Kausi 2007-2008

Kauden 2007-2008 otteluiden raportit:

 

SalSa vs. KyKy-Betset 0-3 (19-25)(22-25)(17-25)

Kyky-Betset päätti kautensa torjumalla Salaman

 

Saloisten Salama ja Kyyjärven Kyky taistelivat suorasta säilymisestä lauantaina Raahessa käydyssä m1-sarjan lentopallo-ottelussa. Ottelun panos oli molemmille yhtä tärkeä, voittaja pääsee kesälaitumelle ja varmistaa suoran paikan seuraavalle kaudelle ykkösessä.

 

Hyvä oli poikien lataus vaikka perjantain viimeistelyssä ei homma vielä luonnistunut. Huono kenraali enteili parempaa. Työt ja henkilökohtaiset syyt verottivat osaa joukkueesta kuten pitkin kautta, laaja materiaali kesti poissa olot ja kausi sai onnellisen lopun, puhdas 0-3 vierasvoitto oli ansaittu.

 

Raahessa on ollut aina helppo pelata ja hienosti sujui nytkin. Henrik Huumarkangas pelasi koko matsin passarina, miehen oli helppo jakaa palloa kun vastaanotto pysyi ”kupissa”, missään vaiheessa ei SalSa päässyt niskanpäälle. Tasainen suoritus koko porukalta, vain Koskela pyörähti muutamaan otteeseen erien lopussa kentällä mutta kuusikko + libero onnistui nyt niin hienosti että vaihtoihin ei ollut tarvetta. Siitä huolimatta joukkueen voitto, kaikki miehet on aina tarpeen.

 

Pykäri palkittiin ansaitusti, Jani pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä, oli vahva muuallakin kuin hyökkäyksessä. Kapteeni näytti kuinka torjutaan ja puolustetaan, myös syöttö oli tehokas konstaapelilla. Lestijärven pojat Tuikka ja Haka onnistuivat tärkeässä pelissä mahtavasti, turhaan ei ole jätkät reeneissä kulkeneet, hyytävä suoritus, tasonnousu on ollut huikea. Näistä herroista on pidettävä kiinni kuten Koskelastakin, korpraalihan pelaa joka paikkaa ja kävi jo viime keväänä hoitamassa Kykyn sarjapaikan samassa salissa.

 

Libero Rajala onnistui myös ja nautti pienestä paineesta, Dariuksen kanssa vastaanotto hoitui ongelmitta. Pekalle tuli muuten ottelussa tilastoihin yksi hyökkäyspiste mikä on liberolle melko harvinaista. Aliaksei väläytteli ja sai ihmetystä aikaan niin katsomossa kuin kentällä, varmuutta lisää niin huokailut kovenee. Vielä jäi yksi ässä käyttämättä, legenda Arto Rautio sai seurailla vaihdosta ratkaisuja ja oli varmaan näkemäänsä tyytyväinen nyt sattui pojille nappi peli, eikä karpaasia tarvinnut heittää tähän taisteluun mukaan.

 

SalSan peikko karsinnasta häipyi jo sunnuntaina kun Ylivieskan Kuula kompuroi Sampo2:lle kotonaan 2-3. Tulos tarkoittaa että molemmat ovat karsinnoissa mihin ykkösen etelä lohkosta matkaavat Lahden Kimmo ja todennäköisesti Mäntän Valo.

 

Kausi on m1-sarjan osalta ohi mutta tarkoitus on osallistua U22-vuotisten SM-kisoihin jotka pelataan huhtikuussa, sinne saadaan asiallinen sakki ja siitä on alettava seuraavaa kautta rustaamaan. Ulkomaan avut Darius ja Aliaksei ovat kiinnostuksen kohteena liigakarsintoihin joutuvilla seuroilla, todennäköisesti herrat antavat näyttöjä jo tällä viikolla. Voipi olla notta poijaat iskee liigaa jopa tällä viikolla. Kuka tietää ja kun tietää niin ilmoitellaan.

Kaljupää kiittää mukana olleita, loppurutistus tuonnempana !

 

ETTA vs. KyKy-Betset 3-1 (25-18)(25-18)(26-28)(25-21)

Sarjakärki menetti erän betonimiehille. 3-1 tappio ei masentanut vaan antoi uskoa tulevaan.

