttu apuun ja mies näytti olevan entisessä kunnossa pelitauosta huolimatta. Koskela, Niemi ja Huttunen saivat tilaisuuden ja hoitivat osuutensa kunnialla. Darius on menettänyt eestin poikien vierailun jälkeen vireen, toivotaan että mies antaa vielä tehoja kentälle ja innostaa porukkaa jäljellä olevissa matseissa. Pelit jatkuvat seuraavan kerran Laihialla. Edellinen vierailu on vieläkin muistissa, silloin saatiin syksyn ainut voitto.

 

 KaLePa vs. KyKy-Betset 3-0 (26-24)(25-13)(25-19)

Kalajoki kellisti betonimiehet 3-0

 

Ensimmäinen erä jaksettiin loppumetreille 21-24 johtoasemasta osattiin hävitä erä. Se oli niin kova menetys ettei siitä päästy yli. Toinen erä 25-13 ja kolmas 25-19.

 

Pelissä näkyi jotain hyvääkin, keskihyökkäys toimi pitkästä aikaa, Lampela ja Kantonen pelasivat kohtuudella. Laitahyökkäys ei tänään tuottanut tulosta, vastassa oli Kalepan ehkä paras osa-alue, ulottuva ja hyvin liikkuva torjunta. Palkinnon nappasi Pykäri.

Mäkelä ja Koskela tekivät minkä pystyivät, sen sijaan Darius oli unten mailla, flunssa vei voimat eikä liettuan poika ollut tasollaan. Heikoin osamme oli torjunta ja sitä korjaillaan viikolla.

 

Panokset kovenee mikäli Kyky aikoo säilyä ilman karsintaa, tulevana sunnuntaina pelataan vaihteeksi kotisalissa ja siellähän peli on ollut jo mieluisempaa katseltavaa. Vastaan asettuu Sampo2 Pielavedeltä.

 

PS. Kristjan ei pääse auttamaan, vatsalihas oireilee ja leiri lähenee joten ei halua ottaa riskiä. Sanoi että potkikaa Randon joukkuetta persuksille!!

 

Nyt on omilla poijilla näytön paikka...

 

 

Santasport2 vs. KyKy-Betset 3-0 (25-20)(25-16)(25-16)

Kylmää kyytiä Rovaniemeltä

 

Kuljetusliike tarjosi kyllä lämmintä matkaa mutta isäntäväki Rovaniemellä ei ollut yhtä lämmin henkinen. Santasport2 oli päättänyt maksaa tammikuun pelissä koetun tappion takaisin. Eränumerot selvästi 3-0 ja pelistä ei montakaan hyvää suoritusta löytynyt betonimiesten osalta.

Santasport pelasi vahvistusten tukemana mutta ilman Kuoksaa, Kolehmaista tai Kangaskokkoakin he olisivat meitä nöyryyttäneet, olimme jäässä koko orkesteri. Flunssa oli verottanut osan voimista ja pitkä matka puudutti pelurit. Liikkeet olivat kuin itse valmentajalla, nyt ymmärrän miltä veteraani sarjojen pelaajat näyttävät ”nopeinakin”.

Tapahtuma ei jättänyt kovin asiallista kuvaa, yleisöä toimitsijat mukaan lukien n.20. Verkko oli oma lukunsa, en tiedä mutta veikkaan että vanhempi kuin kirjoittaja. Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat selkeästi parempia kuin Kyky. Puitteet molemmille joukkueille samat joten turha on selitellä. Parasta antia saatiin kotimatkalla, tavoitteista ja yhteishengestä otettiin kantaa, suunta oli eteenpäin. Katsotaan onko Kalepa otteluun valmistauduttu paremmilla eväillä.

ps. Huttunen Juha esitti parhaat suoritukset Kykystä, palkintoihin ei Rovaniemellä vaan törsätä ykkössarjassa.

 

KyKy-Betset vs. SalSa 3-0 (25-18)(25-22)(25-13)

Toinen näytös

Jännityksen määrää lisäsi sunnuntaina paikalle saapuneet lentopallo ”gurut”. Pari minuuttia ennen alku seremonioita valotykki temppuili ja tunnelmaahan ei syntyisi ilman pimennystä ja suuren maailman kaltaista sisääntuloa loisteessa, ei hätiä pienen hienosäädön jälkeen laite kuntoon. 

Ensimmäisenä esiteltiin Helen Suvanto, Rivon sisar. Toisena ja kolmantena paikalle astelevat liiton tj. Antti Heikkinen ja Plokin päävalmentaja Martti Karjalainen. Suurimmat taputukset keräsi kuitenkin oman kylän mies, tj. hänkin nimittäin Mäntysen Tapio. Tapio on pitkän linjan urheiluseura mies ja tiehaaran Auliksen aikainen puurtaja. Kyyjärven Saha on saavuttanut kunnioitettavat 100 vuotta. Kyky onnittelee ja ojentaa viirin. Nyt on tunnelmaa kuin suuremmissakin urheilujuhlissa.

