Kausi 2008-2009

Viides kausi M1-sarjaa takana

 

Lentopalloa on Kyyjärvellä pelattu jo vuosikymmeniä. Nykyisen kunnantalon pihalla ja jopa Lintusaaressa kesäisin oli lajin edelläkävijöillä kentät. Nykyinen taso paikkakunnalla on ollut valtakunnan mittapuussa Helsingin tasoa, seuraava porras ja Nopolan ihme takoisi SM-liigassa.

Kyyjärven ponnistelut lentopallopiireissä on aiheuttanut ihmettelyä, Nopola News ja suorat netti-tv lähetykset M1-sarjan otteluista kotikatsomoihin, seurata voi vaikka Kiinassa…

Kolmesti Kyky-Betsetin paitaan pukenut Kristjan Kais muuten pelasi viime syksynä Pekingin Olympialaisissa parinsa Rivo Vesikin kanssa. Pari vieraili viimeksi Kyyjärvellä keväällä 2007.

 

Kuuseen emme kurkottele mutta seuraava tavoite voisi olla taulukon paremmassa puolikkaassa. Takana on nyt viisi vuotta ykköstä, joka kausi pelaamalla saavutettu paikka. Seuraava askel vaatii panostusta niin taustoilta mutta eritoten joukkueelta. Tavoitteen onnistumiseksi nyt olisi aloitettava työt, mennyt kausi päättyi jo kaksi viikkoa sitten.

Uusi kausi alkaa vasta syys-lokakuun vaihteessa, edelliset keväät ja kesät ovat hurahtaneet aina ihmetellessä. Yleisön ja yhteistyökumppaneiden kiinnostus vaatii parempia tuloksia, nykyinen taso on nähty. Tämän hetken taloudellinen suuntaus ei helpota minkään urheiluseuran varainkerääjiä.

 

Kyky-Betset nimellä kulkeva joukkue on ”piireissä” leimattu rikkaaksi. Sitä se oikeastaan onkin, pelaamme vuodesta toiseen pienimmällä budjetilla, kalleimpien kilpailijoiden kassa on viisinkertainen. Rikkaus onkin meillä jotain muuta kuin kasa euroja, parhaat kumppanit eri osa-alueilla kun puhutaan kokonaisuudesta. Oikeilla ratkaisuilla on selvitty vuodesta toiseen plussa tuloksin, täytyy vain tehdä riskittömiä ratkaisuja.

 

Alueellinen yhteistyö eri sektoreilla on mennyt parempaan suuntaan. Pelaajia on tullut naapuriseuroista, heidän mukanaan uusia katsojia on saapunut lauteille. Seurassa on ollut monia ulkolaisia pelaajia ja kiinnostusta tuntuu riittävän. Kevään hankinnoista molemmille jäi kipinää, joulutauolta Darius Abromavicius ja Aliaksei Yeutukhovich vaihtoivat osoitteet kotimaihinsa ja tilalle saapui uusia miehiä.

 

Argo Arak ja Saulius Astrauskas kumpainenkin ilmaisivat kiinnostusta jatkossakin. Vahvistuksia on tarjolla muualtakin mutta niistä kannattaa keskustella sitten, kun on kotimaan runko kasassa. Tärkeimmät työt on tehtävä taustojen ja talouden eteen. Yksi pohjalainen urheilumies on opettanut seuraavan viisauden; ”Kyllä pelureita löytyy jos ensin on kymmenen kylähullua jotka hoitaa seuran taustat”

 

Joulun jälkeen mennyt kausi lähti uuteen nousuun. Argon ja Sauliuksen mukana pojat hitsaantui yhdeksi joukkueeksi. Argon taito oli saada kaikki mukaan, liberon tontille palannut Rajalan Pekka suitsutti miehen karismaa. Ilmeisesti tohtori Kais oli antanut sen kuuluisan resetin millä on ollut loistava vaikutus. Kyläkauppias Lampela totesi viikko päätös ottelun jälkeen: ”Tähän on huono lopettaa, miehet jäi liian hyvään kuntoon” 

Tuota sanomaa kannattaa kaikkien  mietiskellä.  Pitääkö joka vuosi syttyä pelaamaan vasta joulun jälkeen. Mitäs jos alettais kerrankin työt jo keväällä ja oltais syksyllä iskussa!!

 

Vielä pari riviä. Mennyt kausi lähti yskien käyntiin vaikka startattiin jo heinäkuun puolella. Miehistö uusiutui ja roolitus vie aikansa, kehitystä tuli varmasti suurimmalle osalle. Väitän että jotkut pelasivat jopa parhaan kautensa. Kauden viimeisissä kotimatseissa joukkue oli parhaimmillaan ja yleisö sai nauttia näkemästään. Kuinka saataisiin pelit kulkemaan jo syksyllä samaan malliin?  Siinäpä kysymys… 

 

KyKy-Betset vs. SalSa 3-0 (25-11)(25-18)(29-27)

SalSa kellistettiin kauden päätös matsissa

 

Sunnuntai ja kauden viimeinen peli. Useiden vuosien tapaan sarja päättyi SalSan kohtaamiseen. Raahelaisten kohtaaminen on aina oma lukunsa. Marko Äijälän miehistö sytyttää ja vuoden takainen oppitunti on vielä meillä hyvässä muistissa. Tyrmäykseen päättynyt Läjän vierailu tuntuu pitkään, alta tunti ja kolmen ulkolaisen apu ei meitä pelastanut viimeksi.

 

Onneksi pojat muistivat miten käy jos kulkee takki auki. Taukoon asti mentiin hyvällä asenteella, virheet jäi tosi vähiin ja hommassa oli tekemisen meininkiä. Katsomossa sai nauttia koko rahan edestä. Astrauskas pommitti kauden näyttävimmät lyönnit. Vastaanotto oli hyvää läpi matsin, Rajala ja Argo hoiti suurimman osan ”kuppiin”. Henkka sai lähes tarjottimelle pallot ja siitähän on nautinto pyörittää. Kahville päästiin erin 2-0.

 

Tauolta tuli yritteliäs SalSa ja raahelaiset pistivät betonimiehet lujille. 17-21 oltiin tappiolla, mutta noustiin vielä voittoon 29-27. Erän lopulla torjunta nousi ratkaisevaan osaan, viimeinen piste tuli näyttävällä plokilla ja alkoi ”piirileikki”.