Lentopalloseura Oulun Etta johtaa puhtaalla pelillä m1-sarjaa, kauden aikana hävittyjä eriä oli ennen Kyky ottelua viisi kappaletta. Kyyjärven pojat tarjosivat hyvän vastuksen ja ansaitsivat erän, jopa enemmän olisi saanut ottaa, totesi Ettan valmentaja Jari Hassi.

Hassi on joukkueensa kanssa menossa liigakarsintaan ja vastustajaksi heille tulee Savonlinnan East Volley.

 

Kyky pelasi siis kohtuullisen ottelun, hakkurin tontilla iski Aliaksei Yeutukhovich. Miehen lyönnit tulivat korkealta ja kovaa, näyttäviä suorituksia joita tarvitaan seuraavassa matsissa kun pelataan Raahessa. Joukkue on tappiosta huolimatta mennyt eteenpäin, kuusikkoa on päästy pyörittämään ja oikeastaan koko tammikuu on saatu keskittyä Salaman ”iskuun”.

 

Saloisten Salama on tuttu kiistakumppani ja sinne on mukava päästä pelaamaan, sehän on kuin toinen kotisali. Voittamalla SalSa on Kykyläisten kausi paketissa ja karsintasarja voidaan unohtaa. Tappiollakin voidaan välttää mutta siinä tarvitaan jo muitten apuja, parasta olisi nyt keskittyä huolella ja antaa näytöt kahden viikon kuluttua Raahessa.

 

KyKy-Betset vs. HU 1-3 (26-28)(25-22)(17-25)(21-25)

HU ja kulkutauti kellisti Kyky miehistön

 

Sunnuntaina pelattiin runkosarjan viimeinen kotipeli ja Himangan Urheilijat niittasi voiton paremmalla kenttäpelillä luvuin 1-3. Kyvyn miehistöä rasitti loppuviikon sairastelut, kulkutauti oli kaatanut Koskelan petiin, Rajala, Pykäri ja Darius pelasivat toipilaana.

 

Kaikki kunnia Himankalaisille, heidän taistelu ensimmäisen erän lopussa taittoi meiltä selkärankaa vaikka toinen erä saatiinkin. Kolmas meni helposti vieraille ja neljännessä vielä rimpuiltiin mutta tappio oli nieltävä.

 

Sarjan kannalta tärkeä voitto jäi ottamatta, vielä on mahdollista lisätä pistetiliä. Etta Oulussa, jolla on puhtaita voittoja ja Salsa Raahessa mistä pisteet on sitten haettava mikäli mielii katkaista kauden helmikuussa.

 

Sunnuntaina ei kyllä mikään oasalue varsinaisesti pettänyt, mutta parempaan pitää pystyä jos aikoo kärkiporukoita voittaa. HU:n palkittu keskeltä kovalla teholla iskenyt Pekka Hänninen, Kykyn paras oli hakkuri Jani Pykäri.

 

KyKy-Betset vs. Sampo2 3-0 (25-20)(28-26)(25-15)

Betonimiesten pelit sujuivat viikonloppuna toivotulla tavalla ja tärkeät pelit hoidettiin kotiin.

 

Sunnuntaina jatkui pistesaalistus ja Sampo2 isännöitiin 3-0 

 

Pielaveden Sampo2 oli vieraana ja komennuksen valmentajaksi saanut Sergei Ivanov sai isäntien naamat peruslukemille. Tämä yksi parhaista passareista valmentajaksi siirtynyt mies piiskaa joukkonsa varmasti taistelemaan. Helpolla ei Kykyn miehet päässeet nytkään.

 

Sergei antoi tarkat ohjeet minne palloa pelataan ja isännät olivat kaksi ekaa erää helisemässä, erien alut määräsi Sampo. Kokemus ja kotiyleisö painosti myös omiaan taistelemaan ja homma alkoi toimia alkuhapuilujen jälkeen. Kauden toinen kotivoitto tuloksella 3-0.

 

Ulkomaan avut Darius ja Aljosa eivät kyllä loistaneet tällä kertaa, parempaan pystyvät molemmat kun vaan asennetta tarkastetaan.

 

Teemu Haka jatkoi samaa rataa kuin Kuulaa vastaan ja Sergeikin kehaisi poikaa.Teemulle palkinto kotona ja vieraille libero Aki Rytkönen.