Sitten peliin. Tänään vastaan asettuu SalSa Raahesta. Edelliset pelit, molemmilla voitot 3-0, vaikka kumpikin pelattu Raahessa. SalSan legenda Läjä on kertonut että nyt on historiallinen kokemus kun vastassa kolmen maan pelureita. Tämähän on kyllä täyttä totta ja sitä ei suomessa saa muualta kuin Kyyjärveltä.

Pelillisesti samaa kaavaa kuin edellinen matsi. Tarkkailua, ammattilaisten otteet ja taidot alkavat siirtymään omien suorituksiin. Henkka ja Morri paukuttelevat syöttöruudussa vain kovia hypäreitä, ja ilman virheitä. Mahtavaa työtä Paanasella, helppoa on passarin tehdä työtään, noista eväistä. Pykäri taas hoiti oman tonttinsa hakkurina varmuudella ja oli rakentamassa näyttäviä torjuntoja vastustajan hyökkäysten eteen, lisäksi puolustaminen oli nautittavaa katseltavaa. Darius, syntymäpäivä sankari osoitti nyt miksi hän on haluttu peluri kotimaansa alkavaan sarjaansa, kintereillä on kasvattaja seuran lisäksi isojen kaupunkien managerit. Hienot pelit ”Zidalta”, ansaitusti palkittu sunnuntaina. SalSan paras oli hakkuri Hannunniemi.

SalSa yltyi pelaamaan rohkeaa ja uhrautuvaa lentopalloa, sillä mitään hävittävää heillä ei ollut. Kapteeni Äijälä piiskasi omiaan rohkeisiin ratkaisuihin.Tämäkään ei riittänyt horjuttamaan betonimiesten rakenteita, viikonlopun aikana ei löytynyt heikkoja saumoja. Kuten Lampela totesi, joukkue muodostuu kokonaisuudesta, ei yhdestä kentällisestä. Siinä varmaan salaisuus tasaisiin suorituksiin joita Kais ja Vesik täydensivät omilla taidoillaan. Kauden parhaisiin suorituksiin ylti koko lentopalloperhe. Yleisö kannustuksellaan . Lasse, Matti, Jani, Aaro,Veikko, toimitsijat ja pelaajat sekä vieraat. Jokainen osasto hoiti tyylillä tehtävänsä. Kiitoksena kaikille kaksi arvokasta voittoa ja paras palaute Kristjanilta ja Rivolta. Ammattilaiset tullaan näkemään jatkossakin Kyky-Betsetin väreissä. "Tämä on meidän paikka totesivat miehet kuin yhdestä suusta."

Lauantaina homma jatkuu ja suuntana Rovaniemi.

 

KyKy-Betset vs. Luo-Wo 3-0 (25-20)(25-12)(25-16)

Betonimiesten lentopallo show

Uusi polttimo valotykkiin ja kirkkaita tähtiä. Ennennäkemätön lentopallo tapahtuma Kyyjärvellä kokosi runsaasti yleisöä katsomoon, liki 300 henkeä per peli.

Lauantaina vastaan asettui kärkijoukkue Luomu-Wolley Kiuruvedeltä. Edellinen peli hävittiin ylä-savossa niukasti 3-2, joten odotettavissa tiukkaa vääntöä. Kristjan  Kais  ja Rivo Vesik olivat saapuneet jo perinteiselle vierailulle, Rivo tosin ensi kertaa mutta tohtorihan on jo tuttu näky.

Ensimmäinen erä tunnusteltiin ja edes valmentajan tekemä, virhe laittaa pelurit väärille paikoille, ei saanut miehiä kipsiin. Ammattimiehet löysivät paikkansa joukkueesta välittömästi, omilla pojilla oli asenne myös rautaa ja rotaatio muutos kuusikossa ei tuottanut enää ihmetystä, kaikki sujui kuin rasvattu. 25-20 numeroin napattu eka erä katkaisi selkärangan Savon miehiltä ja toisen erän pommi aloitukset tintannut Jukka Mäkelä vei lopunkin huumorin vastustajilta. Toinen päättyi tylysti 25-12. Pitkä tauko ja koppiin ihmettelemään mikä fiilis. Hetken rauhallisuus, tohtori heitti parit ”resetit”, osa eestin, englannin, venäjän tai suomen kielellä. Hapettajaa ei sovi unohtaa, hän antoi omat ohjeensa tuttuun tapaan. Miten olisi voinut uskoa kymmenenkään vuotta taaksepäin, näin se maailma muuttuu, ja miehet sivussa. Ohjeet ymmärrettiin ja suut virneessä kolmanteen erään. Samalla jatkettiin. Parhaana palkittu libero Paananen oli nyt liekeissä, mies tuntui olevan aina oikeassa paikassa ja poimi pallot varmasti peliin. Kolmas erä kotiin 25-16 ja  kalavelat oli maksettu.