 

Palkinnon nappasi Henkka, raati olisi voinut jakaa samalla jokaiselle jos olis vaan laseja piisannut. Koko orkesteri toimi kiitettävästi. Ulkomaan miehet auttoivat sytyttämään porukan ja kausi sai hienon päätöksen. Katsotaan muutama viikko tellingiltä ja aletaan rakentamaan uusia vormuja…

 

Kiitos kaudesta kuuluu kaikille talakoisiin päässeille !!!

 

Kuula vs. KyKy-Betset 3-2 (22-25)(25-18)(12-25)(25-22)(15-12)

Kuula vyöryi lopulta meittin yli

 

Ylivieskan Kuula vei voiton toistamiseen keskinäisessä koitoksessa. Molemmat joukkueet olivat varmistaneet sarjapaikkansa ja panoksena vain kunnia. Arto Rautio ja kumppanit jäi tällä kaudella kukistamatta. Kuulan miehet halusivat enempi voittoa ja vuoristorataa sujunut peli kääntyi viidennen erän lopussa isännille. Johdettiin jo viimeistä 9-11, mutta niin vaan Kuula vyöryi yli.

 

Ensimmäinen ja kolmas erä jaksettiin keskittyä hyvin, muissa erissä ajatus karkasi ja virhe määrä kasvoi. Hyökkäys jakautui ehkä liikaa Sauliuksen harteille ja lauantai ei ollut Liettualaiselle normi päivä. Kuulan torjunta luki loppua kohti hyvin meidän hyökkäystä ja Kaattarin veljesten torjunta hoiti lopun. Tehtiin vaan liikaa suoria virheitä, latinki ja keskittyminen onneksi siirtyi vielä SalSan kohtaamiseen. Pizzaa pääsi törsäämään Henrik.

 

Kiisto vs. KyKy-Betset 3-0 (25-22)(25-21)(25-23)

Vaasassa vastus kovempaa

 

Vaasan Kiisto ei antanut mahdollisuuksia Kykylle jatkaa voittoputkea. Hyvin aloittanut Kyky-Betset johti ensimmäistä erää jo 19-15 mutta Kiiston kokemus riitti kääntämään lopun Vaasalaisille 25-22.

 

Toinen eräkin mentiin tasapäin kunnes uskallus betonimiehiltä hiipui ja luvuin 25-21 päästiin tauolle. 

 

Kolmanteen erään passariksi tuli Henkka ja mies löyti hyvin pimennossa olleen Saulius Astrauskaksen, joka oli erän hahmo. Liettualainen takoi lähes kaikki pallot kenttään, mutta sekään ei riittänyt erävoittoon. Kiiston rutiini oli vain sen verran kovempi ja luvuin 25-23 erä ja otteluvoitto jäi Vaasaan.

 

Kokonaisuutena peli oli betonimiehiltä hyvä suoritus, Kiisto on hallinnut sarjaa häviten vain kerran Oulussa. Viimevuotista SM-liiga joukkuetta vastaan pelaaminen jää varmasti monien mieleen, yhtään ei tarvi hävetä tappiota. Vaasa tulee olemaan vielä kova sana Liiga karsinnoissa.

 

Huumarkangas muuten palkittiin ja hyvinhän mies palloa jakoi. Koko ryhmä saa valmentajalta kiitosta taistelustaan.

 

Tuleva viikonloppu on sitten sarjan viimeinen betonimiehille.

Lauantaina matkataan Ylivieskaan ja sunnuntaina jatketaan kotona SalSan kanssa.

Raahelaiset tulevat varmasti kovaa, heille on tärkeät pinnat jaossa kun ajatellaan karsintasarjaa. Kykyn kausi saa päätöksen, sarjapaikka on varmistunut.

 

Toivotaan että yleisö löytää tiensä kevään viimeiseen matsiin ja antaa taputukset Argolle ja Sauliukselle hyvistä peleistä. Heidän tukensa laittoi koko porukalle uuden ilmeen ja taas päästiin maaliin kunniakkaasti. Kauden päätös sunnuntaina alkaa klo 19.00

 

 KyKy-Betset vs. Kalevala Sport 3-1 (25-20)(25-9)(21-25)(25-11)

Kalavelkojen maksu

Sunnuntai ja Kalevala Sport Kainuu kokee kolmannen elämysmatkan pohjanmaan portille. Kaksi kertaa on Kainuun miehet poistunut kotimatkalle 3-2 tappio niskassa Möksyn suunnasta. Betonimiehet olivat tylympiä ja antoivat vain erän tulijaisiksi, onhan tänne lyhyempi kuin varsinaiselle pohojanmaalle.

 

Kyyjärven lentismiesten voittoputki venyi jo kolmeen, erät taas 3-1. Kaksi erää saatiin hyvällä taistelulla mutta tauolla hiipi varmaan se hyvän olon tunne. Kaleva tuli ja antoi opetuksen, tässä sarjassa ei kannata leijua, kaveri rankaisee heti. Kaikille joukkueille pätee tämä sääntö.

Neljänteen erään keskareiksi marssi Kyläkauppias Lampela ja ”Köngö” Koskela, molemmat kiittivät luottamuksesta ja viikonlopun tupla sai niitin. Tylyt numerot tauluun 25-11 ja pisteet myllyyn.

 

Kalevalaa vastaan palkittiin Argo Arak, mies näytti kaikille miksi hän on Pärnun kapteenina toiminut. Työskentely kentällä on ammattimaista. Rajalan Pekka liberon tontilla saa arvokasta oppia. Pekka on kolmen matsin ajan kantanut Argon kanssa suurimman osan vastaanotoista. Miesten työnjako näyttää toimivan kuin olisivat pelanneet vuosia yhdessä.

 

Saulius kolmantena uutena miehenä näyttää kasvaneen myöskin, keskittyminen on parantunut ja joukkueen etu on nyt tärkein. Runkomiehistö on saanut sellaiset apurit vierelleen että kaikki hyötyy ja sen voi kyllä aistia kaukaa. Peli-ilo on löytynyt, nautitaan loput matsit kovalla tsempillä ja tehdään hieno kevät seuralle. Vaasan Kiisto on seuraava matkakohde, siellä ei oo vieraanvarasia isäntiä, ovat pitäneet pisteet ittellään?