 

Vastaanoton toiminta viikonloppuna pohjusti täyden pistepotin, järjestäjinä Pekka ja Darra. Kiitosta vaan kaikille pisteiden saalistajille, siihen tarvittiin taas kerran kaikkien panosta.

 

Seuraavan ja mahdollisesti jopa viimeisen kerran kotisalissa esiinnytään su 27.1. klo: 19.00 jolloin vastaan asettuu Himangan Urheilijat.

 

Katsotaan onko paikalla tohtorin vastaanotto, yritämme järjestää mikäli aikataulut sallivat…

 

Kuula vs. KyKy-Betset 2-3 (25-17)(26-28)(21-25)(25-22)(14-16)

Betonimiesten pelit sujuivat viikonloppuna toivotulla tavalla ja tärkeät pelit hoidettiin kotiin.

 

Lauantaina Ylivieskan Kuula hyytyi kotonaan 2-3

 

Ylivieskassa ratkaisuun tarvittiin kovaa taistelua ja voitto otti lujille, viidennessä erässä jalkansa telonut Jani Pykäri näytti esimerkkiä asenteesta ja sisupussi pakotti toisetkin pelaamaan loppuun saakka. Kyllä Janin suoritus oli hienoa seurattavaa, puolten vaihdossa mies makasi kentällä jääpussi nilkassa ja kaikki luulivat että peli on selvä. Hakkuri ei kuitenkaan antautunut ja porukka päätti taistella, se oli mahtava päätös.

 

Teemu Haka esitteli taitojaan keskellä, nuorukainen paukutti paterin toisensa jälkeen Kuulan kenttään, taisi olla pojan esiinmarssi kentille nyt tehty.

Ottelun ratkaisu oli kyllä jännittävää, Kuula johti vielä 12-10 ja 13-11 mutta periksi ei annettu. Koskela löi 14-13 isäntien ottelupallon käsistä mäkeen ja loput hoiti Pykäri kahdella syötöllä. Eka meni ässänä ja toisen Kuula nosti päälle mistä puhallettiin käsittelyvirhe passarille, ratkaisu oli nähty.

 

Ylivieskan joukkueelle täysi tunnustus, paljon keskustelua aiheuttanut käytös miehiltä oli asiallista, varsinkin viimeisessä pallossa olisi moni kiehahtanut mutta he hyväksyivät tuomion rehdisti tiukassa paikassa.

Kyvystä palkittiin passarina häärinyt Arto Rautio

 

NaPa vs. KyKy-Betset 3-2 (25-12)(22-25)(27-25)(26-28)(15-9)

Kyky aloitti uuden vuoden tiukalla tappiolla.

 

Rovaniemen matka oli pitkä kuten ottelukin ja isäntä joukkue ei lahjoja jakanut.

Kaksi erää otettiin Napaketuilta ja kolmaskin oli lähellä, kolmannen erän menetys jatkopalloilla käänsi pelin Napapiirin pojille.

 

Betonimiehet tarjosivat kelpo vastuksen ensimmäisen erän jälkeen, missä ei vielä oltu lämmetty. Ainoastaan puolustuspalloissa Ketut oli edellä, mylläreiden otteet on parantuneet tauon aikana ja odotettavissa on kaivattuja voittoja.

 

Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna tuplamatseilla, vastassa on lauantaina Ylivieskan Kuula vieraissa ja sunnuntaina kotiin saapuu Pielaveden Sammon reservimiehistö.

 

KyKy-Betset vs. Luja 1-3 (25-19)(21-25)(21-25)(23-25)

Laihian Luja vei myllystä pisteet. 1-3

 

Kyyjärven miesten lentisjoukkueen pelit syyskaudella päättyivät tappioon. Laihian ”nuukalaislegioona” ei lannistunut ekan erän tappiosta. Toistakin olivat tappiolla 7-2 ja peli teki selvän käänteen, Kyky ei pystynyt enää kiertämään syötöillään avain pelaajia ja Luja pääsi peliin mukaan. Tuomas Väyrynen ja Patrik Ojaniemi hoitelivat vastaanoton tarkasti passari Taittoselle ja sitten oltiinkin ahtaalla.

 

Aliaksei Yeutukhovich  oli mies paikallaan ja hänen käsiinsä pysähtyi Väyrysenkin kovat iskut, muilla ei torjunta onnistunut. Palkitut Alosa ja Värre.