Kiuruvesi on varmasti yksi parhaista joukkueista tässä alajatkosarjassa ja tuli täysillä haastamaan meitä. Penttiset ja Kumpulainen ovat liigassa tahkonneet ja Knuutiset omaavat myös pitkän kokemuksen lajin parissa. Kiitettävästi naapuri yritti ja puolusti urheasti. Viron miehet antoivat vaan sellaisen sykäyksen betonimiesten peliin mikä saa tuottamaan tulosta. Pojat ottavat itsestään kaiken irti ja yhtään ei löysäilty, tällä tyylillä mennään vielä pitkälle. Palkitut siis Esa Penttinen ja Janne Paananen.

 

Etta vs. KyKy-Betset 3-0 (25-14)(25-20)(25-19)

Etta tyly isäntä Kykylle

 

Oulun lentopallo ylpeys Etta nujersi vieraansa puhtaasti 3-0. Ensimmäinen erä oli Kykyn heikoin, saatiin vain 14 pinnaa. Vastaanotto tuotti vaikeuksia, johtuen passari Leinosen ja yp. Kokon vaikeista syötöistä. Toiseen ja kolmanteen otteet hieman paranivat, mutta kauaksi jäätiin edellisen pelin tasosta. Pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvää. Toisen erän lopulla oltiin jo 18-20 johdossa, mutta Ettan aikalisä toimi ja tahto ja taito ratkaisivat senkin rimpuilun isännille. Kolmas erä oli muodollisuus, ei löytynyt betonimiesten repuista tänään parempia eväitä, täysi tunnustus Ouluun. Etta ansaitsi voittonsa.

 

 

KyKy-Betset vs. Laihian Luja 3-0 (25-22)(25-18)(25-15)

Betonimiehet ”piikkasivat” Lujaa

 

Laihian Luja sai tuntea nahoissaan toistamiseen Kykyn paremmuuden. Ensimmäinen erä oli tarkkaa pelailua puolin sun toisin, vasta jakson puolivälissä päästiin rinnalle ja ohi. Kotiyleisön tuki ja Lassen rooli antoi uskoa pelaajiin, hermo piti, erä napattiin. Toista oltiin taas alkuun jäljessä 3-6 kunnes mylly käynnistyi ja pyöri sitten omalla vauhdilla loppuun saakka. Pitkä tauko ja varmaan monella ajatus että ”mites nyt” ? Jaahas, hapettajan ohjeet ja niitä noudattaen kauden toinen 3-0 voitto oli ansaittu. Torjunta onnistui nyt paremmin kuin aikoihin ja vastaanoton kanssa se oli tärkeässä roolissa mietittäessä joukkueiden eroja. Vanhaa fraasia voi huoletta käyttää, tänään onnistui koko joukkue, kaikille merkintöjä. Tämähän on sitä joukkuepeliä. Keskustelin muuten erään valmentajan kanssa, joka harmitteli omiensa hengettömyyttä. Totesi vaan että mitä teet hyvillä yksilöillä jotka eivät tiedä mikä on joukkue ja ”henki”.

 

Vastustajan riveissä pelasi Kiistossa liigan mukana pelanneita miehiä, Särkijärvi ja Somppi. Laihian Luja toimii farmina Kiistolle, ja joukkueet treenaavat tiistaisin yhdessä. Nyt napattu voitto ei tullut siis mistään heikosta porukasta.

Omalla ryhmällä on nyt löytynyt tietynlainen halu pelata ja taito nauttia harrastuksesta. Harjoittelussa on aina parantamisen varaa, mutta silloin kun salilla ollaan työt tehdään tosissaan, hyvä näin.

 

Palkituista sen verran että tuttuja varmaan kaikille katsojille molemmat, Lujasta Luoma-Aho, kingi oli porukkansa kingi. Henkka tänään oli puukkonsa ansainnut, kauden parasta mieheltä. Laitamiehet olivat myös iskussa ja vaihtopenkki auttoi tarpeen vaatiessa. Hyvä jätkät !

 

jk. mahtoiko käydä niin että salainen ase oli tänään kykyn ”pitkät” keskipelaajat vai vielä pitempi libero ja passari ?

 

 

Sampo2 vs. KyKy-Betset 3-0 (25-23)(25-23)(25-23)

Sampo väänsi erät tiukasti itselleen

 

Sunnuntaina matka jatkui Pielaveden Sampon vieraaksi. Kolme erää väännettiin tiukalla mahdollisimmalla tavalla ja kaikki erät isännille 25-23. Alku meiltä hienoista hallintaa mutta sitten passari Ivanov sai juoksuttaa meitsin torjuntaa ja peli alkoi tasaantua.

Koskelan Niko-Matti väläytteli taitojaan kolmannessa erässä keskarina ja antoi hyvän kuvan itsestään. Pykäri jaksoi raataa ja palkittiin.

Kokonaisuudessaan viikonloppuna saatiin tiukkoja pelejä, pisteitä ei herunut mutta joukkue on nosteessa. Jaksan luottaa edelleen porukkaan. Seuraavaan voittoon yritetään päästä kiinni tulevana sunnuntaina kun vastaan asettuu betonimyllyä kunnioittavat Laihialaiset Markku Luoma-Ahon johdolla. Kotiluola kuittaa, sunnuntaina taistellaan.