 

KyKy-Betset vs. Tiikerit 3-1 (22-25)(25-17)(25-20)(25-16)

Betonimylly jauhoi Tiikeri balsamia.

 

Argo Arak ja Saulius Astrauskas mukana vauhdittamassa Kyky-Betsetin uutta tulemista. Kotijoukkue saalisti pisteet lauantaina Kokkolan Tiikereiltä luvuin 3-1

Syksyllä oltiin vastaan tulijoita mutta nyt oli tahti muuttunut. Ensimmäinen erä ihmeteltiin ja Tiikerin tassu iski vielä tehokkaasti Mikko Keskisipilän ja Juho Toivolan syöttäessä pisteet Kokkolaan 22-25. 

 

Toiseen erään saatiin hyvä lähtö ja kaikki näytti toimivan. Syöttö laitettiin pahemmaksi ja naapurin keskipeli alkoi ontua vastaanoton myötä. Torjunta ja puollustus vastaavasti meillä sai tulosta aikaiseksi ja tahti jatkui loppuun saakka.

 

Kolmas ja neljäs erä mentiin lähes toisen erän kaavalla. Uudet vahvistukset omalla panoksellaan ja esimerkillään saivat joukkueen luottamaan itseensä. Passarina häärinyt Tomi Niemi pelasi kovan hammaskivun rasittamana, mutta nyt näytti miehellä olevan tahto onnistua voittamaan kipu ja ensimmäinen kotimatsi tälle vuodelle.Yritys onnistui ja Tomi palkittiin Kykyn parhaana.

 

Toinen suuri onnistuja tulee Soinista, Mikko Väliahon kehitys jatkuu ja kädet kävivät mallikkaasti niin torjunnassa kuin hyökkäyksissä. Tiikeri matsi päättyi Jari Kantosen ässään ja joukkue otti askeleen lähemmäksi suoraa säilymistä. Yleisöä paikalla ennätysmäärä, lähes kaksisataa.

 

HU-Kalajoki vs. KyKy-Betset 1-3 (25-21)(21-25)(20-25)(29-31)

Kyky-Betset  aloitti uuden vuoden uusilla tempuilla.

 

Joulutauon jälkeen joukkueen ulkolaispelaajat vaihtuivat. Darius Abromavicius jäi kotimaahansa Liettuaan ja tilalle palasi vanha tuttu samasta maasta. Saulius Astrauskas teki paluun ja auttoi heti kovalla asenteella joukkuetta nappaamaan kaksi tärkeää pistettä Himangan Urheilijoista.

 

Toinen uusi tuttavuus betonimiehistöön tulee Virosta. Pärnu VK ajautui talousvaikeuksiin ja vanha kaveri soitti kysyen kapteenilleen pelipaikkaa. Tämä tarjous osui nappiin ja päätettiin hankkia mies Belarukseen palanneen Yeutukhovicin tilalle.

 

Argo  Arak on juuri sellainen pelaaja jota tarvitsemme, rauhallinen ja hyvän pelisilmän omaava ammattimies. Argo on pelannut beach-volleytä useita vuosia yhdessä Kristjan Kaisin veljen kanssa. Pärnun kapteeni on kuulunut Viron maajoukkueeseen useita vuosia, viimeksi kaudella 2006-2007.

 

Kyky-Betsetin uudet vahvistukset ovat toisilleen tuttuja jo useilta vuosilta, pari kautta Saulius pelasi Virossa ja yhdenkauden miehet olivat Kyproksella, tosin eri joukkueissa. Kyyjärvelle tulo oli kummallekkin yllätys, sattuma toi tutut pelurit Suomeen.

 

Kyky-Betsetin miehistöön palasi myös kolmaskin peluri, Pekka Rajala palasi armeijan leivistä vahvuuteemme.

 

HU-Kalajoki kaatui viime sunnuntaina 1-3, eräpistein 25-21, 21-25, 20-25 ja 29-31.

Ottelu oli erittäin tärkeä molemmille joukkueille ja nyt onnistuttiin nappaamaan elintärkeät pinnat. (Oli muuten KyKy-Betsetin historian ensimmäinen voitto Himangan kaarihallista)!!! :)

 

Uudet pelaajat sopeutuivat hienosti ryhmään ja pitkästä aikaa nähtiin taisteleva joukkue. Pelissä ei suuria hienouksia nähty, panos oli niin kova että päätettiin pelata vain vähillä virheillä ja siinä ehkä yksi voiton avain. Jukka Mäkelä oli yksi ratkaisijoista, taisi mies pelata elämänsä parhaan matsin tärkeässä paikassa. Saulius Astrauskas palkittiin, ”Sani” kyllä osoitti pelurin merkkejä tarjoten pitsakorttia Jukalle. Jaahas, peli voitettiin kyllä koko porukalla.  Nyt on aihetta kehua kaikkia mukana olleita miehiä, jokainen ylsi hyviin suorituksiin. 

 

Tuleva viikonvaihde on yleisölle ja joukkueelle näytönpaikka. Lauantaina saapuu Tiikerit Kokkolasta ja sunnuntaina Kajaanista vierailee Kalevala Sport. Molemmat matsit tuttuun aikaan klo 19.00

 

Lentopalloliiton Alueiden B-ikäisten SM-kisoissa 16.-18.1. Raahessa  Kykyn Jyri Niemi nappasi pronssia,  Alajärveläinen Tommi Siirilä pelasi samassa Lännen joukkueessa. Molemmat pojat valittiin kisojen all stars kokoonpanoon. Valmentajana hääri Matti Försti. Onnittelut mitallista.

 

ETTA vs. KyKy-Betset 3-0 (25-16)(25-15)(25-12)

Hyvää Joulua ja betonimiehet matkasivat kohti Oulua

 

Oli se aika vuodesta kun kerrotaan kuinka lampaat ja paimenet olivat kedolla.

Niinpä niin, betonimiehet ne vaan matkustivat taas pelaamaan tervakaupunkiin palloa. Oulun Etta oli vastustajana rehti ja reilusti parempi erin 3-0. 

Kykyn joukkue ei suinkaan uhannut isäntien pistepottia, miehet kun tietävät mitä seuraa jos joulun alla tonttu yllättää pahanteosta.

 

Kunniakkaasti kuitenkin kamppailtiin, Mäkelän Jukka sai paketin jo pelin jälkeen, oli kotiinviemisenä Pandan suklaata. Kapteenina pelannut Jukka kyllä tarjoili kavereilleen palkinnosta ja kiitteli kanssa pelaajiaan hyvistä otteista.