Optimistina ajattelen vieläkin että taas vaan parannettiin aiempiin peleihin mutta voittoa ei vielä ansaittu, sen aika ei ole kaukana. Tammikuussa on kaksi kotimatsia ja helmikuussa runkosarja on ohi.

 

Joululoma tulee tarpeeseen, ulkomaan pojat pääsevät käymään kotonaan perheittensä luona ja palaavat vuoden alusta takaisin. Tauko käytetään harjoitteluun mutta kyllä lepoakin on ansaittu.

Syksy sujui miehistöltä tavoitteen mukaisesti, tarkoitus on pelata suorasta säilymisestä ja välttää karsintasarja. Tarvitaan kuitenkin lisäpinnoja, tärkeimmät ottelut käydään loppiaisen jälkeen. Samana viikonloppuna kohdataan kaksi pahinta vastustajaa, Ylivieskan Kuula ja

Sampo2.

Katsotaan saadaanko apua ”tohtorilta”.

 

KyKy-Betset vs. Kuortane 1-3 (21-25)(25-23)(19-25)(19-25)

Kuortane kellisti väsyneet isännät.

Sunnuntaina jatkui Savon matkan jälkeinen elämä. Vastustaja niittasi taktisella syötöllä ekan erän johdon ja meni menojaan. Toisen erän käänsimme rytmin vaihdoksella kotiin mutta siihen loppui pyristelyt.

 

Kuortane on Lentopalloliiton joukkue joka edustaa Suomea U-19 EM-karsinnoissa. Pojat opiskelevat Kuortaneella ja treenavat koulun ohella yhdessä.

 

Kiuruveden matka vei voimia ja se näkyi kentällä. Yeutukhovich jatkoi laidassa ottaen palkinnon isännistä, vieraiden palkinnon vei passari Hannes Mattila.

 

Kotivoitto tuntuu olevan kovassa, vain kerran on tänä syksynä kaatunut Ylivieskan Kuula. Tulevana sunnuntaina vastaan asettuu tuttu vastus Laihian Luja. Kingi porukoineen on taulukossa ylempänä ja haluaa kostaa ensimmäisen matsin tappion. Luja on materiaaliltaan hyvä, Sm-liigassa esiintyneitä pelureita vilisee useita.

Nuukalaiset tulevat varmasti kovaa joten nyt pojat asenne kuntoon ja otetaan se kotivoitto vuorostaan. Kinkkua saa arvonnasta yrittää kaikki, pisteet jaetaan joukkueiden välillä.

 

Luo-Wo vs. KyKy-Betset 2-3 (25-27)(19-25)(25-23)(25-18)(18-20)

Betonimiesten voittopisteet Kiuruvedeltä ensimmäisen kerran.

 

Kierosta maineesta huolimatta savolaiset tarjosivat rehdin vastuksen ja ottelu käytiin pitkän kaavan mukaan, ratkaisu saatiin vasta viidennen erän jatkopalloilla. Ottelun ratkaisija oli Darius Abromavicius, hänelle ei löytynyt pysäyttäjää. Koko joukkueen voitto, sopii tämänkin pelin ”louganiksi”.

 

Yeutukhovich oli saanut siirron yleispelaajan tontille ja hän kiitti luottamuksesta. Pelihuumori nousi miehen esitysten ohella kaikilla. J-P Tuikka pelasi ensimmäisen täyden matsin keskarina ja tulos oli mahtava.

Koskaan ei ole Kiuruvedellä pärjätty ja nyt koko miehistö antoi kaikkensa, todella hyvä esitys.

 

Huomioitavaa on että matkassa ei ollut koko materiaali, työ ja perhe syyt verottivat mutta sen ymmärtää. Viidennen erän 13-9 johto hukattiin ja pelattiin kyllä veitsi kurkulla molemmat joukkueet, 20 -18 päättynyt erä oli mahtava kokemus ja hitsasi kyllä porukkaa yhteen.

 

Luomu taisteli uhrautuvasti kotonaan, saimme tehdä rajusti töitä voiton eteen ja se palkittiin voitolla. Kolmannet pisteet vieraissa tälle kaudelle.

 

 KyKy-Betset vs. Jymy  1-3 (19-25)(25-23)(27-29)(22-25)

Nurmon Jymy kurmootti kyvyn poikia ilikiästi 1-3

 

Paikallisvastustajaksi saapui tutut pelaajat pohjanmaalta ja odotettavasti pelistä tuli tiukkaa rypytystä. Jymyn poijaat hoiteli jännittävien isäntien edestä pisteet mukaansa.