 

KyKy-Betset vs. KaLePa 2-3 (25-12)(25-21)(16-25)(15-25)(13-15)

Kalepa vei pisteet

 

Kaksi ensimmäistä erää hyvin pelannut Kyky-Betset menetti rytminsä ja sortui lopulta virheiden myötä tappioon. Kalajokisten Bulgaari Stankov  paransi peliään eikä betoniseinää löytynyt eteen joten mies mätti palloa kenttään surutta. Hurjasti taistellut kotijoukkue teki pari omaa virhettä viidennessä erässä ja juhlat alkoi vieraiden leirissä.

Kaksi ekaa erää homma toimi hienosti, asenteessa ei ollut ongelmia. Kalepa muutti tauolta järjestystään mihin en reagoinut kuin pelin jälkeen. Torjunta ja syöttö pitää parantua niin vastustajan peliin saadaan ongelmia, siinä tuleviin peleihin kotiläksyä. Keskihyökkäyksiä pitää myös saada aikaiseksi. Palkitut Darius ja Stankov.

 

Luo-Wo vs. KyKy-Betset 3-2 (15-25)(25-20)(23-25)(25-11)(15-12)

Kiuruveden Luomu -Wolley kukisti Kykyn

 

 

Dariuksen hurjat suoritukset siivitti muun joukkueen kovaan peliin Savossa. Paikallinen lentopalloväki näki hyvän taistelun joka päättyi murheellisesti tuomareiden ratkaisuun. Päätuomari eväsi vaihdot ja antoi viivytysvaroituksen kaupantekijäisiksi, loppu oli kosmetiikkaa ja ottelu sai nolon lopun. Kaikesta huolimatta paras peli vieraskentällä koko kaudelta. Darius palkittiin mutta kyllä muutkin pelasivat hyvällä tasolla.

Pelit jatkuu kun lauantaina vieraaksi saapuu KaLePa  Kalajoelta, mielenkiintoinen vastus, kaksi Bulgaaria on nostanut porukan kovaan iskuun. Sunnuntaina jatketaan Pielavedellä joten toimintaa piisaa. Toivotaan lauantaille hyvää kamppailua ja runsasta yleisöä. Liikuntahallin ”lauteet” kuumana ja yleisöä löylyttää Lasse Mansikka-Aho. Peli alkaa tuttuun tapaan klo 19.00

 

KyKy-Betset vs. Santasport2 3-0 (25-20)(25-11)(25-11)

KOTITAIKA MURTUI

Raahesta saadut opit käytettiin hyväksi vaikeassa kotisalissa. Kyyjärven liikuntahalli on pelätty paikka, niin paha peliareena että siellä ei Kyky-Betset voittanut alkusarjassa yhtään peliä. Taika murrettiin sunnuntaina ja betonimylly lähti huristelemaan tuttua jytinää ja kyllä näytti yleisö nauttivan. Pelureiden mieleen oli palautunut viime talven sävelet ja hyvin soi, jatkettiin ”SalSan” tahtiin.

Santasport2 oli vietävänä ja myllärit pyöritti lapin miehiä. Kaikki kunnia Rovaniemen pojille, joukkue oli sairastumisien vuoksi empinyt jättää lähtemättä, mutta periksi ei annettu. Vajaalla miehityksellä ja toipilailla pelannut Santasport ei tänään pystynyt haastamaan Kykyä.

Betonissa sama aloitus mikä eilen, katsomossa uteliaita ilmeitä ja Pykäri ekaa kertaa Kyky paidassa. Jani kertoi hiukan jännittävän mutta pojat säestivät ja hyvinhän mies pelasi. Vallan ”häjyiksi” innostuivat Darius ja Mäkelä, pojat alkoi tällä kertaa kilpailla Paanasen kanssa puollustus pelaajan tittelistä. Noo, muistakaa että hyvän torjunnan takana on helpompi puolustaa!  Kaikesta näkee että joukkueen ilme on nyt oikea ja pojat osaa nauttia hommasta.

Samaa linjaa peluuttamisessa – tavoitteena edelleen ensin säilyminen ja voittoja pitää saada tulevaisuudessakin. Kaikkia pelaajia tarvitaan, ja sekin puoli on ymmärretty, kiitos pojat!Narinaa ei kuulu vaan kaikki näyttää tietävän missä nyt mennään, tämä tekee omankin työn helpommaksi. Viime syksyn yhdeksän tappiota on kasvattanut koko ryhmää, nöyrällä mielellä kohti Kiuruvettä.

 

SalSa vs. KyKy-Betset 0-3 (21-25)(23-25)(17-25)

UUSI VUOSI – UUDET KUJEET

Loppiaisena Raahessa alkanut kausi lähti voitolla käyntiin. Lentopallossa on kaikki mahdollista, yksi uusi mies mukaan ja joukkue oli kuin uudesti syntynyt. Joulukuussa betonimiehet olivat kuin lammaslauma Raahen merikadun salissa, nyt taljat oli lyöty isäntien päälle.