 

Katsotaan mitä lahjoja pukki tuo jouluna joukkueelle ja uutena vuotena nähdään miten kiltisti meni viime syksy.  Jännittävää Joulun odotusta!

 

KyKy-Betset vs. NaPa 1-3 (26-24)(23-25)(17-25)(22-25)

Ketut sai joulurauhan ja pisteet

 

Betonimiesten rynnistely herkisti kettulauman ja myllynhaltijoiden saalis jäi laihaksi. Napa oli ekan erän kohmeessa vaikka hallitsikin erää, loppumetreillä käännettiin erä kotiin 26-24 ja toistakin oltiin viemässä mutta taas vaan iski se kuuluisa kipsi, toinen erä kääntyi vastaavasti ketuille 23-25.

 

Tauolla haettiin lohtua ja uutta sykettä mutta kolmas erä helposti meidän avustuksella napapiirille 17-25. Neljänteen löytyi vielä rutistusta, viekkaat vieraat olivat kuitenkin etevämpiä pistein 22-25.

 

Kettujen kettu oli Jussi Sirviö mutta viekkain taisi olla passari Toni Mäkitupa joka kuuluu sarjan passari eliittiin. Betonimyllyn innokkain oli Darius ja Jukka Mäkelä veivasi myös tehokkaasti.

Keskihyökkäyksiä ei paljon nähty, tuntuma puuttui, kahden viikon karanteeni salille kostautui.

 

Betonimiesten joululoma alkaa viikon kuluttua Oulun reissun jälkeen. Sarja jatkuu tammikuun lopulla, perinteinen myllyremontti tehdään yleensä vuodenvaihteessa. Uusi vuosi ja uudet kujeet odottavat. Hyvää Joulua kaikille myllyn ympärillä pyöriville!

 

JyMy vs. KyKy-Betset 3-1 (25-15)(25-27)(25-19)(25-18)

Nurmon Jymy jujutti Kykyn nurin 3-1

M1-sarjan kärkijoukkue Jymylle riitti puolilla valoilla pelaaminen, kaksi sarjapistettä jäi isännille ja vaisu vierailija lähti kotimatkalle mietteliäänä. Betonikaluston yhteistyö ei toiminut, koko joukkue oli kuin unessa. Jymyn pelikään ei suuria hienouksia tarjoillut, osittain kakkos miehistöllä pelannut ”lakeuden ylpeys” jujutteli meidät nurin. Tänään olisi Tornio pelin asenteella saatu muutakin kuin kokemusta mutta kaikki päivät eivät ole samanlaisia.

Parhaita palaajia oli varmasti vaikea löytää, kakkos palkinnotkin jaettiin. Ykköset Darius ja Ruuska. Betonimiesten kakkonen oli ansaitusti nuori libero Jyri Niemi.

Seuraava mahdollisuus joukkueelle tulee sunnuntaina kun vastus saapuu napapiiriltä joulupukin maasta. Napapiirin Palloketut matkustaa nyt keski-suomeen ja kykyläisten on syytä muistella syksyn ruskaretkeä pohjoiseen. Motivaatio pitäisi löytyä helposti kun lukee syksyisiä kommentteja pelistä.

Kotiotteluiden sarja syyskaudelta päättyy ja perinteiset kinkut arvotaan ottelutauolla. Kaikki lauteille katsomaan miltä kettujen saalistus näyttää, metsästys alkaa sunnuntaina  klo: 19.00

 

 KyKy-Betset vs. Lentis-88 2-3 (25-13)(18-25)(21-25)(25-22)(13-15)

Pohjolan pojat piirun verran parempia

Tornion Lentis-88 vei pisteet mukanaan M1-sarjan vierailulta Kyyjärveltä. Betonimiehet tarjosi yleisölle kauden parasta, pohjolan pojat saatiin melkein myllyyn.

2-3 hävittiin, pikkupisteet meille 102-100 kertoo pelin tasaisuudesta. (25-13,18-25, 21-25, 25-22, 13-15). Torjunta ja kenttäpuollustus on mennyt eteenpäin, Lentiksen pelaajavalmentaja antoi tunnustusta betonimiehille, pelin alku oli joukkueeltanne unelma lentopalloa, emme olleet heikkoja vaan Kyky-Betset pelasi loistavasti, totesi Jukka Riekki pelin päätteeksi.

Harmittavan lähellä oltiin voittoa, näillä otteilla kyllä pisteitä vielä ropisee ja nähtäväksi jää kuka joutuu meidän myllyn ruuaksi aikanaan.

Betonimiesten riveissä vahvimman esiinmarssin tekivät keskipelaajat, Tuikka, Lampela ja Väliaho nostivat osakkeitaan. Keskarit tahdotaan aina jättää huomiotta mutta sillä paikalla pelaa usein nöyrimmät ja tunnolliset pelurit.

Toki koko joukkue pelasi mallikkaasti ja jokainen voi olla tyytyväinen, nyt kaaduttiin saappaat jalassa. Hakkuri Mäkelä pokkasi palkinnon, Koskela ja Darra säestivät hyvin laidoilta. Kentän nuorin liberona häärinyt Jyri Niemi yltyi välillä hurjiin suorituksiin ja toimitti pallot usein ”Peuralinnan Paroonille” kuppiin.

Joukkue jatkaa nälkäisenä saalistusta seuraavan kerran Jymyn vieraana Nurmossa. Uusi  mylly on tilattu ja sinne mahtuu paljon tavaraa!

 

SalSa vs. KyKy-Betset 1-3 (26-24)(17-25)(20-25)(25-27)

Raahessa raastava keli ja peli

Betonimies Koskela ilmoitti joukkueelle selkeät ohjeet kun miehistö saapui Merikadun pukukoppiin. Täällä ei hävitä, tärkeimmät voitot on viimeisen kolmen vuoden aikana täältä haettu ja emme tee poikkeusta tänäänkään. Korpraalin sanat upposi joukkueen tajuntaan, ensimmäinen vierasvoitto matkasi rajuilman mukana kohti Kyyjärveä.