 

Vieläkään ei oma peli kulje toivotulla tavalla. Puolustaminen ja torjunta oli jo yskähtänyt askeleen eteen mutta huolellisuutta ns. ”helpoissa palloissa” puuttuu, keskittyminen ja nöyryys joka palloon niin tulosta saadaan. Ottelun kolmannen erän jatkopisteillä ei saatu peliä poikki vaan Jymy kuittasi sen 27-29 ja siinä taisi olla pelin ratkaisu. Tuskaa se oli koko porukalle mutta yhteinen ratkaisu on jatkaa kovemmalla taistelulla tulevissa koitoksissa.

 

No niin, meinasi unohtua että joukkueessa oli myös muutoksia, Pedro Madruga pakkasi kassinsa ja jatkoi matkaa Helsingin kautta Savonlinnaan, ura jatkuu East Volleyn riveissä ja tavoite heillä lienee liigakarsinnoissa. Tilalle mies hankittiin taasen raamatussakin mainitusta paikasta, nyt vuorossa oli Kuolema. Pedro kun saapui Loimaalta, aluksihan Jumala loi maan. Nyt miehen paikkasi tuttu kaveri Kuolemasta, Kantonen eli ”Jenssen” palasi vahvuuteen.

Pelin palkitut Jymystä Alanen ja Betonista Darius.

 

Tämä raportti oli varmaan yhtä kuivaa kamaa kun isäntien otteet viimeisissä kotipeleissä, katsotaan mitä tuleman pitää. Pojat ovat kuitenkin päättäneet jatkaa kovemmilla otteilla, seuraavana testataan Kiuruvesi Savossa ja kotiin vieraaksi saapuu Kuortane.

 

 KyKy-Betset vs. SalSa 0-3 (20-25)(20-25)(23-25)

Saloisten Salama tyrmäsi kykyn lentismiehet puhtaasti 3-0. 

Kyyjärven kyvyt ei haastanut missään vaiheessa vieraitaan taisteluun vaan nöyrtyi ilman taistelua. Nyt on mentävä peilin eteen koko porukalla, olemme anteeksi pyynnön velkaa kannattajille ja tukijoille.

Ottelun eka erässä johdettiin parhaillaan kolmen pinnan verran, mutta SalSa kiri rinnalle ja meni menojaan. Lukuisat vaihdot eivät herättäneet pelaajia eikä keltään löytynyt taistelutahtoa.

Ulkomaan avuista vain Darius piti tasonsa, suurin notkahdus koettiin vastaanotossa. Pekka Rajala puuttui liberon tontilta, mutta häntä tuurannut Timo Vaittinen ei ole syypää tappioon. Hyökkäys- ja syöttövirheet antavat vastustajalle liikaa tasoitusta, omien virheiden määrä on minimoitava ja syöttöön pitää löytää ajatusta.

Vastustaja oli juuri taktisella syötöllä meitä edellä. Kenttä peliin on myös saatava liikettä. Puollustaminen kuuluu kaikille pelaajille, turha on käsiä levitellä ja osoitella vieruskaveria.

Kaksi viikkoa on aikaa laittaa homma kuntoon, tällä materiaalilla pitää pystyä parempaan!!! Nurmon Jymy on seuraava vieras ja silloin on tosipaikka jos mielii pitää kaksi seuraa takanaan taulukossa ja välttää jatkosarjan pelit. Nöyryyttä ja asennetta tuleville viikoille.

 

KyKy-Betset vs. ETTA  0-3 (16-25)(20-25)(14-25)

Lentopalloseura Oulun Etta näytti mallia kuinka pelataan vähillä virheillä ja koko joukkueella. Oulun paikka ei ole turhaan sarjan kärjessä, joukkue on vielä pitkällä noilla esityksillä kun puhutaan supersarjasta tai liigakarsinnasta.

Huonolle joukkueelle ei betonimiehet hävinnyt mutta ei ollut liikaa onnistujiakaan omassa porukassa. Kurinalaisuus ja taktinen puoli unohdettiin pukukoppiin. Jotain hyvää jos tappiosta voi löytää, niin onneksi hävittiin paremmille.