Peli lähti hyvin käyntiin ja jokainen nosti tasoaan, aloitukseen keskelle nuorta verta, Heikki Vierimaa kiitti luottamuksesta ja hoiti hommansa kiitettävästi. Jani Pykärin rooli hakkurina tuotti myös tulosta niin pelaamisessa kuin henkisen puolen nostajana. Mies johdatti ”lampaat” omalle tasolleen ja tulos näkyi taululla.

Ensimmäinen erä oli hiukan totuttelua mutta kokoajan peli parani, Jukka ja Darius näyttivät kilpaa mallia taidoistaan ja ylsivät kauden parhaaseen. Näyttämisen halu oli koko joukkueella. Essolta kun tartattiin niin Darius totesi että näyttää pojilla olevan päät kunnossa. Kyllä oli ja se että mukana olleet 12 pelaajaa ymmärsi pitää hauskaa yhdessä. Henki se on jolla mennään tiukoissa paikoissa voittoon, hyvä Antti ja ”Nakki”. Keskiosasto voitti SalSan vertailussa samoin luvuin 3-0, kokemus jyrää. Peräkentän Paananen saa kiitosta, Henkka kyllä odottaa aina parempaa mutta Jannella on lupa samaan. 

Matkalla takaisin kyllä eniten keskustelua aiheutti talven aikana syyt miksi kaksi vierasvoittoa?Syyksi ehdotettiin vaikka mitä, mutta ainut ero voitettuihin otteluihin löytyi ratin ja penkin välistä.

 

SalSa vs. KyKy-Betset 3-0 (25-21)(25-14)(25-17)

Raahesta ei voittoja, Salama vei 3-0

Kykyläiset eivät saaneet rivejään kuntoon Saloisten Salamaa vastaan. Flunssa rokotti kuten Salamakin. Syyskausi on paketissa, yksi voitto, yhdeksän tappiota. Sarja jatkuu loppiaisena, pelejä kertyy vielä ainakin 14:sta, Mikäli ei suoraa säilymistä saada, jatkuu vielä karsinta johon joutuu kolme heikointa. Jatkosarjan lähtöpisteet, paras saa 5, kakkonen 4 jne. ja kolme heikointa jatkaa nollilta. Takana on siis rankka syksy, tilanteeseen osattiin varautua ja kokoajan on menty hieman eteenpäin, parissa viimeisessä matsissa alkoi keskihyökkäys toimia, se auttaa jo paljon laitureita.

Kuukauden tauko on nyt käytettävä tehokkaasti, tammikuussa ei auta selitellä jos meinataan pärjätä ja pitää kiinni yleisöstä. Vahvistuksia otetaan mikäli sellaisia löytyy. Raahessa mukaan tuli jo Antti Kemppainen joka, olemuksellaan ja asenteellaan kyllä herättää joukkuetta, tervetuloa vahvuuteen. Liberona esiintyi eka kertaa Huttusen Juha ja hyvin mies paikkansa hoiti vaikka flunssa rasitti. Palkinnon Kyky:stä nappasi Henkka Huumarkangas.

Tulevaan sarjaan on nyt aikaa  kuukausi, joukkueen tulee nyt itse asettaa sellainen tavoite mihin se kykenee. Paineita ei ole, seura ei ole painostanut, eikä kukaan muukaan. Jokaiselle suosittelen vilkaisua VaLePan sivuille ja katsokaa kuvista mitkä on pelureiden ilmeet onnistumisen jälkeen, siinä on sitä jotain sanois Topi.

 

Laihian Luja vs. KyKy-Betset 1-3 (21-25)(25-18)(22-25)(23-25)

Ilkivaltaa Laihialla, mopo rotkoon, seitsemän sairaalaan.

No nyt se karkas mopo  reportterilta mutta kyllä se mukavalta tuntu. Ei ikinä Laihialla voitettu, liekkö nyt se kuuluisa tilasto voitto, kuten uskollisin kannattaja järven takaa sanoisi.Voihan se olla että tämä porukka on niin huono ettei osaa hävitä kun kahdeksan kertaa peräkkäin. Edellisen kerran muuten kun kyky on sarjassa voittanut, niin vastassa silloin Laihian Luja. Tais olla liian iso pala, väliin siis 8 tappiota ja aikaa 9 kk. Kalliisti on voitosta kärsitty, toivotaan ettei historia toistu.

Itse peliin, turtunut betonimies ryhmä veti samalla kaavalla lämmittelyt ja paineet annettiin naapurille. Oikeastaan muuta ei sovittu kuin jokainen pelaa joukkueelle ja yrittää vähillä virheillä, sitten jos pärjätään, niin sitten nautitaan. Tänään oli alku helpompi kuin pitkään aikaan, ei tehty perättäisiä virheitä ja pysyttiin jo alussa isäntien kyydissä. Lujan pakka oli hiukan kapeampi tänään yhteensattumien ja sairastelujen vuoksi. Särkkä oli pelannu Kiiston liigan mukana eilen, Koskela töissä, Jylhä sairas. Lampela tykkäs kun Kingi puki naapurilla pelipaidan päälle, totes että päästään taas ottamaan Möttösen mestaruus kisa. Vanhakin innostu ihan hurmoksen partaalle. No sisäpiiristä sen verran että Jenssen joutu venymään takakentällä tiikeri puollustukseen, panoksena isoin traktori jonka meinas Darius kaapata Liettuaan. No vielä menopeli sai jäädä kuolemaan, mutta avaimia se Darius kyseli ja sano että vielä on yks peli ennen joulua, panokset siis kasvaa.