Keli ja peli olivat todella rajuja, niin oli betonimiesten tahtokin. Kyky-Betset oli edellisviikon jälkeen luopunut Belaruksen vahvistuksesta, Aliaksei Yeutukhovich oli jo Minskissä perheensä luona. Lataus neljän pisteen matsiin löytyi kuten odotinkin, Saloisten Salama ja Merikadun sali on meille paras mahdollinen yhdistelmä.

Marko Äijälän kanssa tehty yhteistyö ja tiukat keskenäiset kamppailut vuodesta toiseen saa betonimiehet syttymään. Keskittyminen ja kurinalaisuus olivat nyt kauden parasta, Äijälän kommentit olivat oikeita kun hän valitsi kolme parasta laitapelaajaa ottelusta, Mäkelä hakkurina ja yleismiehet Koskela ja Darra. Darius muuten pokkasi vaihteeksi palkinnon.

Älkää kyllästykö mutta taas kerran, meidän vaihtopenkki astui esiin kun pelattiin ns. tärkeistä palloista. Neljännen erän ratkaisijat tuli vaihdosta, Niemen Tomi passasi, puollusti ja syötti loistavasti. Väliahon Mikko tuurasi parin torjunnan arvoisesti kentän kokeneinta Lampelan Juhaa joka oli tehokas keskellä, niin torjunnassa kuin hyökkäyksessä. Kantosen Jari, takakenttien myyrä ei anna periksi, ilmaistarjoilua ei hänen tontilla harrasteta, kaikki pallot on pelattavissa!

Erien kulku oli vaihtelevaa, ensimmäinen hävittiin 26-24, olisi voinut tulla meillekkin, mutta tehtiin omia virheitä. Toiseen sovittiin että nyt tehdään pisteitä vaan itelle ja sehän tehos, 17-25 tauolle ja hakemaan uutta latinkia.

Kolmas alkoi kuten arvelinkin, Läjä pyöräytti rotaationsa ja alku oli sen mukainen. Salaman hakkuri Savela takoi tauluun numerot 6-1, seuraavan kerran 7-2 kun saatiin Darra syöttöruutuun ja alkoi kiri. Liettuan poika tempoi viiden pinnan putken ja päästiin peliin mukaan, siinä taisi iskeä Salama betoniseinään, erä Nopolaan 20-25.

Neljänteen tuli muutoksia Salsan riveissä, Läjä ja Jylkkä kuusikkoon ja uusi vaihde peliin. 9-9 asti vuoroteltiin kunnes Darran avuilla mentiin 9-12 ja aina 12-15 johdettiin.

Pekkä Länkinen halusi vielä muistuttaa mikä on vanhanajan perusleija ja täräytti SalSan viiden pinnan putken. Vaihtoruletti päälle ja Salaman iskuja torjumaan, penkiltä saapuneet sankarimme pysäyttivät ukkosmyrskyn ja jatkopalloihin päätyi erä 25-27.

Edessä oli raastava matka talven pahimmassa kelissä kohti Nopolaa, mutta se ei tuntunut miltään kun mukaan saatiin pisteet. Kiitos pojat, se oli lepanski syöttö ja joukkuevoitto. 

Sunnuntaina samaa rataa ja Tornion Lentis-88, kuten yleisökin, tervetuloa aika sama klo:19.00

 

KyKy-Betset vs. Kuula 0-3 (23-25)(23-25)(26-28)

 KyKy-Betset vs. Kiisto 1-3 (25-23)(26-28)(14-25)(18-25)

Tuplasti turpaan!

Konttaaminen jatkuu betonimiesten lentopallojoukkueella. Lauantaina kohdattiin sarjan kärjessä majaileva tappioton Vaasan Kiisto. Suurta yllätystä oltiin järjestämässä mutta kaikki valui tyhjiin kun toisen erän reilu johtoasema sössittiin. Ekan erän hyvä vire kesti aina toisen erän loppumetreille, 24-21 tilanteessa meni laput silmille, Kiisto kiitti vieraanvaraisuudesta hoitamalla erän pistein 26-28.

Tästä alkoi konttaaminen mikä jatkui samalla kaavalla sunnuntaina. Vaasalaiset muuten hoitivat kolmannen ja neljännen rutiinilla. Muistetaan kuitenkin että Kiiston seuraavaksi suupalaksi joutui NaPa sunnuntaina. Vaasan veri ei nyt helpolla vapise joten ei me huonoille hävitty.

Sunnuntaina päälle vyöryi Kuula Ylivieskasta. Viime kaudella Kykyssä passannut Arto Rautio oli päättänyt näyttää koko kansalle mitä tarkoittaa asenne ja halu voittaa lentopallo matsi. Legendan otteista saa ottaa mallia moni mies, verkon molemmilla puolilla. Asiasta ei tarvinne sunnuntain jälkeen miettiä kauan aikaa jos ihmetyttää mitä pitäis parantaa. Kolme erää hävittiin niukasti riittävällä kahdella pinnalla ja sehän riittää. 23-25, 23-25, 26-28 päättyneet erät kertovat tasaisuudesta ja taas samaa rataa, mikä merkitys on sitten yhdelläkin virheellä? Kaikki lasketaan.

Mielestäni on pieni kritiikin paikka. Joukkue on alisuoriutunut jonkin verran. Parempaan on varmasti ainesta mutta korjaamalla omia virheitä ja keskittymällä yhteisen tuloksen eteen voimme saavuttaa jotain. Yleisön ja sponsoreiden usko horjuu, joukkueen tulisi muistaa ketkä tämän mahdollistavat ja ketkä uhraavat aikaansa lajin eteen.

Anteeksi viikonlopun konttaaminen!  Keskittyminen SalSan kohtaamiseen on alkanut.

 

 KalavalaSport vs. KyKy-Betset 3-0 (27-25)(25-17)(25-20)

Kalevalan kalavelat, 3-0 ja Hyvää Isäinpäivää

Edellisen kerran on Kajaanin, silloisen NMKY:n kanssa pelattu sarjapisteistä 2006 helmikuussa. Nykyinen KalevalaSport maksoi velkansa ja betonimiesten hyvät hetket tulee olla jatkossa pitempikestoisia, jos halutaan olla voittojen tiellä.

Väinämöisen miehet saatiin ekassa ja kolmannessa erässä siltaan mutta liekö ollut Joukahaisen konstit pojilla apuna kun menivät kalkkiviivoilla ohi. Kalevalan tilastoissa muuten näppäimissä oli Mustanpuron korkeushyppy legendan jälkikasvua, Kunto Viirun Tero poika.