Ettan passari vei Kykyä kuin litran mittaa ja me teimme kilpaa virheitä. Vähimmillä virheillä pääsi keskihyökkääjät, koska heille ei ruokaa tarjottu ainakaan hyökkäyksiin. Torjunta taas vaikeutui kun oma syöttömme antoi mahdollisuuden vieraiden pelata nopeaa. No muistetaan
kuitenkin että Oululla on ehkä toiset tavoitteet ja taustat kuin meillä
joten ei jäädä liikaa murehtimaan.

Saloisten Salama on seuraava vieras ja he eivät tykkää meille hävitä, joten on syytä korjata kurssi. Viikko reenataan ja tarjoillaan nyt sitä käärmekeittoa eri tyyleillä, tilata saa useilla "mausteilla" ! Tarjoilu alkaa sunnuntaina klo 19.00

 

HU vs. KyKy-Betset 3-2 (25-23)(24-26)(25-15)(24-26)(15-12)

Sunnuntaina matkattiin Himangalle, tuloksena 3-2 tappio. HU on asettanut tavoitteeksi liigakarsinnat ja harjoitellut yhdessä pitkään. Tuloksena toimiva yhteistyö ja rutiini riittää tiukoissa paikoissa.

 

Kyky-Betset taisteli, Yeutukhovich ja Marduga saivat hämmästystä aikaan, kaksi reilusti yli parimetristä miestä on nostanut joukkueen arvostusta. Omat syöttövirheet kun korjataan ja saadaan yhteistreeniä alle, niin homma paranee taas sen yhden askeleen.

 

Himangalla viides erä isännille 15-12 joten loppuun saakka taisteltiin.

Palkitut Pedro ja HU:n Tuura

 

Tulevana lauantaina 10.11. vastaan saapuu Oulun Etta, sarjan ykkönen. Pelissä on varmasti tunnelmaa joten nyt kannattaa tulla ajoissa, peli alkaa klo 19.00

 

KyKy-Betset vs. Kuula 3-0 (25-15)(25-22)(25-21)

Kykylle ensimmäinen Brassi ja kotivoitto

 

Pyhäinpäivänä nähtiin hyvä esitys kyyjärven lentopallomiehistöltä, betonimyllyyn oli saatu lisää tehoja. Loimaan Hurrikaani oli purkanut sopimuksen Pedro Madrugan kanssa ja mies siirtyi ”rakennusteollisuuden” pariin.

Mies on tehnyt päätöksen jatkaa kyyjärvellä. Lisää pelaajia ei ollut tarkoitus hankkia,

mutta kun tilaisuus tarjoutui koeotteluihin ja Pedro halusi jäädä niin annetaan pojalle mahdollisuus.

 

Hurjaltahan tämä kuulostaa kun nyt on kolme ulkolaista ja enempikin olisi tyrkyllä, Pedron kaveri Renco Sanchec halusi mukaan, mutta tämä riittää ajateltiin ”nopolassa”!

Brasilian mies on muuten 203 pitkä ja vasuri hakkuri, mutta pystyy pelaamaan myös yleismiehen tontilla.

 

Lauantaina pelatussa matsissa kaatui Ylivieskan Kuula puhtaasti 3-0. Verkolla oli pituus ylivoima ja vastaanotto toimi virheettömästi. Ottelussa palkittiin isännistä libero Pekka Rajala ja Kuulasta Mika Suihkonen.

Darius Abromavicius on kyllä liekeissä ja pelaa hienoa kautta, hän aloitti taas näytöksen torjumalla yksin vastustajan ensimmäisen hyökkäyksen, siitä oli porukan helppo jatkaa. Lauantain peli oli koko joukkueen voitto.

 

KyKy-Betset vs. SamPo2   1-3 (22-25)(18-25)(25-22)(13-25)

Kyky-Betset nappasi makeat pisteet Pielaveden Sampo2:lta. Sunnuntaina käyty ottelu eteni alkuun Sammon hallitessa, 19 -10 tilanteesta kirittiin rinnalle ja siitä ohi erän päättyessä kykylle 22-25.

 

Toinen erä vietiin samalla kaavalla kun isännät vielä ihmetteli ekan erän menetystä. Ekassa erässä muuten ote kääntyi kun Koskela ja Vaittinen nousivat esiin ja sytyttivät betonimiehet taisteluun. Toka erän lopun keskimiehenä väläytteli J-P Tuikka ja tulosta syntyi kiitettävästi.