Asiaan – tänään tosiaan eka kertaa onnistu koko sakki, voitto antaa varmasti kaivattua itseluottamusta kaikille, niin pelaajille, yleisölle kuin seurapuurtajille. Tilastojen mukaan suorituksia saatiin tasaisesti joka miehelle ja seuraavaan peliin on nyt helpompi lähteä.Tässä ottelussa jokainen ukko pelasi kauden parhaan pelinsä, kiitos hyvät herrat!

 

KyKy-Betset vs. Nurmon Jymy 0-3 (14-25)(18-25)(23-25)

Betonimiesten kotitaika pitää, tuttua kurmootusta nurmoosta. Musta syksy jatkui ja kauden ensimmäinen voitto saa vielä odottaa kykyläisiä. Pohjanmaan ylpeys Nurmon Jymy ei säikähtänyt valo keilaan joutumista vaan hoiti pisteet mukaansa tylysti 0-3.

Ainoastaan kolmas erä tarjosi katsojille hieman vastinetta, siinä pystyttiin pelaamaan jatkopalloja kun puolustus parani,.kiitos aktiivisemman torjunnan. Oma syöttö oli sillä tasolla että jymyn vastaan otto pääsi helpolla ja sen passari Kangas näytti omassa roolissaan, helppo oli Jukan pyörittää peliä. Vastaanotto ja syöttö jos toimii siitä on jo helpompi koko joukkueen jatkaa, niiden merkitys on kuin kivijalka.

Joukkueena me hävitään tai voitetaan, kaikkien panos tulee näkymään jatkossakin. Parempia hetkiä on varmasti tulossa, koko syksy on tiedostettu ongelmat mutta aika ei vielä riitä, malttia vaan niin kyllä se tulee se voittokin, ilman poppakonstejakin, töitä vaan joka mies.

ps. kinkku sentään jäi kotikylään.

 

KaLePa vs. KyKy-Betset 3-1 (25-18)(25-17)(18-25)(25-18)

Kalajoen lentopallo käytti kykyn alavirettä hyväkseen. Tappio oli betonimiehille seitsemäs perättäinen. Se on nyt lähes täysosuma, toivotaan ettei sama tuuri käy lottoamisessa, unhoittus muuten lentopallo. Kyllä tässä tilanteessa tietysti olisi mielekkäämpääkin aihetta ”pekuloija”, mutta periks ei anneta. Kalajoen ottelussa toistui sama kaava kuten aiemmissakin peleissä. Erien alkuun nippu omia virheitä, ei olla alkuvihellyksen jälkeen valmiina vaan ootellaan ja katellaan että mitähän tänään tapahtuu. Päästetään kaveri karkuun ja sitten pyristellään, mutta ollaan myöhässä vaikkei porukassa tietääkseni ole yhtään hämäläistä.

Kalepa pelissä kokeiltiin Meriruokoa yleispelaajana, Koskela ja Kantonen keskellä. Henkka ja Tomi passas molemmat, juniori kiitti vastuusta kolmannen erän voitolla. Neljännen alku ei hyökkääjiltä kulkenut joten passarin vaihdolla hain uutta rytmitystä, mikä sekään ei tuonut muutosta. Vieläkään mielestäni emme kaadu kenenkään yksittäisen pelaajan tai osa alueen romahtamiseen, virheet jakautuu tasaisesti kaikille.

Tiedän että aikaa on kehittää pallovarmuutta, pelikäsitystä ja tempoa niin harjoituksiin, kuin harjoituksiin saapumiseen, pelitapahtumien järjestelyihin ja varmaan kaikkeen, lista taitaa olla loputon. Mikään asia ei muutu ellei aseteta tavoitetta ja siihen myös pyritä. Kysymys kuuluu, mitä joukkue haluaa tammikuussa, kun alkaa jatkosarja? Asettakaa joku tavoite mikä on realistinen ja minkä eteen löytyy kunnianhimoa. Pelitaidot ei puolessa vuodessa katoa, halut voi vaihdella. Sen takaan kun saliin astuu ”tohtori”  niin himot on hirveät. Pojat olemme velkaa ykkössarjan parhaalle yleisölle, sitä meidän ei ole vara menettää! Sen lisäksi jos ”tohtori” pitää puheensa ja tuo parinsa pitsalle, on syytä korjata ryhtiä, minunkin...       