Ekan erän 18-22 johto tyrittiin ja sama toistui kolmannessa, 1-7 tilanteesta hyytyi mylly. Asenne ja keskittyminen pitää olla parempi, siihen yhteiseen tekemiseen on jokaisella velvollisuus osallistua, jokaisen sitoutuminen vaikuttaa lopputulokseen. Toistan tälläkin kertaa samaa lausetta, parempaan suuntaan ollaan menossa, kauden parasta, ainakin vieraskentällä. Torjunta alkoi toimia, Alosakin tuntuu parantavan peli peliltä ja onnistumisethan ruokkii kaikkia.

Karmeinta katseltavaa on kuitenkin syöttöruudussa, sille osastolle kaivataan kaikille kohennusta, tulevalle viikonlopulle otetaan käyttöön ”Lepanski-syöttö” se on meidän salainen ase.

Tuleva viikonloppu onkin sitten mielenkiintoinen, kaksi kotiottelua joissa vastustajat on todella hankalia. Lauantaina betonimyllyä esitellään Vaasan Kiiston viimekauden liiga joukkueelle, heille ei muuten ole tällä kaudella löytynyt vielä voittajaa.

Sunnuntaina Arto Rautio tulee Ylivieskan Kuulan kanssa kylään. Betonimiesten haave on kuunnella myllystä uusia säveliä, yleisö vaatii kolinaa!! Molemmat matsit alkaa klo: 19.00

 

KyKy-Betset vs. HU-Kalajoki 3-2 (20-25)(27-25)(25-22)(23-25)(15-13)

Kamppailu oli molemmille joukkueille sangen tärkeä ja jännitys oli sen mukaista. Voittajalle oli tarjolla kauden avauspisteet. HU-Kalajoki tuli nöyrällä mielellä ja tekivät juuri sen mitä pystyivät, kiusasivat minkä kerkesivät ja betonimiesten jalat hyytyivät. Välillä näytti kuin oikeasti olisi ollut kintut valettu betoniin.

Onneksi meillä on mahtavin kotiyleisö, joka jaksoi kannustaa ja oman lisäpotkun antoi tietenkin "Hapettaja". Varmasti suuri merkitys, kun kauan odotettu ikoni palasi joukkueeseen ja sai miehet rennoksi. 

Pelissä ei hienouksia tarjoiltu mutta jännitystä riitti viimeiseen pisteeseen saakka. Apina on nyt pudotettu niskasta. Katsokaa pöytäkirjan lukemia kuvat osiosta, niin näette kuinka tasainen peli loppujen lopuksi oli. Jossakin on laskettu pelin erän ja pelin kestävän saman verran minuutteja kuin hävinnyt saa erässä tai ottelussa pisteitä. 110-110 menivät pikkupisteet ja ottelun kesto 109 minuuttia. 

Niin tärkein meinas taas unohtua, voitto tuli kotiin meille kaikille, jotka hommassa ollaan mukana, enempi tai vähempi! Erin 3-2.

Palkitut: KyKy-Betset: Alosa ja HU-Kalajoki: Ville Lehtinen 

 

Tiikerit vs. KyKy-Betset 3-0 (25-19)(25-22)(25-13)

Tiikerit säikytti betonimiehiä Kokkolan keskustassa

Ei opi joukkue voittamaan ennenkuin on hävinnyt tarpeeksi monta peliä. Kokkolassa saatiin jatkoa tappioputkeen. Tiikerit murahti pari kertaa kun oltiin ekassa erässä niskanpäällä ja sitten alkoi meidän virhetehtailu. Sillä saralla tuntuu tekemistä piisaavan, yhtälailla pelureilla kun valmentajalla.  Edelleen samaa rataa on menty peli peliltä, joka kerta pysytään alussa mukana ja pari virhettä niin päät painuu. Tiikereiden ei tarvinnut ihmeitä esittää kun meidän mylly hyytyi.

Kokkolan raati valitsi tiukan pohdinnan jälkeen betonimiesten parhaaksi Henrik Huumarkankaan, mies teki minkä pystyi, flunssa oli syönyt parhaat mehut Henkastakin. Toinen erä oltiin vielä 20-20 tilanteessa, sitten oma syöttövirhe ja pari muuta huolimattomuus virhettä niin eväät oli syöty.

Ketään ei voi yksittäin osoittaa, kaikkien on parannettava, harjoituksissa mennään jo oikealla tasolla mutta otteet on saatava siirrettyä peleihin. Sanoisiko joku että vika on päässä, itse olen eri mieltä, tarvitsemme aikaa ja pelejä. Kokemusta ei saa kuin pelaamalla ja onhan joukkue uusiutunut viimevuodesta. Laitetaan nyt tappion syyksi vaikka sitten tuo kellojen kääntäminen, olisko siinä aika ero vaikuttanut.

Uusi mahdollisuus on edessä. Tulevana sunnuntaina vastaan asettuu HU-Kalajoki. Vastustaja on fuusio, Himangan ja Kalajoen lentisvoimat yhdistyivät kuten kuntaliitoskin vie pitäjät yhteen vuodenvaihteessa. Joukkue on kasattu raunioista jotka Tiikereihin lähteneet miehet jättivät jälkeensä. Jäljelle jäi kuitenkin paljon kokemusta ja perinteitä lajin parista löytyy.

Esa Lauri on vuodesta toiseen jaksanut painaa lajin eteen, kulttuuri on Keskipohjanmaan kovin ja taas on joukkue sarjassa. Ilman paineita sarjaan omilla nuorilla ja osin konkareilla lähtenyt ryhmä tulee olemaan vaarallinen, on vain ajan kysymys kuka on ensimmäinen suupala nälkäiselle HU-Kalajoelle. Toivotaan että Kyky-Betset herää ja saa pistetilinsä aukenemaan.

Taitaa olla muuten uusi mylly jo tilauksessa. Tulkaa katsomaan Su 2.11. klo: 19.00

 

KyKy-Betset vs. ETTA 0-3 (20-25)(19-25)(18-25)

Etta opetti Kykyä

0-3 ja pisteet ouluun. Ensimmäinen erä oli kohtuullinen, 17-17 tilanteeseen saakka pysyttiin mukana ja oltiin välillä edelläkin. Sama vaiva kuin aikaisemmissakin peleissä, erien loput pitää uskaltaa vaan pelata pää kylmänä. Kokemusta tulee pelaamalla ja meidän aika tulee vielä.