 

Kolmas erä oltiin jo reilusti edellä kunnes pari vaihtoa käänsi tällä kertaa erän Pielavetisille.

Neljännessä ja tällä kertaa pelin viimeisessä ei ollut epäselvää kuka määrää "kaapin paikan", erä tylysti 13-25 Kykylle.

 

Pelissä näkyi taas hiukan eteenpäin menoa, nyt alkoi Yeutukhovich näyttää taitojaan verkolla, paterit upposi ja torjunta piti. Pykäri pelasi jo varoen pohjettaan, mutta selviytyi hommasta kohtuudella. Tasainen suoritus koko sakilta, meidän onni että liiga-Sampo pelasi Italiassa ja farmipelaajia ei ollut isäntien käytössä.

 

Sampo2 tulee vielä, Kuopiosta on jo tällä viikolla vahvistusta hankittu ja heillä peli oli vasta toinen sarjassa. Tulevaan viikonloppuun saadaan kaksi ottelua, Ylivieskan Kuula saapuu lauantaina Kyyjärven saunaan ihmettelemään betonimyllyä, sunnuntaina myllärit matkaa Himangalle missä Arto on nyt eripuolella verkkoa kuin normaalisti.

 

KyKy-Betset vs. NaPa 2-3 (18-25)(25-23)(25-20)(19-25)(14-16)

Napapiirin palloketut ottivat voiton lauantaisesta kamppailusta joka huipentui tiukkaan viiden erän peliin. Kyky-Betset johti peliä jo erin 2-1 mutta kettulauma ei lannistunut. Viimeinen erä puristettiin liikaa ja pisteet lähti 14-16 pohjoiseen.

 

Missään vaiheessa peliä ei saatu NaPan laitahyökkäystä kuriin, hakkuri Sirviö löi palloa lattiaan ja meillä vaan väki ihmetteli että onpa nopea kaveri. Torjunta jäi vissiin Laihialle ja luultiin että yksi voitto on jo saatu ja loput tulee itsestään. Tällainen asenne ei saa jatkua, joukkueen täytyy olla hereillä koko ajan, valmennusporrasta myöten. Koskela oli ainut joka passareiden kanssa pääsi tasolleen, muilla olisi parannettavaa. Libero Rajala parantaa otteitaan ja hän hoiti hommansa riittävän hyvin. Keskittyminen seuraavalla kerralla täytyy olla luokkaa parempi ja tulosta syntyy takuulla.

 

Paniikkiin ei ole aihetta, pelejä riittää ja totuus on että kaksi viikkoa vasta kasassa ollut joukkue vaati vielä aikaa ja hiomista. Toivottavasti on opittu jo kahdesta tiukasta kotitappiosta että voiton eteen vaaditaan töitä kaikilta. Palkittuja tällä kertaa Kykyn Koskela ja NaPan passari Mäkitupa.

 

Tulevana sunnuntaina pelit jatkuu Pielavedellä ja betonimiesten riviin palaa Jani Pykäri joten panokset kovenee!

 

Laihian Luja vs. KyKy-Betset 1-3 (22-25)(22-25)(25-18)(19-25)

Sunnuntaina matkattiin Laihialle ja vastassa tutut miehet mutta uusi areena. Halli on iso ja Lujan joukkue vahvistunut isoilla pelureilla. Täällä ei helpolla pisteitä oteta, Tuomas Väyrynen ja Patrik Ojaniemi ovat viimekauden liigasta tulleita kokeneita ja kookkaita miehiä. Lisäksi farmisopimus Kiiston kanssa toi Koskelan Tommin vahvuuteen.

 

Betonimiehillä alla eilinen 2-3 tappio ja rasitus lisänä. Lujalla oli takana edelliseltä viikolta 3-0 voitto kotona Salsasta. Asetelmat eivät olleet Kykylle maireat mutta taistelutahtoa kaivettiin esiin kenttäpuolustuksesta ja tulosta alkoi syntyä.