–Hannu-

 

KyKy-Betset vs. HU 0-3 (19-25)(15-25)(20-25)

Sunnuntain kotiottelussa Kyky-Betset sai vieraakseen Himangan Urheilijoiden joukkueen, jonka tavoitteena kuluvalla kaudella on sijoittua kolmen parhaan joukkoon ja edetä sitä tietä superin karsintoihin. Ottelu alkoi vieraiden komennossa; kotijoukkue pelasi kuin kohmeessa, hyökkäysvirheitä, huonoja puolustuspalloja, nostovirheitä eikä torjunta löytänyt oikeata osoitetta. Erän puolivälissä tilanteessa 8-14, Kyky sai vähän pelin juonesta kiinni ja nousi jo kolmen pisteen päähän, mutta Himanka vei erän kovalla syöttöpelillä pistein 19-25.

Toisen erän alku oli hetken aikaa tasaista, mutta sitten Himanka sai jälleen syötöt kulkemaan ja etenkin Heikkisen Jannen syötöt nousivat joko seinille tai takaviivalle. Himanka karkasi erän alussa jo 6-13 johtoon eikä Kyky saanut kurottua välimatkaa enää kiinni. Erä vieraille 15-25. Kolmannessa erässä Kyky heräsi taistelemaan ja katsomonkin rumpusetti sai säpinää pelimiehiin. Kyky johti erää parilla pisteellä aina tilanteeseen 16-16, minkä jälkeen Himanka vaihtoi passariksi kokeneen Arto Raution. Kun vielä syöttövuoroon asteli Janne Heikkilä, oli Kyvyn johto vain muisto ja vieraat menivät menojaan. Kolmas erä vieraille 20-25.

Kokonaisuutena Himanka oli parempi syöttöpelissä ja kenttäpuolustus oli pari astetta liikkuvampaa. Myös pelin rakentelu oli monipuolisempaa; hyökkäyksiä tuli joka kohdalta ja keskihyökkäykset paukkuivat lattiaan kenenkään häiritsemättä. Vasta kolmannessa erässä Kyky sai torjuntapeliään vähän kohdalleen ja nostopelikin parani sen verran, että passarilla oli jopa vaihtoehtoja passin suunnalle. Himangan parhaana palkittiin Jussi Kaattari, jonka hyökkäykset olivat pitelemättömiä etenkin kakkospaikalta. Kyvyn lusikan pokkasi Niko-Matti Koskela, joka onnistui torjuntapelissään ja puolusti mainiosti. Lusikassa oli kiinni myös lähes koko ottelun passannut Tomi Niemi, joka sai heikoistakin nostoista vielä kelvollisia passeja. Kyvyn ongelmana oli, että passeille ei löytynyt ratkaisijaa.

Ensi viikonloppuna Kyky matkustaa Kalajoelle, jospa sieltä olisi tuomisina jo pisteitäkin eikä pelkästään pelikokemusta...

-Maija-

 

Etta vs. KyKy-Betset 3-0 (25-23)(25-15)(25-16)

ja

 Santasport2 vs. KyKy-Betset 3-0 (25-17)(25-18)(25-14)

KyKy-Betset vieraili viikonloppuna Rovaniemellä  ja Oulussa , tappioputki jatkui jo viiden häviön mittaiseksi. Rovaniemeläinen Santasport  antoi hyvän opetuksen kenttäpelistä ja nopeasta hyökkäyksestä. Herrat Kangaskokko ja Ahokumpu olivat isäntien tehokkaimmat niin hyökkäyksessä kuin syötössa ja torjunnassa. Betonimiehistä ei kukaan loistanut, Niko-Matti  Koskela oli lähimpänä tasoaan. Yöpyminen Ounasvaaralla Lapin urheiluopistolla ja matka jatkui sunnuntaina aamu 9:tä kohti Oulua, Ettaa vastaan. Joukkueen vahvuuteen saapuivat Kantonen ja Lampela. Ensimmäinen erä oli meidän painostusta aina 22-23 tilanteeseen saakka, sitten omat virheet ja erä Oululaisille. Parannusta oli tullut niin torjuntaan kuin aloitussyöttöön, nähtiin jo väläyksiä paterista ja muutama porraskin tuotti tulosta. Toinen ja kolmas erä olivat enempi pyristelyä. Etta vaan on sen tason joukkue ettei se montaa lahjapinnaa tarvitse, kokemus ja taso näkyy joka osa-alueella. Veikkaan superiin joulun jälkeen.

Kaikestaan pohjoisen matkailu antoi lisää yhteistä aikaa joukkueelle ja tilaisuuden kehittää yhteispeliä, seuraava koitos pelataan jo sunnuntaina jolloin vastaan tuttu Himangan urheilijat. liikuntahalli kutsuu klo 19.00

ps. HU on asettanut tavoitteen myös superiin joten paineet ne on vieraillakin.