Ettalla rutiinia oli sen verran enempi, ilman Juha Ahoa pelanneet vieraat hoitivat pelin perus asioilla. Syöttö ja taktinen osaaminen oli astetta parempaa, näissä osa-alueissa betonimiehillä riittää kirittävää.

Neljä peliä takana ja voitto puuttuu. Alkusarjan vastustajat kiikkuvat taulukon kärjessä joten vastus on ollut kovaa. Tulevana sunnuntaina Kyky-Betset matkaa paikallis otteluun Kokkolan Tiikereitä vastaan. Tiikerit on herännyt henkiin 15 vuoden unesta ja haluaa ottaa ensimmäiset pisteet kotisalissa meidän kustannuksella. Vieraspisteet he hakivat Kajaanista joten varmaan on tarkoitus jatkaa voittoputkea. Paineet on siis Tiikereillä, me lähdetään kiusaamaan ja yrittämään avauspisteitä, ilmaiseksi emme anna, emmekä saa mitään.

Mainittakoon edellisestä viikonlopusta sen verta että Niko-Matti Koskela kokeili lauantaina MuurLen mukana Kempeleessä liiga ympyröitä. Farmi kautta kehityspelaaja sääntö mahdollistaa pelaamisen kahdessa joukkueessa.

 

KyKy-Betset vs. Jymy 1-3 (17-25)(25-20)(19-25)(21-25)

Nurmon Jymy tainnutti Kykyn kotiavauksessa

Aliaksei Yeutukhovicihin paluu perjantaina joukkueeseen ei auttanut vielä voittoon saakka betonimiehiä. Viime kauden mylläri Jani Pykärin iskut olivat pelin lopussa myrkkyä ja pisteet matkasi Pohjanmaalle. Joukkueiden ero ei järin suuri ollut, pelillisellä puolella Jymyn kokemus ja yhteispeli pelaajien välillä oli toimivampaa. 

Ensimmäinen erä alkoi molemmilta tunnustelemalla ja runsaslukuinen yleisö huokaili lehtereillä, kauaa ei kuitenkaan hissuteltu vaan mylly käynnistyi ja alkoi kiivas taistelu. Erä Jymylle ja toiseen erään isännät hioivat kynsiään sen verran että tauolle päästiin 1-1 tilanteesta.

Latausta haettiin kovasti mutta liikaa puristettiin, kolmas alkoi meidän virheillä eikä Nurmolaiset ujostelleet vaan painoivat menemään, runsaat vaihdotkaan eivät herättäneet joukkuetta.

Neljäs erä jatkui samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin. Pohjalaiset olivat jo karkaamassa selvään voittoon, Tomi Niemi kuitenkin syötteli tilanteen tasoihin 18-18. Takaa-ajo pysähtyi kuitenkin 20-21 tilanteessa muutamaan palloon joista pelaajat ja tuomarit olivat erimieltä. Erän lopussa kuumettiin ehkä liikaa ja rutistus ei riittänyt.

Nurmon Jymy oli odotetun kova, haastettiin ihan hyvin ja keväällä otetaan sitten revanssi. Palkitut ansaitusti Jymyn Timo Alanen ja isännistä Darius Abromavicius joka pelasi kipeällä sormella urheasti.

Betonimiehet saavat jatkoa kotiotteluiden sarjaan sunnuntaina, vastus senkun kovenee.  Oulun Etta tulee vieraaksi käärmeen pesään, betonimylly laulaa tylyä kolinaa ja Liigaan mielivät Oululaiset saavat maistaa tunnelmaa.

Lentopalloseura Etta on jo tällä kaudella kyykyttänyt Liigajoukkueita, Riento ja Pateri kaatui Cupissa ja paikallinen Kempele antautui harjoitus matsissa. Ainakin kuusikollien pääsarjassa pelanneita miehiä on Oululaisilla heittää kentälle. Sunnuntaina siis jatketaan uusilla eväillä,

klo: 19.00 pilli soi!

 

Lentis-88 vs. KyKy-Betset 3-0 (25-16)(25-17)(25-23)

NaPa vs. KyKy-Betset 3-0 (25-14)(25-21)(25-19)

Kovaa peliä Pohjolassa

”Siperia opettaa” - sanonta tuli mieleen pohjoisen reissulta palaavalle Kykyn lentisjoukkueelle.

Lauantaina tyrmäyksen antoi Napapiirin Palloketut luvuin 0-3 ja samaa lääkettä oli tarjolla Torniossa. Haaparannassa tehty kiertoajelu sai ilmeisesti päät sekaisin ja Tornion Lentis-88 lisäsi tuskaa. Molemmat pelit olivat toistensa kaltaisia. Ainoastaan NaPan eka erä meni isännille ilmaisjakeluna, loput erät kiertueella pysyttiin alussa mukana, jopa edellä mutta yksi yskäys ja hyydyttiin samaan kohtaan. Lähes poikkeuksetta vastustaja syötti taktisesti hyökkääjät ulos töistä ja olimme hampaattomia. Betonimiesten ruokakortit sai molemmissa kaupungeissa Darius. Rovaniemen Rossoon pääsi isäntien Mika Sirviö ja Torniossa Umpitunneliin Tomi Juotasniemi.

Yhteenvetona viikonlopusta voi todeta että kaksi pisintä vierasmatkaa on takana ja nuori joukkue sai muistutuksen missä sarjassa pelataan, mitään ei voiteta vanhoilla meriiteillä jos niitä nyt jollakin on. Joukkueen seuraava mahdollisuus tulee kuitenkin nopeasti ja siihen täytyy latautua jokaisen kovalla asenteella. Kotona kannattaa ottaa isännän otteet ja näyttää ”Kuka määrää täällä.”

Sunnuntain vastus on tuttu Nurmon Jymy. Lakeuden ylpeys on satsannut nyt enemmän kuin koskaan, miehistöön on hankittu kokemusta ja voimaa. Kykyn viime vuosien pelastaja Jani Pykäri hakkaa nyt verkon toisella puolella. Tuomas Ruuska on liiga kokemuksella vahvistus kaikkiin ykkösen porukoihin. Juha Järvenpää sarjan pisin pelaaja kelpaisi mille tahansa SM-liigan tiimille.