 

Ekaa erää oltiin tappiolla jo 4-9 kunnes torjunta ja ”tiikerit ” astuivat kuvaan. Kapteeni Mäkelä kaivoi Raution vaimennuksen vielä kaukaa peliin, Darius passasi ja Koskela tappoi pisteen betonimiehille. Siinä yksi hieno taistelu käänsi itseluottamuksen meille ja tahti vain parani mitä pitemmälle mentiin. Tahto oli varmaan se mikä ratkaisi pelin meille. Arto Rautio pääsi nautiskelemaan kun vastaanotto ja puolustus parani edellisistä matseista. Himangan legenda palkittiin Kykyn parhaana. Lujalta myös passari Taittonen vei palkinnon. Pekka ja Darra hoitivat vastaanoton hienosti, Koskela ja Mäkelä avustivat tarpeen mukaan.

Betonimiesten riveissä oli kyllä kaikki onnistujia, seitsikko sai apua penkiltä ja kannustusta koko ottelun ajan. Tällä asenteella tulee voittoja varmasti lisääkin mutta nöyränä pitää pysyä.

 

1-3 päänahka Lujasta on kova suoritus, se ei helpota lauantaina yhtään kun vieraaksi kotiluolaan astelee NaPa. Palloketut on Rovaniemen toinen huippuseura ja lähtee sarjaan tavoittelemaan kovaa sijoitusta. Ketuilla on kokemusta liigasta ja joukkue on kasattu jo keväällä joten takana on yhtenäinen valmistautuminen. Kettu on viekas eläin, katsotaan miten se viihtyy betonimyllyssä lauantaina saunan jälkeen klo: 19.00

 

KyKy-Betset vs. Luomu-Wolley 2-3 (29-27)(24-26)(22-25)(25-22)(8-15)

Lauantain peliin oli saatu mukaan Nurmossa loukkaantunut Jukka Mäkelä, kapteeni esitti jo mallikkaita suorituksia ja oli vaikea torjuttava Kiuruvetisille. Yeutukhovich siirrettiin neljännessä erässä keskelle ja hän täräyttikin heti illan näyttävimmän paterin. Keskipelaajan paikka taitaa olla hänen roolinsa tällä kertaa, mutta myös vastaanottokin on hanskassa joten mahdollisuuksia riittää.

Darius loisti Luomua vastaan joka paikassa ja pokkasi palkinnon, vastustajien paras oli passari Pablo Venetzuelasta.

Pablo on varmasti sarjan parhaita passareita ja tekee Luomu-Wolleystä yhden sarjan kovimmista joukkueista, veikkaan heitä ainakin neljän sakkiin. Pelissä betonimiehet olivat menneet viikossa monta askelta eteenpäin mutta korjattavaa löytyy, tarvitaan vaan aikaa ja yhteisiä hetkiä.

 

Jymy vs. KyKy-Betset 3-1 (25-17)(25-23)(22-25)(25-17)

Nurmo nujersi betonimiehet 3-1 sarja avauksessa

Kyky-Betset taipui Jymylle, kaksi miestä aloituksesta loukkaantui pelin alussa ja pakka sekosi. Jukka Mäkelän selkä ja Jani Pykärin pohje menivät siihen malliin ettei kentälle ollut asiaa. Ensimmäinen sarjapeli ja heti kaksi miestä sairastuvalle, ei voi huonommin alkaa. Onneksi on laaja materiaali ja nuoret pääsivät näyttämään osaamistaan. Tällä kertaa se ei aivan riittänyt vaan Nurmo oli selkeästi parempi. Heidän peli oli valmiimpaa ja virheitä ei tehty ratkaisupaikoilla. Kyvyn parhaana palkittiin varmoja otteita esittänyt Darius Abromavicius.

Kyky-Betset esitteli uusimman hankinnan, Valkovenäläinen Aliaksei Yeutukhovich saapui lauantaina paikkakunnalle ja sunnuntaina oltiin jo tositoimissa. Miehen matka ei sujunut Suomeen aivan helposti, viisumin saanti tuotti kovasti työtä mutta siitä tuonnempana. Aljosa 204 cm pystyy pelaamaan yleispalaajana tai hakkurina.

Sarja jatkuu lauantaina, kotipelissä vastus saapuu Kiuruvedeltä. Luomu-Wolley on hankkinut myös ulkomaan vahvistusta, Venetzuelasta savoon hommattiin passari. Penttiset ja Kumpulainen kumppaneittensa kera avaavat kautensa Kyyjärven hornankattilassa lauantaina klo: 19.00

Betonimylly on saanut uusia kavereita, Nopola newsin tv-kamerat kuvaa pelin suorana nettiin ja koelähetystä voi seurata sivuilta.