 

KyKy-Betset vs. Sampo2 2-3 (26-24)(12-25)(25-16)(13-25)(12-15)

Kyyjärven Kyky-Betset miehistö sai nuolla näppejään hyvän loppukirin jälkeenkin, Sampo2 vei pisteet savoon lukemin 2-3. Ottelussa nähtiin varsinasta vuoristorataa, pelin taso heilahteli molemmilla porukoilla ääripäästä toiseen. Kenttä puolustus toimi ajoittain mallikkaasti, sitten taas seurasi helppoja virheitä. Sergei Ivanov antoi liigakokemuksella tunnustusta kotijoukkueelle ja oli yllättynyt  hurjasta huutomyrskystä minkä yleisö sai aikaan, teillä on hieno yleisö! Kiitos kohteliaisuudesta savoon, mutta annetaan aikaa vielä joukkueelle ja kyllä niitä pisteitä vielä tulee. Palkitut ottelussa vierailta Juha-Matti Iivarinen ja isännistä Raimo Kantonen joka pelasi flunssan kourissa. Kolmen kotimatsin jälkeen matkaamme pohjoiseen, lauantaina Rovaniemi ja sunnuntaina Oulu. Toivotaan että kotiin tuliaisina olisi muutakin tuomista kuin kokemusta.

 

KyKy-Betset vs. Lentis-88 1-3 (21-25)(25-18)(19-25)(16-25)

Ei lähtenyt betonimylly vielä täysille kierroksille, mutta yskähtelyä jo kuultiin.sunnuntain peli oli huomattavasti pirteämpää mitä edellis iltana. Tornio-lentis-88 pelasi nopeaa laidasta ja keskeltä, syötöllä saatiin horjutettue osittain, vieläkin vaan pitää kotisalissa satsata pahempaan aloitukseen. Tänään joukkue kuitenkin osoitti sellaisia merkkejä että kyllä voittamaankin pystytään, vaatii vaan harjoitusta uusilta ja vanhoilta pelureilta.
Tornio-Lentis-88 on saanut täksi kaudeksi liigasta kokemusta omaavat Mäkihannun ja Keihäskosken,pojat olivat hankinnan arvoisia. KyKy-Betset peluutti kokoonpanossa ukkoja uusilla paikoilla, Kantonen yleispelaajana eka kertaa, Meriruoko toisena keskarina. Torjunta oli nopeasta hyökkäyksestä huolimatta parantunut huomattavasti. Helpon pallon hoitaminen kuntoon niin tyhmät virheet vähenee ja päästään itse hyökkäämään. Tämä tulee tietenkin
toistojen kautta. Eteenpäin kuitenkin mentiin ja suuntaa jatketaan sillä vastus ei helppone, ensi pyhänä vastaan tulee Sampo2, passarina muuten Sergei Ivanov, mestari mallia 2005. Sytykkeitä siis riittää ensi pyhällekkin klo 19.00.

 

KyKy-Betset vs. Luomu-Wolley 0-3 (21-25)(17-25)(17-25)

No niin se on takana sitten se kauden eka kotimatsi ja mieleen tuli pitkäaikaisen työkaverin kannustus laulu takavuosilta: vastassa ol Kiuruvesi, taas ne KyKyn pojat pesi. No se oli runoutta järven takaa, suoraan Pölkistä. Pelistähän ei tänään jäänyt paljon hyviä hetkiä mieleen, erien alut mentiin osin omilla onnistumisilla tai naapurin virheillä karkuun, mutta sitten
alkoi pallo polttaa joka kaverilla vuorotellen. Ajoittain välähti tuttuakin betoni hurmosta mutta lyhyeksi jäi tanssit tänään. Olkoon selitys nyt vaan niin että uusiutunut on joukkue ja tais olla aikas kaukana se kauden avausvoitto ekassa matsissa. Luomu-Wolleyn parhaana palkittiin Esa Penttinen ja KyKystä Darius Abromavicius. Huomenna, siis tänään täytyy jokaisen potkia itseään ja siinä sivussa vieruskaveriakin, liikettä tarvitaan ja kun muistaa
sen että kyllä sitä saa jos vaan oikeen kovasti yrittää, joskus myös järjen käyttö helpottaa...

Loppukaneettina meikäläisen keskittyminen peliin alkaa nyt, kerkesin vielä faxata yhden uuden pelurin paperit kuntoon, pestä peliasut ja ripustaa ne kuivumaan. Sitä ennen pukukopit siistitty, osittain sali siistitty, pallot pois nurkista. Ja sitten pojat sunnuntaina ei kumarrella, nyt jokainen ottaa vastuuta niin kentällä kuin kentän ulkopuolella! Tämähän on joukkuepeli. kaikki tai ei mitään. Illalla salilla tavataan.
-Hannu

Ja sivujen päivittäjältä vielä semmoset terveiset että lukekaa vieraskirjasta Nopolan kasvatin teksti, ja miettikää mitä siinä lukee! Ja yhdyn Hannun kommenttiin että tämä on joukkuepeli. Kentällä ja kentän ulkopuolella! Osallistutaan kaikki omalla panoksella ottelujärjestely, harjoitus ja muihin hommiin. Ettei ne jää yhden, kahden tai kolmen miehen harteille! Joka jätkä panostaa pikkusen enempi omalta osaltaan, niin hyvä tulee! Mutta ei tämä niin vakavaa hommaa saa olla, ei muuta ku suuta hevosen kengälle ja nautitaan siitä pelaamisesta ja harjottelusta... :)