Toivotaan että näemme suuren yllätyksen kotiavauksessa.  Mylly on rasvattu !

 

Suomen Cupin 2. Kierroksen ottelu

KyKy-Betset vs. Isku-Veikot 1-3 (16-25,17-25,26-24,21-25)

Valkeakosken Isku-Veikot jatkaa kolmannelle kierrokselle ja saa vastaansa Kempeleen Lentopallon. Kyyjärven miehistö saa nyt keskittyä 1-sarjan avaukseen, sarja käynnistyy parin viikon kuluttua Rovaniemellä ja Torniossa.

Cup ottelu sunnuntaina ei tarjoillut isäntien puolelta parhaita paloja. Hiljaisella hetkellä alkanut ottelu alkoi nihkeästi. Fiilikset oli jossain muualla, joukkueen lähipiireistä oli poistunut kaksi miestä. Tyhjyys näkyi otteissa mutta pojat taistelivat hienosti. Olen ylpeä joukkueesta ja voin rehellisesti sanoa että Isku-Veikot olisi normaali suorituksella joutunut paljon kovemmalle. Vaikea sanoa kuinka paljon liigamiehet olisivat pystyneet parantamaan mutta meille jäi vielä näytettävää.

Kaksi ensimmäistä erää I-V:n peliä johti Sami Juvonen, kokenut passari hoiti mallikkaasti tonttinsa ja olimme usein pari askelta myöhässä niin torjunnassa kuin puollustuksessa. Erät selkeästi hämeeseen 16-25 ja 17-25. Pitkä tauko ja uutta vaihdetta silmään. Vieraat vaihtoivat Juvosen tilalle Lehden ja betonimyllyn pyörittäjäksi asteli herra Huumarkangas. Tasaisesti mentiin kahteenkymppiin saakka. Dariuksen käsi kävi tulisesti ja Hämäläiset ei pariin kertaan ehtinyt alta pois. Mikasan kuviot kasvoihin Meskaselle ja Häkkiselle ja Koskela niittasi viimeiset pinnat ykkös paikalta ja syöttöruudusta. Mukavalta tuntui saada erä ja sen pojat ansaitsivat. Neljännessä erässä sarjaportaiden ero näkyi ja suorien virheiden avustuksella Isku-Veikot nappasi jatkopaikan pistein 21-25.  Koskilaisten pisteistä valta osan takoi Togon mies Adje Agnithey joka palkittiin kuten tuleva betonimies Koskela.

 

Suomen Cupin 1. Kierroksen ottelu

Mäntän Valo vs. KyKy-Betset 1-3 (21-25)(16-25)(25-23)(19-25)

KyKy-Betset avasi virallisesti lentopallokautensa Mäntässä lauantaina 13.9. Suomen Cupin 1. kierros pelattiin viimekauden heikommin sijoittuneen kotikentällä, voittaja jatkaa ja vastaan asettuu SM-Liigan Valkeakosken Isku-Veikot. Ottelu on pelattava 21.9. mennessä, mikä lienee myös pelipäivä. Niin pelihän on siis Kyyjärvellä, koska betonimiehet sammutti Valon erin 1-3.

Mäntässä joukkue esitti tasaisen varmaa peliä jokaisella tontilla. Isäntien lukuisat suorat virheet helpotti meidän työtä, saimme lahjoja eikä itse hölmöilty joten +/- tilasto antaa oikean kuvan voittajasta.

Serlan tehtaan varjossa ensimmäisen täyden 1-sarja kasteen sai kolme uutta betonimiestä.

Aloitetaan nuorimmasta, Väliahon Mikko 18 v. pelasi ensimmäistä kertaa virallisen sarjapelin Mäntässä. D-pojissa kuusi vuotta sitten Soinilainen on kentällä nähty, mutta lajia on poika harrastanut alueen puulaakeissa. Kirvesmies amiksesta riittää vielä monta tarinaa ja miehen käden jälki tulee tutuksi yleisölle.

Seuraava kandi: Taneli Tiala 20 v. Mies muuttaa betonitehtaaseen ja Nopolan raitit tulevat tutuksi mister rauhallisuudelle. Liberona Valoa räpsytellyt kaveri suoritti asepalveluksen viime talvena. Edellinen kausi Reisjärven Voimassa 2-sarjaa, jossa saaliina kaksi voittoa. Pihtiputaan lentislukion tuote jolla opit mennyt perille.

Kolmannen korvapuusti: Tomi Niemi 21 v. Pari vuotta sitten Kykyssä kehityspelaajana Koskelan kanssa tuntumaa hakenut passari täräytti ekan kokonaisen 1-sarjamatsin passarina ja muistoihin jää hieno voitto. Viime kausi meni Himangalla Brasilian miehen varjossa.

Mäntässä muut pelurit olivat Koskela ja Darra yp:na, Mäkelä hakkurina ja Tuikka keskellä. Varamies palvelusta hätyytettiin apua Tampereelta, Olli Löytönen kaasutteli paikalle helpottamaan valmennusjohdon paineita. Ei ollu turha reissu, niin uhkaava oli tilanne kolmannessa erässä kun Ollia vaihdettiin kentälle, että ei tuomari antanut lupaa vaan tarjosi ensin viivytysvaroituksen ja seuraavaksi keltainen kortti ja piste naapurille. Otan kortin
omaan piikkiin, mutta oliko Nakin maine siis kiirinyt hämeeseen?
Pandan herkkuja kassillinen meni Tomi Niemelle Kykyn parhaana.

Suomen Cup jatkuu Kyyjärvellä ensi sunnuntaina alustavasti klo 19.00.
Isku-Veikot Valkeakoskelta on mielenkiintoinen joukkue. Passarina häärää ikoni Sami Juvonen ja yleispelaajana tai liberona Jussi Heino. Molemmilla miehillä maaotteluita takana, kuten loistava ammattilaisura Euroopan kentillä. 

Ulkomaan apuakin löytyy, Togolainen maajoukkueensa hakkuri Adje Agnithey omaa 360 cm ulottuvuutta. Viime vuodet hän on hankkinut elantonsa pelaamalla Ranskan Pro A sekä Pro B sarjoissa.

Palataan otteluun loppuviikosta lisää ja aloitetaan virittelemään kameroita ja uusia hankintojakin saattaa betonimiehillä ilmetä…